Izbor iz današnjih vijesti

U Općini Križ će uskoro biti raspisani natječaji za sufinanciranje udruga koje djeluju na području općine, informirao nas je načelnik Marko Magdić.
Već prema ustaljenom rasporedu, početkom svake godine, a nakon izglasavanja Proračuna, udruge su se dužne javljati na natječaje za dodjelu sredstava sukladno njihovim predloženim programima i aktivnostima.
Udruge s područja Općine Križ koje u ovoj godini planiraju bilo kakve aktivnosti to trebaju staviti u svoje planove, te shodno tome napraviti i financijski plan.
Iz Općine Križ napominju da bi voljeli da se udruge svojim programima koji će biti sufinancirani kroz natječaje uključe u obilježavanje Dana Općine zadnjeg vikenda u kolovozu ali i Cross hill run kojeg planiraju za 19. svibnja.


Kako doznajemo od direktorice komunalnog društva Ivakop Sanje Radošević, prošlog tjedna zaključena je još jedna faza projekta sanacije odlagališta Tarno u Ivanić-Gradu.
Iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost dostavljen je Zapisnik o obavljenom redovnom nadzoru kojim se zaključuje projekt izgradnje Plohe 6, odnosno Etapa I – Faza II sanacije odlagališta.
Zapisnik je službena potvrda da je projekt sanacije obavljen u skladu sa svom važećom dokumentacijom te služi kao osnova po kojoj se isplaćuju sufinancirana sredstva. Podsjetimo, komunalno društvo Ivakop i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost su u 2017. godini potpisali Ugovor o sufinanciranju 60% ukupne investicije izgradnje Plohe 6 na odlagalištu Tarno koja iznosi 950.548 kuna te je obveza Fonda da isplati sredinom veljače svoj udio u sufinanciranju od 570.329 kuna.
Očevid je dostavljen nakon provedenog redovnog nadzora na odlagalištu Tarno od strane predstavnika Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i direktorice komunalnog društva Ivakop Sanje Radošević.

Na temelju Zakona o lokalnoj i područnoj samoupravi načelnik Općine Kloštar Ivanić Željko Filipović donio je plan prijema na stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa u Jedinstveni upravni odjel Općine Kloštar Ivanić za 2018.godinu.
Na stručno osposobljavanje tijekom godine bit će primljeno 5 osoba i to sveučilišni prvostupnik struke ili magistar prava, sveučilišni prvostupnik ili magistar ekonomije, ekonomista ili opća gimnazija, upravni referent i građevinski tehničar.
Osobe koje se prijave na stručno osposobljavanje trebaju biti prijavljene u evidenciji nezaposlenih osoba duže od 30 dana te da imaju do godine dana evidentiranog staža u zvanju za koje su se obrazovali bez obzira na ukupno evidentiran staž u mirovinskom osiguranju. Prijem na stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa provodit će se u suradnji sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje.
Više informacija doznajte na web stranicama Općine Kloštar Ivanić.

Nakon uvođenja u posao odabranog izvođača tvrtke Swietelsky i pripremnih radova, rekonstrukcija dijela ulice Čemernica Lonjska u Općini Kloštar Ivanić krenula je u ponedjeljak 22.siječnja.
Promet se na toj dionici u dužini od oko 1.100 metara odvija propuštanjem na jednoj traci bez zatvaranja ceste. Očekivani završetak radova je 10. travnja, uz uvjet da neće biti velikih padalina, doznajemo od općinskog načelnika Željka Filipovića.


NOĆ MUZEJA

Hrvatsko muzejsko društvo u petak, 26. siječnja po trinaesti put organizira manifestaciju Noć muzeja, koja je koncipirana je kao dinamična manifestacija pod nazivom i olimpijskim geslom: „Muzeji i sport – brže, više, jače“.
Cilj je odabira sporta za temu ovogodišnje Noći muzeja dodatno potaknuti rasprave o problematici sportskih zbirki i muzeja u Hrvatskoj.

Program Gradskog muzeja Ivanić pod nazivom Ivanić: Grad sportskog duha počinje u petak već u 17 sati susretom u staroj SOKOLANI gdje se možemo podsjetiti na najstariju športsku dvoranu u kojoj su se odvijale raznovrsne športske aktivnosti - treninzi, natjecanja i druženja članova Športskog kluba Ivanić, osnovanog daleke 1920. godine.
Zgradu stare sokolane danas se više ne povezuje sa sportom, budući da se u njoj uglavnom odvijaju kulturne priredbe u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta, ali i drugih gradskih ustanova i udruga.

Početkom programa povodom Noći muzeja upravo u toj zgradi želja je istaknuti njezin kulturno-povijesni kontinuitet te upozoriti na mjesto koje je imao šport u Ivanić-Gradu već početkom 20. stoljeća i koje je očuvao sve do danas.
Od 18:00 pa sve do 1 sat iza ponoći izložbom IVANIĆ: GRAD ŠPORTSKOG DUHA u prostoru Muzeja Ivanić-Grada cilj je upozoriti na dugovječnost, raznolikost i bogatstvo uspjeha športa u Ivanić-Gradu kroz više od stotinu godina.
Pravila športskog kluba Ivanić iz 1920. godine koja su pronađena u Hrvatskom državnom arhivu u Zagrebu navode čak 12 grana športa, među kojima su i "lahka atletika, gombanje, mačevanje, turistika, lawn-tenis i biciklistika", a odredbe pravilnika jasno razgraničavaju što je u športu prihvatljivo i što se zabranjuje.
Želja je potaknuti sugrađane na sustavno prikupljanje građe za buduću zbirku "športskog odjela" Muzeja Ivanić-Grada, a Grad uvjeriti da bi takva zbirka s edukativnim programima za mlade mogla pomoći u zdravim i plemenitim idealima športa posvećenom odgoju i obrazovanju novih generacija.
Izložba koja se otvara povodom Noći muzeja trajat će do početka ožujka!

Amatersko kazalište Josip Badalić i Društvo naša djeca Vladimir Nazor iz Križa za petak, 26. siječnja organiziraju Prvu noć muzeja, bez muzeja u Općini Križ.
Manifestacija će biti u njihovim prostorijama na Trgu svetog Križa 1 u zgradi u parku, a posjetitelje pozivaju na upoznavanje sa sportskom poviješću i legendama kriškog sporta, partiju šaha ili odmjeravanje snaga u pikadu, te na razgledavanje etno zbirke koju godinama obogaćuju, njeguju i čuvaju.
Organizatori vas pozivaju da dođete na Prvu noć muzeja, bez muzeja u Općini Križ u petak od 19 do 21 sat.


zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić