Izbor iz današnjih vijesti

7. sjednica Gradskog vijeća Grada Ivanić- Grada sazvana je za sutra u 16 sati u Spomen domu Alojza Vulinca.
Na dnevnom redu je 11 točaka među kojima je donošenje odluka o izdvajanju naselja Caginec i pripajanju naselju Ivanić- Grad, odnosno izdvajanju dijela Mjesnog odbora Caginec- Prkos i pripajanju Mjesnom odboru Gornjem Šarampovu.
Zbog toga pristupit će se i izmjeni Odluke o granicama naselja i jedinica mjesne samouprave na području Grada Ivanić- Grada.
Također, razmotrit će se prijedlog o imenovanju prometnica koje prolaze kroz Poduzetničku zonu Sjever – Zonu 6.
Vijeće će odabrati i najpovoljnijeg ponuditelja za kupnju nekretnine u Zoni 6, tvrtku Hvaljen budi d.o.o. iz Zagreba.
Donijet će se plan rada Gradskog vijeća za 2018. godinu, te odluka o raspoređivanju sredstava iz proračuna za redovito financiranje političkih stranaka i predstavnika grupe birača zastupljenih u Gradskom vijeću.
Vijeće će razmotriti i prijedlog, te donijeti Odluku o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog otpada.
Zadnja točka je donošenje Odluke o izmjenama i dopunama Statuta Grada Ivanić- Grada.
Prijenos 7. sjednice Gradskog vijeća moći ćete izravno pratiti na Obiteljskom radiju Ivanić sutra od 16 sati.

Kako doznajemo od privremenog dekana Visoke škole, prof. Mile Marinčića, prekjučer je stigla i dugoočekivana suglasnost ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak za otvaranje Visoke škole i studija fizioterapije u Ivanić Gradu.

Na Visokoj školi Ivanić Grad će se moći završiti preddiplomski stručni studij fizioterapije s mogućnošću studiranja još dvije godine. Planira se redoviti studij u koji bi se moglo upisati 30 studenata, te izvanredni studij s 20 mjesta. Uz studij fizioterapije, plan je u budućnosti otvoriti ukupno tri nastavna programa, što je i uvjet za osnivanje veleučilišta.
Sa Veleučilištem Lavoslav Ružička iz Vukovara potpisan je Ugovor o mentorstvu, dok će se cjelokupna praktična nastava odvijati u Specijalnoj bolnici Naftalan.

Iz Općine Kloštar Ivanić podsjećaju potencijalne korisnike da 31. siječnja 2018. istječe mogućnost za podnošenje Zahtjeva za potporu za podmjeru 17.1. „Osiguranje usjeva, životinja i biljaka“.

Podsjećamo, predmet potpore je biljna i stočarska proizvodnja evidentirana u ARKOD sustavu i sustavu za identifikaciju i registraciju životinja sukladno propisima o veterinarstvu.
Korisnik potpore mora imati važeću policu osiguranja poljoprivredne proizvodnje u razdoblju za koji podnosi Zahtjev za potporu. Napominju da polica osiguranja pokriva isključivo štete nastale uslijed gubitka poljoprivredne proizvodnje od jednog ili više štetnih događaja kao što su: nepovoljne klimatske prilike, životinjske i biljne bolesti, najezda nametnika, okolišni incidenti i/ili mjere protiv unošenja u Uniju organizama štetnih za bilje ili biljne proizvode i protiv njihovog širenja unutar Unije.
Sve detaljne informacije o provedbi navedene podmjere 17.1. možete pogledati na web stranicama Općine Kloštar Ivanić.

Jučer je u Zagrebu održana 19. sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća u Zagrebačkoj županiji, ujedno i prva ove godine.
Redovitom godišnjom rotacijom, zamjenik župana Hrvoje Frankić imenovan je predsjednikom vijeća. Za dopredsjednike su imenovani Đurđica Kahlina, ispred sindikalnih partnera, i Vladimir Štarkelj, ispred poslodavaca.

Na sjednici je prihvaćeno izvješće o radu Gospodarsko – socijalnog vijeća u 2017. godini, te je donesen plan rada za ovu godinu. U njemu se, kao teme razgovora, uz ostalo navodi praćenje i razmatranje poticajnih mjera zapošljavanja, poticanje usuglašavanja obrazovnog sustava s potrebama tržišta rada, praćenje stanja na području zaštite na radu, razmatranje problematike iseljavanja stanovništva s područja županije i praćenje stanja na području suzbijanja rada na crno.
Članovi vijeća na znanje su primili i godišnji plan rada upravnih tijela Zagrebačke županije.

Prva ovogodišnja sjednica Gospodarsko socijalnog vijeća bila je prigoda i za obilježavanje Dana socijalnog partnerstva – 21. siječnja.

Na društvenom domu u mjesnom odboru Lonja potrebno je urediti fasadu i trijem, zatim u Sali postaviti klima uređaj, kupiti 15-tak stolova i učvrstiti plinske peći.
U mjesnom odboru Opatinec, na garaži pored društvenog doma potrebno je izgraditi krovište promijeniti krovnu odvodnju i tapecirati postojeće stolice.
U društvenom domu u Posavskim Bregima treba riješiti problem vlage i urediti fasadu. U mjesnom odboru Prečno potrebno je izmijeniti prozore, postaviti zidne obloge i pločice na ulazu.
Na domu u Prerovcu potrebna je fasada, izmjena stolarije te zamjena dotrajalog crijepa na krovištu.
U Šarampovu Donjem treba urediti 70-tak kvadrata potkrovlja društvenog doma te nabaviti potrebni inventar.
U društvenom domu u Šumećanima treba urediti fasadu, sanitarni čvor, urediti postojeći parket i zamijeniti dotrajale kuhinjske elemente.
U društvenom domu u Tarnu treba ugraditi centralno grijanje, postaviti pločice u kuhinji i sali te obojiti zidove.
U Trebovcu je potrebno urediti krovište iznad sale i sanitarnog čvora, zamijeniti stolariju, ugraditi centralno grijanje i urediti strop sale.
Sve nabrojeno su potrebni zahvati u društvenim domovima, u tijeku je izrada troškovnika a ovaj tjedan bit će utvrđeni prioriteti, doznali smo od zamjenika gradonačelnika Željka Posilovića.

Jučer je u galeriji Pučkog otvorenog učilišta otvorena izložba slika mlade umjetnice Vedrane Krivec iz Ivanić-Grada.
Vedrana Krivec pohađala je školu primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu, nakon čega je studirala dizajn nakita na učilištu Profokus. Živi u Ivanić Gradu, gdje u Pučkom otvorenom učilištu po prvi puta ima svoju izložbu. Iako je njena primarna zanimacija dizajn i izrada nakita, domaćoj publici je odlučila predstaviti svoje stvaralaštvo kroz slikarski medij.
Serija od šest slika, simboličkog naziva „Proces“, nastala je u slikarskoj tehnici akrilika, a odnosi se na životni proces, gdje su izlaz iz negativnih životnih situacija pozitivne misli i želja da budemo bolji od jučerašnjeg sebe.
Izložbu je predstavila kustosica- pripravnica Gradskog muzeja Petra Korbus, a službeno ju je otvorio zamjenik gradonačelnika Tomislav Cuvaj čime je započeo ovogodišnji program u galerijskom prostoru Pučkog otvorenog učilišta Ivanić-Grad.
Izložba se može razgledati do 05. veljače.

Udruga umirovljenika i građana „Treća dob“ Ivanić-Grad poziva na 17. Međužupanijski fašnik umirovljenika i građana koji će se u Ivanić Gradu održati ove nedjelje, 28. siječnja u 15 sati i 30 minuta.

Na fašniku će sudjelovati preko 300 maskiranih sudionika iz 10 udruga umirovljenika grada Crikvenice, Virovitice, Petrinje, Križa, Siska, Vrbovca, Bjelovara, Velike Gorice i Ivanić Grada, a predvodit će ih Princ i Princeza, Robin Hood i njegova svita te vještice.
Gosti su Plesna udruga Magi, Kloštranske mažoretkinje i Puhački orkestar KUD-a Preporod iz Dugog Sela.

Maskirane grupe će se okupljati na parkiralištu Zelenjak odakle će u 15 i 30 u povorci krenuti Ulicom kralja Tomislava do Trga Vladimira Nazora gdje će biti posluženo kuhano vino, čaj i krafne.

Predstavljanje maskiranih grupa je u 17 sati u restoranu Ivanićanka uz prisustvo gostiju i gradonačelnika Javora Bojana Leša. Uz pjesmu i ples bit će proglašene najbolje tri grupne maske i jedna pojedinačna.

Organizator je Udruga umirovljenika i građana „Treća dob“ Ivanić-Grad. Pokrovitelji su Grad Ivanić-Grad i Turistička zajednica Grada Ivanić-Grada, a medijski pokrovitelj Obiteljski radio Ivanić.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić