Izbor iz današnjih vijesti

Vlada RH je na jučerašnjoj sjednici projekt „Regionalni vodoopskrbni sustav Zagrebačke županije - Zagreb Istok“ proglasila strateškim investicijskim projektom Republike Hrvatske.
Ovim projektom obuhvaćena je gradnja nove, odnosno, rekonstrukcija postojeće javne vodoopskrbne mreže i pripadajućih objekata na području Dugog Sela, Ivanić-Grada, Svetog Ivana Zeline i Vrbovca, te općina Brckovljani, Rugvica, Kloštar Ivanić, Križ, Bedenica Dubrava, Farkaševac, Gradec, Preseka i Rakovec čime će za 105.000 stanovnika biti omogućen priključak na javni vodoopskrbni sustav.
„Vladinom odlukom finalizirana je pripremna faza i sada se očekuje što skorije raspisivanje natječaja za odabir izvođača radova kako bi krenula i realizacija na terenu.
Njegova realizacija pridonijet će i gospodarskim aktivnostima, a to će svakako imati pozitivan efekt na zaposlenost i daljnje pozicioniranje Zagrebačke županije kao još privlačnije regije za investiranje“, izjavio je župan Stjepan Kožić, te dodao kako je naša županija prva i jedina u Hrvatskoj sva postojeća trgovačka društva, koja na istočnom dijelu Zagrebačke županije obavljaju usluge javne vodoopskrbe i odvodnje, spojila u jedno radi potrebe izrade aplikacije za prijavu projekta.
„Regionalni vodoopskrbni sustav Zagreb Istok“ financirat će se kroz Operativni program „Konkurentnost i kohezija“.


Općinsko vijeće Kloštra Ivanića donijelo je na sjednici 30. siječnja jednoglasno odluku o raspisivanju izbora za članove Vijeća 11 mjesnih odbora, koji će biti održani 4. ožujka ove godine.
Prijedlozi kandidacijskih lista moraju biti dostavljeni Općinskom izbornom povjerenstvu do ponoći 14. veljače, nakon toga izborno povjerenstvo mora sastaviti i objaviti sve pravovaljano predložene liste za izbor članova Vijeća mjesnih odbora do ponoći 16. veljače. Izborna promidžba trajati će do ponoći u petak 2. ožujka, izborna šutnja traje tijekom cijelog dana koji prethodi danu održavanja izbora kao i na dan održavanja izbora. Birališta će biti otvorena 4. ožujka od 7 do 19 sati. Svaki mjesni odbor ima po jedno biračko mjesto dok mjesni odbor Kloštar zbog veličine ima dva biračka mjesta.
Sve pojedinosti oko provođenja izbora za Vijeća mjesnih odbora u Općini Kloštar Ivanić, upute, redoslijed radnji i tijek rokova te potrebni obrasci za kandidature dostupni su na web stranicama Općine Kloštar Ivanić .

Na ovotjednoj sjednici Općinskog vijeća Kloštra Ivanića, vijećnici su jednoglasno donijeli odluku o raspoređivanju proračunskih sredstava za financiranje rada političkih stranaka i nezavisnih članova Općinskog vijeća u ovoj godini.
Općinsko vijeće Kloštra Ivanića ima 15 vijećnika a svakoj političkoj stranci pripadaju sredstva razmjerno broju članova u Općinskom vijeću. Za svakog člana Vijeća utvrđena je tromjesečna naknada u iznosu od 600 kuna a za svakog člana općinskog vijeća podzastupljenog spola dodatno naknada od 60 kuna.
Za rad političkih stranaka u ovoj godini bit će iz općinskog proračuna isplaćeno ukupno 9.120 kuna.

Danas će u Zagrebu biti svečano potpisivanje Sporazuma o korištenju sustava (UVI) – sustava za vođenje intervencija u vatrogastvu.
Upravljanje vatrogasnim intervencijama je zajednički projekt Hrvatske vatrogasne zajednice i Državne uprave za zaštitu i spašavanje kojim se za vatrogasne intervencije želi postići standardizacija radnih procesa, izrada jedinstvenog sustava pohrane, obrade i distribucije informacija, veća efikasnost izvješćivanje te ekonomičnost u održavanju programskih rješenja, uređaja i opreme.
Glavni rezultat projekta je istoimena aplikacija koja se daje svim vatrogasnim organizacijama besplatno na korištenje te infrastrukturno rješenje kojim će se opremiti županijski vatrogasni operativni centri.
Sporazumom se utvrđuju odnosi i obaveze Hrvatske vatrogasne zajednice, Državne uprave za zaštitu i spašavanje, vatrogasnih zajednica županija/Grada Zagreba i županijskih vatrogasnih operativnih centara, a sve vezano uz implementaciju i korištenje razvijenog sustava.
Ovaj sustav ujedno i integrira do sada razvijena informacijska rješenja korištena u vatrogastvu – Sustav za uzbunjivanje vatrogasaca, Interaktivnu bazu opasnih tvari, središnju bazu podataka o vatrogasnim organizacijama, djelatnicima i opremi – VATROnet, Sustav za praćenje i navođenje vozila i Zemljopisni obavijesni sustav – ZEOS, te kao takav predstavlja veliki korak u izradi jedinstvenog i cjelovitog rješenja za upravljanje vatrogasnim intervencijama diljem Republike Hrvatske.


Zagrebačka županija poziva sve zainteresirane da se do 6. veljače uključe u Savjetovanje s javnošću te svojim prijedlozima i komentarima pomognu u izradi konačnih programa razvoja iz područja gospodarstva, komunalne infrastrukture, poljoprivrede te pripreme i provedbe projekata koji će se financirati iz europskih fondova, a sve u svrhu daljnjeg poticanja razvoja gospodarstva.
Naime, u ovoj godini Zagrebačka županija nastavit će s provođenjem programa, mjera i aktivnosti poticanja poduzetništva, turizma, zaštite okoliša i energetike putem bespovratnih potpora poduzetnicima, razvoja poduzetničke infrastrukture, poduzetničkih kredita i jamstava te niza drugih mjera.
Također, Županija će nastaviti s poticanjem provođenja mjera koje se odnose na razvoj prometne infrastrukture i unapređenje prometne povezanosti, razvoj sustava vodoopskrbe i zbrinjavanja otpadnih voda te razvoj cjelovitog sustava gospodarenja otpadom.
Detaljan opis svakog pojedinog nacrta programa kao i obrazac za sudjelovanje putem kojeg svi zainteresirani mogu izraziti svoje komentare i prijedloge mogu se pronaći na internetskim stranicama Zagrebačke županije.

Svečano proglašenje najsportaša Općine Križ za 2017. godinu u organizaciji Zajednice športskih udruga Općine Križ i Općine Križ održat će se u petak 9. veljače u Domu kulture Josip Badalić u Križu, s početkom u 18 sati.
Kao i svake godine do sada, priznanja će primiti sportaši i sportašice u kategorijama školskog uzrasta, mlađe i starije mladeži, sportske nade (pojedinačno i ekipno), sportski kolektiv, pojedini sportski klubovi za doprinos u promicanju i razvoju sporta kao i istaknuti sportski djelatnici.
Od ove godine Osnovnu školu Milke Trnine Križ na proglašenju najsportaša Općine Križ predstavljat će sportaši koji su tijekom školske godine predstavljali školu na različitim školskim sportskim natjecanjima i u različitim sportovima. Isto tako, svečanosti će nazočiti i istaknuti hrvatski sportaši Lovro i Goran Šprem, a u prigodnom programu će sudjelovati učenici OŠ Milke Trnine Križ i članovi Megarock kluba.

U jučer odigranoj utakmici 15. kola 2. lige, kuglači Zanatlije su poraženi na gostovanju kod ekipe Dugog Sela 1934 rezultatom 7:1.
Jedini poen osvojio je Tomo Krznarić srušivši 548 čunjeva.
Zanatliji je ovo peti poraz ove sezone uz osam pobjeda i dva neriješena, a iduća utakmica na rasporedu je u utorak kada na kuglani Zelenjak od 18:30 gostuje ekipa Centar iz Zagreba.

Ovoga vikenda, nakon zimske stanke, nastavljaju se natjecanja u rukometnim ligama za seniorke i seniore.
Muški rukometni klub Ivanić drugi dio sezone u 1. ligi Sjever otvara gostovanjem kod ekipe Viro iz Virovitice.
Na startu sezone Ivanić je na svom parketu bio bolji 31:25, no na ljestvici klub iz Virovitice nakon 13 odigranih utakmica ima 14 bodova, odnosno dva više od Ivanića.

Ženski rukometni klub Ivanić natjecateljsku 2018. godinu započinje vrlo važnim gostovanjem kod Petason Vranjica.
Podsjetimo Ivanić se nalazi na pretposljednjem mjestu 1. hrvatske lige s pet osvojenih bodova nakon 12 kola, a iza njih se nalazi upravo momčad iz Solina sa svega jednim bodom i koja s promjenom trenera očekuje nastavak sezone.

Važno gostovanje očekuje i košarkaše Ivanića koji će u nedjelju u 13. kolu A2 lige Centar igrati protiv Maksimira.
Obje momčadi su u dosadašnjem dijelu prvenstva upisale 2 pobjede i 10 poraza, s time da je Maksimir odnio bodove iz Ivanića pobjedom 85:82.

Iz programa Sportske dvorane Žeravinec izdvajamo domaću utakmicu odbojkašica Ivanića koje u subotu od 18 sati dočekuju treću ekipu Mladosti iz Zagreba. Ivanić je u prošloj godini skupio 9 bodova iz isto toliko susreta što je dovoljno za 6. poziciju 2. nacionalne odbojkaške lige.
U nedjelju od 11 sati mlađe kadetkinje Ivanića u 5. krugu 1. rukometne lige love zadnji vlak za državnu završnicu. Suparnice su im vršnjakinje iz Umaga, odnosno Rudara iz Labina.zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić