Izbor iz današnjih vijesti

Općina Kloštar Ivanić objavila je na svojim web stranicama kako je Skupština Zagrebačke županije prihvatila sporazum o suradnji s Gradom Zagrebom i Zagrebačkim centrom za gospodarenje otpadom d.o.o. na pripremi projekta Centar za gospodarenje otpadom Zagreb.

Ovim sporazumom je utvrđeno da će budući centar biti na području Grada Zagreba te da će se sadržaj i tehnologija obrade, kao i način zbrinjavanja otpada unutar Centra za gospodarenje otpadom definirati studijom izvedivosti. Također, studijom će se definirati broj pretovarnih stanica, veličina te makro i mikro lokacije.
Sporazum slijedi smjernice koje su utvrđene Zakonom o održivom gospodarenju otpadom, Planom gospodarenja otpadom Republike Hrvatske, Uredbom o gospodarenju komunalnim otpadom te lokalnim Planovima gospodarenja otpadom.
Aktivnosti koje komunalno društvo Ivakop poduzima, a koje se tiču sanacije odlagališta otpada Tarno, suradnja s vlasnicima te aktivnosti na informiranju i educiranju korisnika o odvojenom sakupljanju otpada, dio su obveza koje su komunalna društva dužna provesti kako bi što pripremljeniji dočekali početak rada budućeg Centra za gospodarenje otpadom.
Sporazum o suradnji na pripremi projekta „Centar za gospodarenje otpadom Zagreb“ između Grada Zagreba, Zagrebačke županije i Zagrebačkog centra za gospodarenje otpadom potpisan je danas u prostorijama Gradske uprave Grada Zagreba.
U ime Zagrebačke županije Sporazum je potpisao župan Stjepan Kožić.

Gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš potpisao je jučer s najboljim učenicima i studentima ugovore o stipendijama. Ukupno će ove godine 15 učenika i isto toliko studenata primati stipendiju, za što je iz gradskog proračuna osigurano 350 tisuća kuna.
Visina mjesečne stipendije je povećana, pa će tako učenici umjesto dosadašnjih 300 kuna u buduće primati 500, dok je studentska stipendija povećana s 800 na 1000 kuna.


Prema kriteriju izvrsnosti stipendije se dodjeljuju sljedećim učenicima:
1. Marku Mikši – Srednja škola Ivan Švear, Ivanić-Grad
2. Dominiku Bastaliću – Srednja škola Ivan Švear, Ivanić-Grad
3. Luki Jakšiću – Prirodoslovna škola Vladimira Preloga, Zagreb
4. Sari Međaković – Srednja škola Ivan Švear, Ivanić-Grad
5. Roku Levaru – Prirodoslovna škola Vladimira Preloga, Zagreb
Prema socijalnom kriteriju stipendije se dodjeljuju sljedećim učenicima:
1. Arturu Pocemu Mihaljeviću – Srednja škola Ivan Švear, Ivanić-Grad
2. Janu Mihaljeviću – Srednja škola Ivan Švear, Ivanić-Grad
3. Mariji Kelava – Srednja škola Ivan Švear, Ivanić-Grad
4. Bruni Gjantaru – Srednja škola Ivan Švear, Ivanić-Grad
5. Anti Paviću – Škola za medicinske sestre Mlinarska, Zagreb
6. Mariji Golak – Srednja škola Ivan Švear, Ivanić-Grad
7. Dorijanu Predragu – Srednja škola Čazma, Čazma
8. Ivi Cepetić – Škola primijenjene umjetnosti i dizajna, Zagreb
9. Katarini Starčević – Škola za medicinske sestre Vinogradska, Zagreb
10. Mihaeli Cota – Srednja škola Ivan Švear, Ivanić-Grad
Prema kriteriju izvrsnosti stipendije se dodjeljuju sljedećim studentima:
1. Antoniji Liška – Agronomski fakultet, Zagreb
2. Šonji Tudor – Veterinarski fakultet, Zagreb
3. Ani-Mariji Petrović – Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera, Osijek
4. Maji Vlahek – Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet, Zagreb
5. Adi Puntarić – Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Prema socijalnom kriteriju stipendije se dodjeljuju sljedećim studentima:
1. Arijani Juroš – Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera, Osijek
2. Moniki Vulama – Prirodoslovno-matematički fakultet, Zagreb
3. Martini Habinovec – Ekonomski fakultet, Zagreb
4. Ivoni Stanić – Hrvatski studiji, Zagreb
5. Mateji Delinić – Učiteljski fakultet Zagreb – odsjek u Čakovcu
6. Mariji Duvnjak – Tekstilno-tehnološki fakultet, Zagreb
7. Lauri Šejić – Sveučilište u Zadru, Zadar
8. Kristini Balubanec – Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet, Zagreb
9. Sari Oreški – Libertas međunarodno sveučilište, Zagreb
10. Petru Šariću – Hrvatski studiji, Zagreb

Stipendije se dodjeljuju za razdoblje od 01.09.2017. do 30.06.2018. godine za učenike, odnosno za razdoblje od 01.10.2017. do 31.07.2018, godine za studente.

Sredinom prosinca 2017. godine u Školskoj ulici u Ivanić-Gradu pregledana su stabla divljeg kestena uz njihovu zdravstvenu procjenu. Stabla je pregledao Ivica Stožicki dipl.ing.šum. - ovlašteni magistar šumarstva u prisustvu predstavnika Grada Ivanić-Grada.
Nakon pregleda starih stabala divljih kestena vidljivo je njihovo izrazito loše zdravstveno stanje. Na stablima je kompletno odumrla srčika, isto tako veći dio sekundarnog i primarnog kambija. Čak je došlo do oštećenja i primarnog floema stabala. Kesten ima sposobnost da u takvom stanju preostali minimalni floem i kambij obavlja osrednje dostatne funkcije tako da krošnja stabla izgleda kao da je stablo u dobrom stanju. Statika stabla je izuzetno narušena, što znači da u slučaju jakog nevremena može doći do pucanja ili izvaljivanja debla.
Nakon utvrđenog stanja, ovlašteni inženjer šumarstva dao je prijedlog da se 7 stabala od početka drvoreda zbog svog stanja ukloni i zamijeni istom vrstom stablašica visine oko 6 metara tako da bi došlo do vrlo brzog uklapanja cijelog drvoreda. Ostala stabla bi trebalo ukloniti kako će s vremenom dolaziti do njihovog pojedinačnog sušenja uz potrebu zamjene stablašicama iste vrste.
Grad Ivanić-Grad će sukladno naputku ovlaštenog inženjera šumarstva zamijeniti stabla, odnosno u dogovoru sa strukom pratiti stanje svih ostalih stabala kestena koja su pregledana i zdravstveno procijenjena.

Danas su u prostorijama Gradske uprave u Ivanić- Gradu potpisani Ugovori o djelu s domarima 15 društvenih domova na području Grada Ivanić- Grada.
Ugovori su potpisani na razdoblje od svega četiri mjeseca budući da slijede izbori vijeća mjesnih odbora koji su ovlašteni gradonačelniku Grada Ivanić- Grada dati prijedlog izbora domara društvenih domova.
Ugovori su potpisali Drago Dianek za Društveni dom Lonja, Ivo Glavičić za Donji Šarampov, Josip Kos za Opatinec, Ivanka Perešin za Šumećane, Dragan Rajić za Tarno, Dragutin Kezerić za Deanovec, Patricio Klasana za Trebovec, Veljko Antolić za Brešku Gredu, Draženka Pokas za Dubrovčak Lijevi, Krešimir Ceranić za Posavske Brege, Vlado Bogati za Prečno, Milan Kušina za Prerovec, Stjepan Radošević za Graberje Ivanićko, Ivan Minčir za Jalševec i Blaženka Čaušević za Društveni dom u Cagincu.

U dane vikenda, od 5. do 7. siječnja na području Policijske uprave zagrebačke provedena je preventivno represivna akcija pojačanog nadzora poštivanja prometnih propisa u kojoj je zabilježeno 1.288 prekršaja.
Od toga u svim gradovima i općinama Zagrebačke županije bila su 63 prekršaja vozača pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 761 prekršaj nepropisne brzine, 43 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 30 prekršaja nepropisne uporabe mobitela i 391 drugih prekršaja.
Najviša zabilježena koncentracija alkohola kod vozača izmjerena je u nedjelju, 7. siječnja u 0.50 u Starom Čiču kraj Velike Gorice kod 42-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registracijskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2,35 promila.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić