Izbor iz današnjih vijesti

Za dogradnju društvenog i vatrogasnog doma u Novoselcu izrađen je Glavni projekt temeljem kojeg se može pristupiti gradnji koja je planirana tijekom ove godine.
Radi se o dogradnji garaže površine 50 kvadratnih metara za potrebe Dobrovoljnog vatrogasnog društva Novoselec.
Troškovi gradnje procijenjeni su na 87.000 kuna.

U prosincu prošle godine Općina Kloštar Ivanić imala je dvije kontrole vezano za EU projekt izgradnje kanalizacije u naselju Šćapovec i u Ulici kralja Tomislava u Kloštru Ivaniću koje su dale pozitivno mišljenje na izvedene radove.
Prošle godine Općina Kloštar Ivanić ostvarila je preko 1,7 milijuna kuna kapitalnih potpora što od Ministarstava, Zagrebačke županije i Fonda za zaštitu okoliša.
U prosincu prošle godine Općina je putem Javnih radova zaposlila 3 osobe, čiji rad financira Zavod za zapošljavanje, doznajemo od Općinskog načelnika Željka Filipovića.

Na posljednjoj sjednici skupštine Zagrebačke županije donesen je Provedbeni plan unapređenja zaštite od požara na području županije za 2018. godinu u kojem su razrađene organizacijske, tehničke i urbanističke mjere koje je potrebno provesti u segmentu zaštite od požara.
Plan je i podloga za donošenje godišnjih provedbenih planova unapređenja zaštite od požara za sve jedinice lokalne samouprave.
Donesen je i plan razvoja sustava civilne zaštite za područje županije s financijskim učincima za razdoblje od 2018. do 2020. godine, te određene pravne osobe od interesa za sustav civilne zaštite Zagrebačke županije.


Udruga roditelja djece i osoba s invaliditetom «Mali princ» iz Ivanić Grada raspisala je natječaj za voditeljicu aktivnosti «Slobodno vrijeme uz organiziranu podršku».
Osoba treba imati visoku stručnu spremu i biti starosti do 30 godina, a zaposlit će se u Udruzi "Mali princ" na poslovima organiziranja i provođenja slobodnog vremena s osobama s invaliditetom, u sklopu projekta Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.
Sve dodatne informacije objavljene su na web stranici Udruge Mali princ, a može se nazvati i na broj 01/2829-029.

Udruga vinogradara i vinara „Brenta» za četvrtak 18. siječnja priprema predavanje na tremu « Zaštita vinove loze od bolesti i štetočina». Predavač je diplomirani inženjer agronomije Josip Kiš. Predavanje započinje u 17 sati i 30 minuta.


SPORT
U organiziciji Škole nogometa NK Sloge Križ prošloga tjedna je održan osmi po redu malonogometni turnir za mlađe uzraste „Križ zima 2018.“
U 5 dana turnira u školskoj dvorani u Križu nastupilo je oko 500 djece u 40 ekipa.
Prvoga dana nastupali su prstići među kojima je najbolja bila ekipa Škole nogometa mladeži NK Naftaš Ivanića. Kao druga je završila Moslavina iz Kutine, dok je treće mjesto osvojio Moslavac iz Popovače.
Za najboljeg igrača proglašen je Adrian Ivano Losso iz Moslavine, a za najboljeg golmana Niko Šeremet iz Naftaša.
U najbrojnijoj kategoriji Limača prvo mjesto je zauzela druga ekipa Naftaša. Druga je bila Mladost iz Petrinje, a prva ekipa Naftaša osvojila je treće mjesto boljim izvođenjem kaznenih udaraca od domaćina Sloge.
Golman Luka Krznarić i igrač Jan Abramović iz Naftaša proglašeni su najboljima među limačima.
Kod mlađih pionira najbolja je bila Moslavina iza koje su se smjestile druga i prva ekipa Naftaša.
Najbolji golman je bio Maximilijan Počekal iz pobjedničke ekipe, dok je Dominik Tadijanović iz Naftaša najbolji igrač.
U finalu starijih pionira odlučivali su sedmerci nakon kojeg su pehar najboljeg podigli igrači Naftaš Ivanića. Drugoplasirana je druga ekipa Moslavine, dok je kao treća završila prva ekipa kluba iz Kutine.
Najboljim igračem je proglašen Andrija Kupsjak iz Naftaša, a golmanom Bruno Bartolec iz Moslavine.
Turnir je završio nastupom kadeta među kojima je prvo mjesto ponovo zauzeo Naftaš Ivanić pobijedivši u finalu Moslavinu 1:0. Treće mjesto pripalo je Čazmi.
Za najboljeg igrača proglašen je Melhior Opačak iz Naftaša, a za najboljeg golmana Fran Balgač iz Moslavine.
Nagrade najboljima je u ime Nogometnog saveza zagrebačke županije podijelio predsjednik Nogometnog središta Velika Gorica Željko Mihalj.
....................

Limači Naftaša ovoga su vikenda nastupili i na velikom 11. Šampion Junior kupu u Sarajevu.
2007. godište je u skupini s NK Čaporicama, Libertasom iz Dubrovnika i Top Gol Sarajevom ostvarilo sve tri pobjede da bi u osmini finala od njih bili bolji vršnjaci iz Nogometnog kluba Zmaj Makarska rezultatom 2:0.
2008. godište je svoje natjecanje završilo u skupini u kojoj su u konkurenciji Svobode iz Ljubljane, Jelse, Novi Grada i Kindera upisali jednu pobjedu i tri poraza.

KARATE
U organizaciji karate kluba Samobor, Hrvatskog karate saveza i grada Samobora od 12.do 14.siječnja održan je 27.tradicionalni međunarodni karate turnir GRAND PRIX CROATIA na kojem je nastupilo 1760 karatista iz 23 države u katama i borbama.

Karatisti Mladosti nastupili su sva tri dana, a najuspješnija je bila Mia Zetica koja je u kategoriji mlađih kadetkinja. borbe do 40 kg, osvojila 3.mjesto.

U Samoboru su uspješno nastupili i borci Karate kluba KIK.
Luka Koščević ostvario je plasman od 4. do 6. mjesta u kategoriji kate juniori čime je osigurao nastup na Europskom prvenstvu u Sochiju početkom veljače.

Ekipa mlađih učenica u katama: Maja Paula Kuntić, Kyra Rajačić i Magdalena Blažak osvojile su 2. mjesto, dok su u borbama brončane medalje Matej Gorić i Dominik Gecan.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić