Izbor iz današnjih vijesti

Predsjednik Općinskog vijeća Općine Križ Mladen Rogić za utorak je sazvao 8. sjednicu vijeća s dnevnim redom od 15 točaka.

Nakon Aktualnog sata i izvješća načelnika o događanjima između dviju sjednica uslijedit će razmatranje prijedloga i donošenje Statuta Općine Križ i Poslovnika Općinskog vijeća Općine Križ.
Pred vijećnicima je donošenje Odluke o dopuni Odluke o provedbi izbora za članove vijeća mjesnih odbora na području Općine Križ, o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada, o mjerama za sprječavanje nepropisnog odbacivanja otpada i mjerama za uklanjanje odbačenog otpada te o izmjenama Odluke o komunalnom redu i o izradi VI. izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Općine Križ.

Na dnevnom redu je Razmatranje prijedloga i donošenje Odluke o kratkoročnom zaduživanju Općine Križ kod Privredne banke Zagreb d.d., donošenje Odluke o raspoređivanju sredstava Proračuna Općine Križ za 2018. godinu, za financiranje rada političkih stranaka i nezavisnih članova Općinskog vijeća Općine Križ izabranih s liste grupe birača te o donošenju godišnjeg plana davanja koncesija za 2018. godinu i trogodišnjeg plana davanja koncesija za razdoblje 2018.-2020. godine.


Općina Križ je raspisala Javni natječaj za dodjelu prostora u vlasništvu Općine Križ i prostora s kojima Općina Križ upravlja, na korištenje udrugama za provođenje aktivnosti od interesa za opće dobro na rok od dvije godine.
Prostori se dodjeljuju na korištenje udrugama temeljem Javnog natječaja sukladno mogućnostima Općine Križ, uz posebnu pažnju da se racionalno koriste.
Prostori će udrugama biti dodijeljeni na rok od dvije godine, uz naplatu jedne kune po metru kvadratnom godišnje.
Rok za podnošenje prijedloga programa/projekata je do zaključno 28. veljače.

Jučer je u Ivanić-Gradu u organizaciji Udruge umirovljenika i građana „Treća dob“, održan 17. Međužupanijski fašnik umirovljenika i građana.
Na ovogodišnjem fašniku je sudjelovalo oko 350 maskiranih sudionika iz udruga umirovljenika iz Crikvenice, Virovitice, Petrinje, Križa, Vrbovca, Bjelovara, Velike Gorice i Ivanić Grada.
Povorka predvođena Princom i Princezom, Robin Hoodom i njegovom svitom te domaćim vješticama krenula je s parkirališta Zelenjak Ulicom kralja Tomislava do Trga Vladimira Nazora gdje je za sve sudionike posluženo kuhano vino, čaj i krafne.
Nakon toga su u restoranu Ivanićanka predstavljene maskirane grupe, a zamjenik gradonačelnika Željko Posilović je prigodno predao ključeve Grada maškarama.
U zabavnoj atmosferi proglašene su i najbolje maske. Među grupama treće mjesto je osvojila skupina iz Virovitice. Drugu nagradu osvojila je udruga iz Crikvenice, a za najbolje je proglašena nogometna ekipa iz Lokvi. Nagradu za najoriginalniju masku gotovo jednoglasno je dobio Ivica Duh za masku „babe i dede“.

Za dodatnu zabavu pobrinuli su se i Plesna udruga Magi, Kloštranske mažoretkinje i Puhački orkestar KUD-a Preporod iz Dugog Sela.

SPORT

U prvom kolu drugog dijela A2 lige Centar, košarkaši Ivanića su poraženi na domaćem terenu od Sesveta 82:77. Odlučujuća je bila treća četvrtina koju su gosti dobili sedam razlike, što domaćini usprkos dobroj završnici nisu uspjeli dostići.
Za Ivanić, koji je tako produžio niz poraza na osam susreta, najbolji su bili Renato Havliček s 24 koša i Nikola Grobotek s 21, dok je 23 poena za Sesveta postigao Dario Papak.
Na ljestvici Ivanićani su i dalje predzadnji s omjerom od dvije pobjede i 10 poraza.
..............
Ženski rukometni klub Ivanić je u 1/8 finala hrvatskog kupa izgubio od Lokomotive 32:20. Ivanićanke su se dobro držale prvih 20 minuta, ali Lokosice završnicu prvog poluvremena dobivaju 6-2 i odlaze na odmor sa šest razlike. Sličan razvoj situacije slijedio je i u drugom dijelu uz dosta izmijenjene sastave, te je na kraju upisan poraz od 12 razlike od trenutno najbolje ženske rukometne ekipe u Hrvatskoj.
Kod Ivanića najbolja Tina Barišić s osam golova.
................
Djevojčice Ivanića 2004. g. izgubile su na domaćem parketu od Lokomotive 22:18 i Sesveta 23:18 te ostale bez bodova u borbi za plasman na završnicu državnog prvenstva.
Iako fizički slabije dobro su parirale gošćama u obje utakmice i tek zahvaljujući propuštanju niza izglednih situacija, pogotovo protiv Lokomotive, nisu došle do boljeg rezultata.
Protiv Sesveta najbolja Blažević s 9 golova, dok je Lokomotivi 6 golova zabila Kovačević.
Unatoč gubitku bodova djevojčice još uvijek imaju dobre izglede da se plasiraju ponovo na završnicu.
............
Mlađe kadetkinje su u 5. krugu Međužupanijske lige u Zaprešiću uvjerljivo pobijedile Zaprešić i Bistru.
Domaćin je svladan 26:5 s osam golova Cupek, a Bistra malo teže 27:15, ponovo s osam golova Cupek, koliko je dodala i Popović- Gecan.
...........
Odbojkaški klub Ivanić je u subotu bio domaćin 2.okupljanja županijskog prvenstva za mlađe kadetkinje. Djevojke Ivanića odigrale su dvije utakmice te zabilježile pobjedu protiv Rugvice i poraz protiv Velike Gorice .
Iz kluba poručuju da „...s obzirom na to da imamo ekipu koja će punim potencijalom zaigrati tek sljedeće sezone jer je još u fazi uigravanja, jako smo zadovoljni. Djevojke su pokazale pravi timski rad, srčanost i borbenost na terenu . Svakom utakmicom nauče nove lekcije, pobjede neke strahove i motiviraju se za daljnji rad. Slijede nam još 2 okupljanja do kraja, a do tada treniramo punom parom.“
..........
Kuglački klub Zanatlija je u 14. kolu 2. lige na kuglani Zelenjak svladao ekipu Hrabri iz Zagreba 7:1, čime su zadržali treću poziciju na tablici.
Poene su osvojili Milan Lovrić, Igor Cepetić, Denis Jerković, Zdravko Serdar i Mile Krznarić, a iduća utakmica je na rasporedu već u četvrtak kada na kuglani Radnik u Velikoj Gorici Zanatlija gostuje kod ekipe Dugo Selo 1934.

............
Karate klub KIK nastupio je ovoga vikenda na „Horse kupu“ u Slovenskim konjicama i „Grand Prix Međimurju“ u Nedelišću.
Na međunarodnom natjecanju u Sloveniji nastupilo je 750 natjecatelja iz dvadesetak zemalja, a član KIK-a Luka Košević pokazao je impresivnu formu na zadnjem natjecanju prije odlaska na Europsko prvenstvo u Sochi.
Luka je i u kategoriji juniora i seniora kate osvojio prvo mjesto i zlatnu medalju.
Dominik Gecan je u svojem zadnjem nastupu u kategoriji učenika osvojio 1.mjesto u borbama i 3.mjesto u katama, dok je Mateo Gorić u borbama pojedinačno osvojio 3.mjesto i kao član ekipe u borbama 1.mjesto.

U Nedelišću je nastupilo 455 natjecatelja iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.
Ekipa mlađih učenika kate u sastavu Magdalena Blažak, Karlo Haludek i Maja Paula Kuntić osvojila također 1. mjesto.

U Međimurju su u borbama nastupile i mlade snage karate kluba Mladost te ostvarili sljedeće rezultate.
Najuspješnija bila je Ozana Vujević koja je osvojila 1.mjesto u kategoriji učenica -40kg. Tamara Baotić u kategoriji učenice +44kg i Domagoj Jagar u kategoriji mlađi učenici do 26kg osvojili su 2.mjesta.
Dario Kovačić u kategoriji mlađih kadeta do 45kg, Leonard Golubić u kategoriji učenika -34kg te David Kovačić u kategoriji mlađih kadeta -36kg osvojili su 3.mjesta.zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić