Izbor iz današnjih vijesti

Iz Općine Križ podsjećaju da je do 22. siječnja otvoren Javni poziv za isticanje kandidature za izbor članova Savjeta mladih Općine Križ i njihovih zamjenika.
U trenutku podnošenja kandidature kandidati moraju biti u dobi od navršenih petnaest do navršenih trideset godina s prebivalištem ili boravištem na području Općine Križ.
Pisani i obrazloženi prijedlozi ovlaštenih predlagatelja zajedno sa potpisanim Izjavama o prihvaćanju kandidature svakog pojedinog kandidata dostavljaju se osobno u općinsku upravu Općine Križ ili poštom na adresu: Općina Križ, Trg Svetog Križa 5, 10314 Križ, Odbor za izbor i imenovanja Općinskog vijeća Općine Križ, s naznakom: Prijedlog kandidata za izbor članova Savjeta mladih Općine Križ i njihovih zamjenika.
Odbor za izbor i imenovanja Općinskog vijeća Općine Križ obavit će provjeru formalnih uvjeta prijavljenih kandidata te u roku od 15 dana od isteka roka za podnošenje prijava, sastaviti izvješće o provjeri formalnih uvjeta, te utvrditi popis važećih kandidatura.

Sukladno Odluci Vlade RH i Državnog povjerenstva za procjenu štete od elementarnih nepogoda, te rasporedu dodjele žurne pomoći za ublažavanje posljedica od elementarnih nepogoda nastalih u 2017. godini u RH – sredstva za ublažavanje posljedica elementarnih nepogoda, Općina Križ je isplatila na dostavljene račune oštećenicima.
Općini Križ je ukupno dodijeljeno 339,903 kune, a sredstva su odobrena za 38 od ukupno 46 prijavljenih poljoprivrednika.

U Općini Kloštar Ivanić u tijeku su radovi na dogradnji Dječjeg vrtića površine 839 kvadrata, koje izvode tvrtke Kapitel i Elektrocentar Petek.
Kako doznajemo od općinskog načelnika Željka Filipovića u Općini očekuju i pozitivan odgovor na prijavu za Mjeru 7.4.1 za financijskom potporom na dogradnji dječjeg vrtića, koja se trenutno financira kreditnim sredstvima.
Načelnik ističe zadovoljstvo što će od iduće pedagoške godine svi zainteresirani roditelji moći upisati djecu u vrtić, a razmišlja se i o uvođenju dvosmjenskog rada, što je nedavno najavila ministrica demografije, obitelji i mladih Nada Murganić.

Pod pokroviteljstvom Grada i Turističke zajednica Grada Ivanića te medijskim pokroviteljstvom Obiteljskog radija Ivanić, udruga umirovljenika i građana « 3. dob» iz Ivanić Grada organizira tradicionalni, 17. međužupanijski fašnik umirovljenika i građana koji će se održati 28. siječnja.
Prema dosadašnjim najavama na fašniku se očekuje sedamnaest udruga koje dolaze iz Crikvenice, Novog Vinodolskog, Krka, Virovitice, Petrinje, Siska, Velike Gorice, Darde i Delnica te domaće grupe iz Ivanić Grada, Kloštra Ivanića i Križa.
Svi zainteresirani mogu se prijaviti još do 25. siječnja na broju 095 590 66 66 ili utorkom i četvrtkom u udruzi od 9 do 12 sati.

Kako to nalažu stari vinogradarsko - vinarski običaji, u nedjelju, 21. siječnja obilježava se Vincekovo; početak nove vinogradarske godine.
Vinari će posjetiti svoje vinograde, zaliti koji trsek dobrom vinskom kapljicom, darivati ga domaćom kobasicom te odrezati prve rozgve s reznika i ponijeti ih kući kako bi im,nakon dva-tri tjedna u peharčeku s vodom, pokazale kako je trsje prezimilo ovu zimu.
Organizatori ovogodišnjeg obilježavanja Vincekova u Ivanić Gradu bit će Udruga "Brenta", Grad i Turistička zajednica Grada Ivanića te obitelj Vujičić. Prigodni običaji bit će obavljeni u vinogradu obitelji Vujičić u Graberskom brdu u ponedjeljak, 22. siječnja s početkom u 14 sati..

U Općini Križ obilježavanje Vincekova organizira Udruga vinogradara i vinara «Škaf» . Proslava će biti u subotu, 20. siječnja u 12 sati u vinogradu obitelji Željka Okovića u Kopčić Brdu.

Biciklistička utrka Tour of Croatia koja će se ove godine održati od 17. do 22. travnja proći će kroz šest gradova Zagrebačke županije tijekom posljednje šeste etape.
Uz start u Samoboru biciklisti će proći i kroz Svetu Nedelju, Veliku Goricu, Dugo Selo, Vrbovec i Sveti Ivan Zelinu na putu do Zagreba gdje je cilj etape, a ujedno i završetak ovogodišnje utrke.
Direktor utrke Vladimir Miholjević ističe kako je utrka kroz Hrvatsku izvrsni promotivni alat za destinacije diljem zemlje, te dodaje kako Zagrebačka županija pruža niz mogućnosti za razvoj cikloturizma, a samim time i razvoj Jedinica lokalne samouprave.
Utrka raste iz godinu u godinu pa će se tako ove godine natjecati 20-ak ekipa iz čitavog svijeta . Prijenos će biti distribuiran u 180 zemalja na svih 6 kontinenata, a producirat će se 10 sati prijenosa uživo.
Ove je godine Svjetska biciklistička organizacija utrku Tour of Croatia smjestila u drugu kategoriju iznad koje su jedino svjetske poznate utrke poput Tour de Francea i Giro’d Italia.

Na području Policijske postaje Ivanić Grad u proteklom je tjednu evidentirano pet kaznenih djela koja se progone po službenoj dužnosti. Radi se o dva kaznena djela Krađe, jednom kaznenom djelu Prijetnje, jednom kaznenom djelu Protupravne naplate i jednom kaznenom djelu Prijevare, počinjene od strane nepoznatog počinitelja, te policijski službenici provode kriminalistička istraživanja u cilju pronalaska istih.
Policijski službenici PP Ivanić Grad su u proteklom tjednu evidentirali 39 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih je 7 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola u koncentraciji većoj od dopuštene.
Podnijeto je i pet optužnih prijedloga, i to jedan iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i četiri iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.
Na prometnicama se u proteklom tjednu dogodila jedna prometna nesreća s materijalnom štetom.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić