Izbor iz današnjih vijesti

Općina Kloštar Ivanić raspisala je 6 javnih natječaja za dodjelu financijskih potpora programima i projektima udruga za 2018. godinu u području javnih potreba u gospodarstvu, poljoprivredi, socijalnoj skrbi, promicanju vrijednosti Domovinskog rata, u kulturi i sportu.

Za programe udruga koje promiču sportske aktivnosti planira se ukupno 305.000 kuna, za programe u kulturi 200.000, za udruge koje promiču vrijednosti Domovinskog rata 60.000, za programe udruga na promicanju gospodarske djelatnosti planira se iznos od 30.000 kuna, za programe u poljoprivredi 20.000 za programe socijalne skrbi i humanitarne djelatnosti 10.000 kuna.

Natječaji su otvoreni do 29. siječnja ove godine, a sve potrebne informacije i uvjete natječaja možete doznati na web stranicama Općine Kloštar Ivanić.


Kako doznajemo od Gorana Horvata, rukovoditelja Radne jedinice Čistoća, tvrtka Ivakop i ove godine organizira akciju prikupljanja i odvoza božićnih jelki od korisnika s područja naših triju jedinica lokalne samouprave. Podsjećaju korisnici da božićna drvca odlože pokraj svojih spremnika za miješani komunalni otpad – kanti ili kontejnera.
U Općini Kloštar Ivanić božićna drvca će odvoziti u ponedjeljak 8. siječnja, na području Grada Ivanić Grad 9. i 10. siječnja i s područja Općine Križ 11. siječnja .
Prikupljena božićna drvca će i ove godine odvoziti na farmu obitelji Ciganović, koji će ih koristiti u ishrani magaraca i na taj način izbjeći odlaganje na odlagalištu Tarno ili kompostiranje.

Hrvatsko muzejsko društvo u petak, 26. siječnja po trinaesti put organizira manifestaciju Noć muzeja, koja je koncipirana je kao dinamična manifestacija pod nazivom i olimpijskim geslom: „Muzeji i sport – brže, više, jače“.
Cilj je odabira sporta za temu ovogodišnje Noći muzeja dodatno potaknuti rasprave o problematici sportskih zbirki i muzeja u Hrvatskoj.
Poticaj je proizišao i iz aktualnog trenutka: Europsko prvenstvo u rukometu održat će se u Hrvatskoj od 12. do 28. siječnja, a 23. Zimske olimpijske igre održat će se u južnokorejskom gradu Pyeongchangu od 9. do 25. veljače.
U sportskom ozračju Hrvatsko muzejsko društvo poručuje sportašima, navijačima muzealcima i posjetiteljima kako je u Noći muzeja, kao i u sportskim natjecanjima, važno sudjelovati.
Muzej Ivanić- Grada će program za Noć muzeja objaviti tijekom idućeg tjedna.


Djelatnici Policijske postaje Ivanić-Grad su u posljednja 24 sata intervenirali prilikom prometne nesreće između teretnog i osobnog automobila u Posavskim Bregima u kojoj je jedna punoljetna osoba zadobila lake tjelesne povrede.

Hitna medicinska služba je od 3. do 5. siječnja imala 12 intervencija, od čega su dvije bile zbog prometnih nezgoda s lakše ozlijeđenim osobama, i 25 ambulantnih pregleda čiji su uzrok bile bolesti pacijenata.

Javna vatrogasna postrojba Ivanić Grad nije imala intervencija.


7. po redu Zimski humanitarni malonogometni turnir "Žeravinec" održat će se ovoga vikenda u sportskoj dvorani Žeravinec.
I ove godine prijavio se maksimalni broj od 30 ekipa koje su raspoređene u 10 skupina.
Za najbolje tri momčadi osigurane su novčane nagrade i pehari, a utakmice po skupinama počinju u subotu već u 9 sati i trajat će sve do ponoći, dok je završnica na rasporedu u nedjelju oko 17:00 sati.
Sav prihod prikupljen odigravanjem samog turnira organizatori će donirati djevojčici Loreni Barić za potrebe bolničkog liječenja.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić