Izbor iz današnjih vijesti

Grad Ivanić-Grad je 08. prosinca prošle godine raspisao javni poziv u skladu s Programom javnog rada – aktivacija nezaposlenih osoba na poslovima preventivnih mjera zaštite od požara i bujičnih poplava.

Navedeni Program javnog rada je mjera Hrvatskog zavoda za zapošljavanje za poticanje zapošljavanja osoba u nepovoljnom položaju na tržištu rada te dugotrajno nezaposlenih osoba prema kojoj HZZ financira zapošljavanje radnika na javnim radovima, te im je uz mjesečnu minimalnu plaću osiguran i trošak prijevoza i isplaćene božićnice u iznosu od 1250 kuna.

Grad je na rad primio 9 osoba s kojima su zaključeni Ugovori o radu na vrijeme od 6 mjeseci. U tom periodu obavljat će poslove sanacije nerazvrstanih cesta, čišćenje drveća i niskog raslinja, saniranje divljih odlagališta otpada, održavanje poljskih puteva, pomoć pri izradi protupožarnih prosjeka i putova, čišćenje i održavanje rubnih pojaseva uz javne prometnice i željezničke pruge, uređivanje postojećih izvora vode u šumama, te ostale preventivno-uzgojne radove.

U vremenu kada, zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta poput snijega, nije moguće odrađivati poslove prvotno definirane programom javnog rada, moguće je osobe uputiti na druge društveno korisne poslove poput čišćenja snijega, dostave namirnica starijima i nemoćnima i slično.

Radnici su osposobljeni za rad na siguran način, za početno gašenje požara te za obavljanje poslova rukovanja motornom kosilicom. Grad Ivanić-Grad im je omogućio i doosposobljavanje za rad s motornom kosilicom, što će radnici moći koristiti i za buduća zaposlenja.


Zamjenik gradonačelnika Ivanić-Grada Željko Posilović početkom mjeseca obišao je svih 16 društvenih domova na području Grada Ivanića kako bi sagledao situaciju i kako bi se utvrdili prioriteti za njihovu obnovu. Stručne službe sada izrađuju troškovnike a idući tjedan bit će određeni prioriteti koji društveni domovi ove godine idu u sanaciju ili obnovu. Manje više u svim društvenim domovima problem je vlaga i dotrajala krovišta.
Tako u domu u mjesnom odboru Breška Greda treba ugraditi centralno grijane, obojiti zidove u Sali te urediti prostor bivše trgovine za rad udruga.
U društvenom domu u mjesnom odboru Cagincu-Prkos treba podaskati krovište, napraviti drenažu oko podruma jer u tom prostoru KUD Đuro Kundek čuva svoje nošnje i instrumente, te urediti sanitarni čvor.
U starom domu preko puta treba izmijeniti stolariju i srušiti prostoriju do njega.
U mjesnom odboru Deanovec na društvenom domu treba izmijeniti pokrov na krovištu, ugraditi centralno grijanje te urediti strop u prostoriji koja vodi u potkrovlje.
Društveni domu u mjesnom odboru Gornja Poljana nema kanalizacije koju treba sprovesti od objekta do glavne ceste, obnoviti krovište, urediti unutarnje prostorije i sanitarni čvor.


Općina Kloštar Ivanić objavila je natječaje za dodjelu financijske potpore programima ili projektima udruga sa svog područja koji su otvoreni do 29. siječnja doznajemo od općinskog načelnika Željka Filipovića.

Za programe i projekte udruga u kulturi Općina planira iznos od 200.000 kuna, za projekte udruga u sportu u proračunu je planirano 305.000 kuna, za programe i projekte udruga iz Domovinskog rata 60.000 kuna, za programe i projekte udruga u poljoprivredi i ruralnom razvoju 20.000 a za udruge u socijalnoj i humanitarnoj djelatnosti 10.000 kuna.

Općina Kloštar Ivanić će po okončanju ovih natječaja udrugama
koje će zadovoljiti tražene kriterije dodijeliti financijsku potporu sukladno osiguranim sredstvima u Proračunu Općine
Kloštar Ivanić za 2018. godinu.

Svaka udruga može prijaviti najviše jedan program ili jedan projekt u okviru ovog Natječaja.

Prijedlozi programa ili projekata dostavljaju se isključivo na propisanim obrascima, koji su zajedno s Uputama za prijavitelje dostupni na mrežnim stranicama Općina Kloštar Ivanić, ponavljamo, do 29. siječnja.Na području Policijske Uprave zagrebačke je u dane vikenda od 12. do 14. siječnja provedena preventivno represivna akcija poduzimanja pojačanih aktivnosti nadzora poštivanja prometnih propisa.

Tijekom akcije ukupno su utvrđena 1132 prometna prekršaja: 141 prekršaj vozača s alkoholom ili odbijanja alkotestiranja, 344 prekršaja nepropisne brzine, 75 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 82 prekršaja nepropisne uporabe mobitela i 490 ostalih prekršaja.
Zabilježeno je i 60 prometnih nesreća u kojima su 2 osobe smrtno stradale, tri su osobe teško ozlijeđene, a 13 lakše.

Najviša zabilježena koncentracije alkohola od 2.7 promila zabilježena je u nedjelju, 14. siječnja u 2.50 sati, u Velikoj Gorici kod 49-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnom automobilom zagrebačkih registracijskih oznaka. Oduzeta mu je vozačka dozvola i smješten je u prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić