Izbor iz današnjih vijesti

Koordinacijsko tijelo za razvoj cikloturizma Hrvatske je kreiralo novu internetsku stranicu na kojoj svi zainteresirani biciklisti, institucije i biciklističke udruge značajne za razvoj i unaprjeđenje cikloturizma u Hrvatskoj od sada imaju priliku slati konkretne prijedloge i informacije s terena, kao i razmijeniti iskustva u području cikloturizma.

Naime, prošle je godine usvojena Strategija razvoja cikloturizma Hrvatske do 2020. te Akcijski plan za razvoj cikloturizma, u kojem je jedna od zadaća bila upravo izrada web stranice koju od sada svi mogu posjetiti na adresi www.cikloturizam.hr.

Inače, Zagrebačka županija kontinuirano ulaže u razvoj cikloturizma na svojem području. U suradnji s Turističkom zajednicom Zagrebačke županije postavljene su servisne stanice za bicikle u svih 9 gradova županije te u općinama Krašić, Pisarovina i Brdovec. Također, Županija je uključena u 123 milijuna kuna vrijedan projekt Greenway, prvi biciklistički autoput u Hrvatskoj uz rijeku Savu ukupne duljine 121,6 kilometara. Sredinom 2017. godine Turistička zajednica Zagrebačke županije predstavila je i mobilnu biciklističku aplikaciju „ZG bike“ i projekt mreže aplikacija „Vision One“ kojima je dodatno obogaćena turistička, gastronomska i kulturna ponuda Zagrebačke županije.


Županijska skupština Zagrebačke županije objavila je javni poziv za predlaganje kandidata za članove i zamjenike članova Savjeta mladih Zagrebačke županije.

Savjet mladih Zagrebačke županije osniva se kao savjetodavno tijelo Zagrebačke županije s ciljem aktivnog sudjelovanja mladih u razvoju javne politike za mlade na području županije. Trinaest članova Savjeta mladih te trinaest zamjenskih članova, bira Županijska skupština Zagrebačke županije na mandat od tri godine.

Kandidati za članove Savjeta mladih Zagrebačke županije moraju biti državljani Republike Hrvatske s prebivalištem ili boravištem na području Zagrebačke županije, u dobi od 15 do navršenih 30 godina života.
Pravo predlaganja kandidata za članove Savjeta mladih Zagrebačke županije imaju udruge koje su opredijeljene za rad s mladima i za mlade, učenička vijeća, studentski zborovi, pomladci političkih stranaka, sindikalnih ili strukovnih organizacija u Republici Hrvatskoj i neformalne skupine mladih od najmanje 50 mladih, a svi sa sjedištem na području Zagrebačke županije. Prilikom isticanja kandidature za člana, predlagatelji mogu predložiti samo jednog kandidata za člana te jednog kandidata za njegovog zamjenika.

Sve dodatne informacije o prijavama, kao i tekst javnog poziva i prijavnica nalaze se na internetskim stranicama Zagrebačke županije i Savjeta mladih Zagrebačke županije

Prijedlozi se podnose Odboru za izbor i imenovanja Županijske skupštine Zagrebačke županije do 15. siječnja 2018. godine.


Općina Kloštar Ivanić raspisala je 6 javnih natječaja za dodjelu financijskih potpora programima i projektima udruga za 2018. godinu u području javnih potreba u gospodarstvu, poljoprivredi, socijalnoj skrbi, promicanju vrijednosti Domovinskog rata, u kulturi i sportu.

Za programe udruga koje promiču sportske aktivnosti planira se ukupno 305.000 kuna, za programe u kulturi 200.000, za udruge koje promiču vrijednosti Domovinskog rata 60.000, za programe udruga na promicanju gospodarske djelatnosti planira se iznos od 30.000 kuna, za programe u poljoprivredi 20.000 za programe socijalne skrbi i humanitarne djelatnosti 10.000 kuna.

Natječaji su otvoreni do 29. siječnja ove godine, a sve potrebne informacije i uvjete natječaja možete doznati na web stranicama Općine Kloštar Ivanić.


U organizaciji Vatrogasne zajednice Općine Križ i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Johovec, u Križu će sutra biti održan 9. Zimski kup DVD-a Johovec .
Natjecanje u spajanju usisa održava se u školskoj sportskoj dvorani u Križu, a započinje u 18 sati.
Natjecanje se izvodi u četiri kategorije – Muški A i B i Žene A i B.

Za prva tri mjesta u svim kategorijama osigurani su pehari, dok ukupni pobjednik kupa u muškoj i ženskoj kategoriji osvaja prijelazni pehar.

Nakon natjecanja slijedi proglašenje pobjednika, dodjela pehara i priznanja i druženje.


Službenici Policijske postaje Ivanić-Grad su u posljednja 24 sata zaprimili nekoliko zahtjeva za intervencijama od strane građana od kojih izdvajaju prometnu nesreću s dvije lakše ozlijeđene osobe u Obedišću i Kazneno djelo prijetnje na području  Deanovečkog Brda izvršeno od strane nepoznatog počinitelja.


zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić