Vincekovo u Graberskom Brdu

Jučer je u vinogradu obitelji Vujičić u Graberskom Brdu proslavljen blagdan sv. Vinka, u organizaciji Udruge vinogradara i vinara „Brenta“, Turističke zajednice i Grada Ivanić-Grada.

 Događaju je prisustvovao i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić koji je tom prilikom istaknuo da županija štuje tradiciju i običaje, a posebno ga veseli što se u ovakvim slavljima pridružuje sve više maldih ljudi i što na području županije ima sve više mladih vinogradara i vinara, kojima će županija i dalje biti na pomoći.

Kako to nalažu običaji, orezane su mladice loze, a tri grančice s tri pupa, domaćin je ponio kući, te ih stavio u čašu vode i ostavio kod prozora. Kad pupovi potjeraju i pokažu se mladi izboji, tad će početi i nagađanja kakav bi mogao biti ovogodišnji urod grožđa. A da on bude što bolji, o čokote su ovješene kobasice i špek, a trsje je zaliveno i starim vinom, iz najbolje bačve.

 Vincekovo je tradicionalno okupilo mnoštvo posjetitelja i vinara u vinogradu obitelji Vujčić, a ovaj, prvi od pet ‘zapovijedanih’ vinogradarskih blagdana kroz godinu, nije propustio ni gradonačelnik Grada Ivanić-Grada Javor Bojan Leš koji je tom prilikom rekao da je Vincekovo u našim krajevima prisutno desetljećima, dio je naše tradicije, a nada se i kako će ova današnja rezidba pokazati da će naredna sezona biti uspješna i rodna.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić