Izbor iz današnjih vijesti

Jučer je u Spomen domu Alojza Vulinca održana 7. sjednica Gradskog vijeća Grada Ivanić- Grada.
Nakon aktualnog sata 17 prisutnih vijećnika jednoglasno je prihvatilo odluku o izdvajanju naselja Caginec i pripajanju naselju Ivanić- Grad, odnosno izdvajanju dijela Mjesnog odbora Caginec- Prkos i pripajanju Mjesnom odboru Gornjem Šarampovu.
Zbog toga su prihvaćene i izmjene granica naselja i jedinica mjesne samouprave, a sve u svrhu objedinjavanja Poduzetničke zone Sjever- Zone 6 pod jednim naseljem zbog olakšavanja svakodnevnog poslovanja prisutnim tvrtkama.
Vijeće je prihvatilo prijedlog Komisije za utvrđivanje naziva ulica i trgova i prometnicu koja sa Ulice 65. bataljuna ZNG prolazi kroz Poduzetničku zonu kao glavna prometnica imenovalo Poduzetničkom ulicom, čime je svim investitorima u Zoni 6 konačno omogućeno registriranje svojih društva.
Također, prihvaćena je ponuda za kupnju nekretnina tvrtke Hvaljen budi d.o.o. iz Zagreba koja će u poduzetničkoj zoni izgraditi pogon za proizvodnju i obradu krumpira, za što planira zaposliti ukupno 10 NKV radnika.
S 15 glasova ZA i 2 suzdržana (Goran Leš i Davor Srebačić) prihvaćena je odluka o raspoređivanju sredstava iz proračuna za redovito financiranje političkih stranaka i predstavnika grupe birača zastupljenih u Gradskom vijeću u iznosu od 650 kn mjesečno po vijećniku.
Direktorica trgovačkog društva Ivakop, Sanja Radošević izvijestila je vijeće o novom načinu pružanja usluge prikupljanja miješanog komunalnog i biorazgradivog otpada.

Ove srijede se oko podneva dogodio pokušaj provale u obiteljsku kuću 44-godišnjakinje u Deanovcu, u Ulici Josipa Badalića.
Osumnjičeni su se dovezli kombi vozilom varaždinskih registarskih oznaka, i dok je 41-godišnjak ostao u vozilu paziti da nitko ne naiđe, 25-godišnjaci su pokušali nasilno otvorili prozor kuće.
Pokušaj provale nije uspio jer je oštećena bila kod kuće i počela vikati, a osumnjičeni su se dali u bijeg. Ubrzo su uhićeni i dovedeni u službene prostorije na kriminalističko istraživanje, nakon čega su ih policijski službenici predali pritvorskom nadzorniku, a kaznenu prijavu dostavili nadležnom državnom odvjetništvu.
Intervenirali su i jučer, prilikom ponovljenog nasilja u obitelji u Šumećanima, gdje je očuh pod utjecajem alkohola verbalno i fizički napao sina svoje izvanbračne supruge. Navedeni je uhićen te protiv njega slijedi optužni prijedlog radi kršenja zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.
Hitna medicinska služba Ivanić Grad je jučer imala 10 intervencija i 13 ambulantnih pregleda čiji su uzrok bile bolesti pacijenata.

SPORT

Ovoga vikenda počinje drugi dio sezone za Košarkaški klub Ivanić. Nakon sedam vezanih poraza na kraju prošle godine u Ivanić dolazi još jedna jaka ekipa- trećeplasirane Sesvete.
Košarkaši Ivanića se trenutno nalaze na 11. mjestu A2 lige Centar s omjerom od 2 pobjede i 9 poraza, dok su gosti upisali 8 pobjeda i svega tri poraza.
Susret je na rasporedu u dvorani Žeravinec u subotu u 18 sati.
Istoga dana na istome mjestu od 8 sati u jutro održat će se odbojkaški turnir za mlađe kadetkinje, dok će u 14 sati Muški rukometni klub Ivanić odigrati pripremnu utakmicu protiv Bjelovara.
Podsjetimo, seniorke Ženskog rukometnog kluba Ivanić od 17:30 igraju 1/8 finala hrvatskog kupa u gostima kod trenutno najbolje hrvatske ženske ekipe Lokomotive.

U nedjelju od 10 do 14 sati odigrat će se i rukometni turnir za djevojčice 2004. godište na kojem sudjeluju rukometašice Ivanića, te njihove vršnjakinje iz Dugog Sela, Lokomotive i Sesveta.
Nakon njih na parket dvorane Žeravinec izlaze i dječaci Muškog rukometnog kluba koji od 14:30 dočekuju ekipu Gorice.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić