Izbor iz današnjih vijesti

Nakon što je u prosincu prošle godine obavljen detaljan pregled starih stabala u Školskoj ulici u Ivanić Gradu, ovog su tjedna stara stabla divljeg kestena iz drvoreda posječena zbog njihovog izrazito lošeg zdravstvenog stanja.
Uklonjeno je sedam stabala iz drvoreda te tri mlada stabla koja su bila zasađena bez dogovora sa strukom, a na njihovim će se mjestima zasaditi nova.
Podsjetimo, 18. prosinca prošle godine mr.sc. Ivica Stožicki dipl.ing.šum. - ovlašteni magistar šumarstva je pregledao stabla i zaključio da je na stablima kompletno odumrla srčika, a isto tako i veći dio sekundarnog i primarnog kambia, te je čak došlo do oštećenja i primarnog floema stabala. Unatoč njihovu naoko dobro stanju, statika stabla je izuzetno narušena, što znači da bi u slučaju jakog nevremena moglo doći do pucanja ili izvaljivanja debla.
Grad Ivanić-Grad je sukladno naputku mr.sc. Ivice Stožickog uklonio stara stabla, te ih u narednom razdoblju planira zamijeniti novima, a u dogovoru sa strukom će se pratiti stanje svih ostalih stabala kestena koji su bili predmet ovog pregleda i zdravstvene procjene.

Tijekom mjeseca prosinca Općina Kloštar Ivanić isplatila je iz proračuna niz potpora doznajemo od općinskog načelnika Željka Filipovića.
Među njima su potpore u poljoprivredi po programu Fonda za poljoprivredu u iznosu od 67.374 kune.
Isplaćene su božićnice za 132 nezaposlene osobe i 374 umirovljenika u ukupnom iznosu od 50.600 kuna.
Od plaćanja komunalne naknade oslobođeno je 45 obveznika prema odluci Socijalnog vijeća.
Isplaćene su stipendije za 15 učenika za 9. 10. i 11. mjesec u ukupnom iznosu od 20.250 kuna te za 10 studenata za 10. i 11. mjesec u iznosu od 15.000 kuna, dok su djeci hrvatskih branitelja u prigodi božićno- novogodišnjih blagdana uručeni prigodni pokloni – srebrnjak s likom Katarine Zrinske.

Na području Zagrebačke županije već petu godinu za redom će se provoditi projekt prikupljanja starog papira u osnovnim školama.
Kao i prijašnjih godina, projekt provodi tvrtka DS Smith Unijapapir d.o.o. s ciljem motiviranja i educiranja najmlađih o korisnosti sakupljanja starog papira.
Zagrebačka županija poziva osnovne škole sa svog područja da se i ove godine od 15. siječnja do 15. lipnja uključe u projekt. Najuspješnije će županija već tradicionalno nagraditi informatičkom opremom na način da za svaku od pet najuspješnijih škola osigura komplet interaktivnih pametnih ploča, dok je tvrtka DS Smith Unijapapir osigurala novčane nagrade te izlet za učenike.
Moto projekta sakupljanja starog papira je zaštita šuma, jer se sakupljenom jednom tonom starog papira od sječe spasi 20 stabala, a sudjelovanjem u ovoj akciji učenici su do sada od sječe spasili 13.870 stabala.

Službenici Policijske postaje Ivanić-Grad su u posljednja 24 sata imali četiri intervencije, od kojih izdvajaju zaprimanje kaznene prijave zbog kaznenog djela „Prijetnja“ počinjenu od strane poznatog počinitelja nad kojom nastavljaju daljnje kriminalističko istraživanje.
Javna vatrogasna postrojba Ivanić Grad nije imala intervencija.


U nedjelju je u Sportskoj dvorani Žeravinec u Ivanić-Gradu u organizaciji Škole nogometa mladeži NK Naftaš Ivanića održan tradicionalni malonogometni turnir prstića - IVANIĆ 2018. na kojem je nastupilo 8 ekipa.
Pobjednik turnira bila je ekipa NK Moslavina Kutina, drugo mjesto osvojili su prstići Naftaša dok je 3. mjesto osvojila ekipa Dugog Sela. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Adrian Ivano Losso, za najboljeg golmana Jakov Zavoral oboje iz Moslavine, dok je najbolji strijelac turnira bio Vito Puljić iz Dugog Sela.
Medalje i pehare najboljima ekipama i pojedincima u ime organizatora uručio je Sportski direktor kluba Stipo Šimunović.

Tijekom studenog i prosinca prošle godine u sportskoj dvorani Žeravinec odigrano je pojedinačno kadetsko prvenstvo Šahovskog kluba Ivanić za 2017. godinu.
Na prvenstvu su nastupile 3 djevojčice i 7 dječaka uzrasta od 7 do 13 godina.
Nakon 9 odigranih kola po sistemu „svatko sa svakim“ prvo mjesto i 4. kategoriju osvojio je Matteo Golubić s 8,5 bodova. Karla Jasnić je na svom prvom turniru sa 7,5 bodova osvojila 2. mjesto, dok je najmlađi sudionik, sedmogodišnji Noa Batinić zauzeo treću poziciju sa 6,5 bodova.
Turnir su vodili i organizirali Vladimir Kezele i instruktor svjetske šahovske organizacije FIDE Dean Božičević.
Partije turnira rejtingirane su za nacionalnu rejting listu Hrvatskog šahovskog saveza.
Iz Šahovskog kluba Ivanić poručuju kako se treninzi kadeta održavaju svaki utorak od 18 sati u sportskoj dvorani Žeravinec.


zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić