Izbor iz današnjih vijesti

Izgradnja novog dječjeg vrtića u Općini Križ je jedan od trenutno najvažnijih komunalnih, infrastrukturnih projekata.
Plan je izgraditi niskoenergetski, prizemni objekt u kojem bi se smjestila sva djeca koja sada pohađaju dva objekta vrtića.
U novom objektu koji će biti izgrađen sukladno svim pravilima struke i pedagoškim standardima omogućio bi se znatno kvalitetniji rad s djecom, a nije zanemariva ni činjenica jeftinijeg održavanja jednog novog objekta.

Kako nas je informirao načelnik Magdić, papirnati dio je riješen, a sada se čekaju povoljne vremenske prilike kako bi se krenulo i s radovima.
Iako je Općina Križ za izgradnju vrtića osigurala sredstva kroz kredit, čeka se i odluka na mjeri 741, što nije nevažno, pošto se radi o nekih 3 do 4 milijuna kuna, te se paralelno prate i natječaji kojima se nude sredstva za izgradnju dječjih vrtića.

Ugovor o izgradnji novog dječjeg vrtića potpisan je početkom prosinca 2017. godine s direktoricom trgovačkog društva Detmers kontejner iz Labudovca. Rok za izgradnju vrtića je 6 mjeseci.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. prihvatila je prijavu Općine Kloštar Ivanić na natječaj za Mjeru 7 "Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima" iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020., i Natječaja za provedbu podmjere 7.2. "Ulaganja u izradu, poboljšanje ili proširenje svih vrsta male infrastrukture, uključujući ulaganja u obnovljive izvore energije i uštedu energije" - provedba operacije 7.2.2. "Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta".
Odlukom je utvrđen iznos potpore u iznosu od 2.265.975 kuna. Općina Kloštar Ivanić će potporu koristiti za rekonstrukciju dijela ceste u Čemernici Lonjskoj.

Zagrebačka županija je u 2017. zabilježila 154.142 turistička noćenja, što je za 17 posto više nego u istom razdoblju 2016. Porastao je i broj dolazaka za 16 posto.
Inozemni gosti ostvarili su 103.874 noćenja, dok su domaći gosti ostvarili 50.268 noćenja. Tradicionalno, najviše je gostiju iz Njemačke, Italije, Nizozemske, Bosne i Hercegovine te Poljske, ali bilo je turista i iz Kanade, Rusije, Novog Zelanda, Meksika, Tunisa, Kine itd.
Rast turističkog prometa u županiji odraz je višegodišnjih napora turističkih djelatnika uloženih u podizanje aktivnosti destinacije, mnogobrojne manifestacije, razvijen izletnički lanac vrijednosti, raznolik i zanimljiv ruralni prostor te ono po čemu smo nadaleko poznati, a to je bogata eno-gastronomska ponuda. Na porast dolazaka i noćenja zasigurno je utjecala i blizina grada Zagreba, koji je jedno od najvećih turističkih središta.
U 2018. godini nastavit će se s promotivnim aktivnostima te posebice razvojem cikloturizma s ciljem pozicioniranja Zagrebačke županije kao cikloturističke destinacije visoke kvalitete usluge.


Završen je prvi FEAD projekt zahvaljujući kojemu su brojne najpotrebitije obitelji tijekom više od godinu dana primile pomoć u obliku prehrambenih i higijenskih proizvoda, ali i korisnih savjeta u sklopu brojnih radionica.

Projekt „Humanitarni paket za središnju Hrvatsku“ financiran je iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije. Provodio ga je Hrvatski Crveni križ u suradnji s 28 gradskih i općinskih društava Crvenoga križa od 30. rujna 2016. do 27. listopada 2017. godine na područjima Zagrebačke, Koprivničko-križevačke, Varaždinske, Međimurske, Krapinsko-zagorske i Karlovačke županije.

Tijekom provođenja projekta isporučeno je i krajnjim korisnicima podijeljeno ukupno 84.240 paketa hrane te 30.489 paketa higijenskih potrepština, dakle sveukupno je podijeljeno 114.729 paketa.
Krajnji korisnici projekta bili su najsiromašniji sugrađani – njih oko 21.000, u prvom redu primatelji zajamčene minimalne naknade, stariji od 65 godina i obitelji s djecom s niskim prihodima.


Društvo za uzgoj i zaštitu malih životinja „Velika Gorica 2005“ organiziralo je tijekom vikenda 12. županijsku izložbu malih životinja - golubova, velike i patuljaste peradi, kunića, egzotičnih ptica.
Izložba je okupila sedamdesetak uzgajatelja malih životinja s područja Zagrebačke županije te Zadra, Slunja, Karlovca, Zaboka i Križevaca. Ukupno je bilo izloženo i ocijenjeno čak 549 eksponata.
Cilj izložbe bio je izložiti što više različitih pasmina malih životinja i na taj način potaknuti zaštitu određenih pasmine kako bi one bile priznate kao autohtone.
U ime Zagrebačke županije otvorenju izložbe prisustvovao je Josip Kraljičković, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo. Kraljičković je naglasio da u Zagrebačkoj županiji ima mnogo izvornih hrvatskih pasmina malih životinja, od gusaka, pataka, kokoši,a županija je tu da pomogne uzgajivačima i da ih promovira.

Na području Policijske postaje Ivanić Grad, u proteklom tjednu evidentirana su dva kaznena djela koja se progone po službenoj dužnosti. Radi se o jednom kaznenom djelu Teška krađa i jednom kaznenom djelu Krađa, počinjena od strane nepoznatog počinitelja, te se od strane policijskih službenika provode kriminalistička istraživanja u cilju pronalaska istih.
Policijski službenici PP Ivanić Grad su u proteklom tjednu evidentirali 29 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih su 3 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola u koncentraciji većoj od dopuštene.
Podnijeta su 4 optužna prijedloga, i to 1 iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i 3 iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.
Na prometnicama su se u proteklom tjednu dogodile tri prometne nesreće, jedna s materijalnom štetom i dvije s lakše ozlijeđenim osobama.

Policijska uprava zagrebačka najavila je u vikendima tijekom siječnja pojačane aktivnosti kako bi pokušali zaustaviti negativan trend prometnih nesreća i njihovih posljedica.
Odluka o akcijama donesena je nakon praćenja stanja sigurnosti početkom 2018. godine kada je zabilježeno pogoršanje stanja s obzirom na to da je 1. siječnja u dvije prometne nesreće stradalo troje mladih.
Policija će stoga poduzimati pojačane aktivnosti, posebice u noćnim satima u dane vikenda, ali i u ostatku tjedna, a sve u cilju preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica te povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama.
Prilikom “poduzimanja pojačanih mjera” prioritetne aktivnosti bit će usmjerene na prekršaje vožnje pod utjecajem alkohola,
nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisnu uporaba mobitela.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić