Izbor iz današnjih vijesti

Zagrebačka županija će u ovoj godini sa 583.500 kuna financirati usluge bolničkog liječenja u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Naftalan za hrvatske branitelje, dobrovoljne vatrogasce te stanovnike s područja Zagrebačke županije oboljele od psorijaze.
U ovoj će godini medicinska rehabilitacija u trajanju od 10 dana biti osigurana za 100 hrvatskih branitelja, za što je osigurano 333.500 kuna. Navedena sredstva povećana su za 33.500 kuna u odnosu na prošlu godinu, a bit će dostatna za liječenje 10 branitelja više nego prošle godine. Inače, prethodnih pet godina kroz rehabilitaciju u Naftalanu je prošlo više od 340 branitelja s područja Zagrebačke županije.
Za medicinsku rehabilitaciju dobrovoljnih vatrogasaca uključenih u Vatrogasnu zajednicu Zagrebačke županije osigurat će se 100.000 kuna, čime će desetodnevna rehabilitacija biti omogućena za 30 vatrogasaca. Ujedno, liječenje u trajanju od 14 dana u Naftalanu osigurat će se i za 30 pacijenata oboljelih od psorijaze, a Županija će za tu namjenu osigurati 150.000 kuna.
Pravo na besplatno liječenje u sve tri kategorije mogu ostvariti osobe s prebivalištem na području Zagrebačke županije te odgovarajućom medicinskom dokumentacijom (mišljenje i nalaz doktora specijalista o potrebi bolničkog liječenja), a o opravdanosti i terminima liječenja odlučit će liječničko Povjerenstvo SB Naftalan ovisno o težini oboljenja. Zahtjev za liječenje podnosi se Specijalnoj bolnici Naftalan, a obrazac Zahtjeva s podacima o obveznoj dokumentaciji nalazi se na web-stranicama Zagrebačke županije i Naftalana.
Prednost će imati osobe koje tijekom 2017. ili ranije nisu koristile usluge liječenja u Naftalanu putem ovog programa Zagrebačke županije.
Zahtjevi se dostavljaju u Specijalnu bolnicu Naftalan do 1. lipnja.

Turistička zajednica Zagrebačke županije ove se godine po prvi puta predstavila na tradicionalnom sajmu u Londonu.
Riječ je o jednom od najstarijih i najvažnijih sajmova turizma u Velikoj Britaniji koji se održava već 25 godina i na kojemu veliku ponudu destinacija za odmor predstavlja nekoliko stotina vodećih putničkih agencija i preko sedamdeset turističkih zajednica. Sajam posjeti više od 40.000 posjetitelja koji imaju priliku upoznati kulturno naslijeđe, prirodne ljepote i gastronomiju predstavljenih turističkih destinacija.
Turistička zajednica Zagrebačke županije predstavila se zajedno s turističkim zajednicama Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske, Požeško-slavonske, Virovitičko-podravske i Varaždinske županije na štandu pod nazivom „Kontinentalna Hrvatska“.

Delegacija Osječko-baranjske županije na čelu sa županom Ivom Anušićem boravit će u posjetu Zagrebačkoj županiji kako bi se upoznala s projektom Distributivnog centra za voće i povrće, upravo dovršene i sredstvima Europske unije financirane prve ULO hladnjače u državi koja nije u vlasništvu trgovaca. ULO hladnjača će omogućiti domaćim proizvođačima da voće i povrće mogu plasirati na tržište cijele godine, a ne samo sezonski.
Obilazak će biti u utorak, 6. veljače, a delegaciju će u ime Zagrebačke županije dočekati i u obilazak provesti zamjenik župana Hrvoje Frankić sa suradnicima.

Prema odluci Općinskog vijeća Kloštra Ivanića raspisani su izbori za vijeća mjesnih odbora za nedjelju 4. ožujka.
Imenovano je Općinsko izborno povjerenstvo u kojem su Nenad Tudor, predsjednik, Sanela Đura zamjenica te članovi Lidija Zubatović i Vlatkica Šilipetar i njihove zamjenice Mateja Pokas i Lorena Cepetić.
Vijeća mjesnih odbora u Općini Kloštar Ivanić imat će, ovisno o broju stanovnika od 3 do 11 članova. Tako će vijeće najvećeg mjesnog odbora Kloštar Ivanić imati 11 članova, po 5 članova imat će vijeća mjesnih odbora Bešlinec, Čemernica Lonjska, Lipovec Lonjski, Predavec i Sobočani a po tri člana vijeća mjesnih odbora Donja Obreška, Gornja Obreška, Krišci, Stara Marča i Šćapovec.


Sutra se u školama diljem Hrvatske obilježava Dana sigurnijeg interneta čiji je ovogodišnja tema «Stvaraj poštuj i poveži se! Bolji Internet počinje s tobom!», a sve s ciljem promicanja sigurnije i odgovornije upotrebe online tehnologije i mobilnih uređaja, posebice među djecom i mladima.
Dan sigurnijeg interneta se provodi već četvrtu godinu zaredom u organizaciji Centra za sigurniji Internet s partnerima Centrom za nestalu i zlostavljanu djecu, Fakultetom za odgojne i obrazovne znanosti Osijek, Gradom Osijekom i tvrtkom VIPnet d.o.o., te uz potporu Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i HAKOM-a koji je i ove godine tim povodom predstavio svoju brošuru „Kako zaštiti dijete u svijetu interneta, mrežnih tehnologija i mobilnih telefona“, namijenjenu svim učenicama i učenicima u svim osnovnim školama.
U sklopu obilježavanja Dana sigurnijeg interneta predviđena su online predavanja za učitelje i djecu, edukacijski paket, brošure o promicanju sigurnosti na internetu i veliki internacionalni online kviz kojeg je prošle godine riješilo preko 24 000 učenika iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije.
Dan sigurnijeg interneta 2017. godine obilježilo je preko 197 organizacija i više od 30 000 djece je bilo uključeno u aktivnosti i radionice.


Povodom fašničkih dana u Ivanić-Gradu, sutra će u Domu kulture biti otvorena 17. godišnja izložba Hrvatskog društva karikaturista.
U Ivanić Grad tom prigodom dolaze Davorin Trgovčević, predsjednik Hrvatskog društva karikaturista te Ana Gezi, Krešimir Kveštek i Ivan Sabolić.
Izložbu će otvoriti i ključeve grada predati Fašničkoj udruzi Žaba
gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš.
Karikaturisti će ove godine tradicionalno pokloniti 17 karikatura sretnim posjetiteljima za uspomenu na ovu neobičnu i zabavnu izložbu radova članova Hrvatskog društva karikaturista.
Izložba će biti u Domu kulture u Ivanić Gradu, a otvorenje je sutra s početkom u 19 sati.
Za pravo fašničko raspoloženje posjetiteljima će biti poslužene krafne.


RUKOMET
U 14. kolu 1. lige Sjever, rukometaši Ivanića uvjerljivo su u gostima svladali Viro iz Virovitice 29:23. S nova dva boda Ivanić je na tablici preskočio upravo klub iz Virovitice s 14 skupljenih bodova, te se trenutno nalazi na sedmoj poziciji.
Rukometašice Ivanića su u prvoj ovogodišnjoj utakmici izgubile vrlo važne bodove u borbi za ostanak u 1. hrvatskoj ligi.
Na gostovanju kod posljednjeplasiranog Petason Vranjica upisan je poraz 29:24, čime je zadržano predzadnje mjesto sa svega pet osvojenih bodova iz 13 susreta.
Mlađe kadetkinje Ivanića su u dvorani Žeravinec u 5. krugu državne lige ostvarile dvije sigurne pobjede; 22:16 protiv Umaga i 28:16 protiv Rudara iz Labina.
U 14. kolu 3. lige središte, rukometašice Trnine su na gostovanju svladale Dugo Selo 35:30. U pobjedu je sedam golova ugradila Lucija Živec, dok su po 6 zabile Petra Štimac i Lorena Petreković.
Za Dugo Selo devet je postigla Bruna Stojanović, a 6 je dodala Petra Kantura.
Ovo je osma pobjeda ekipe iz Križa uz šest poraza u dosadašnjem dijelu sezone o kojoj više možete poslušati u današnjoj emisiji Sportski mozaik u 17 sati kada ugošćujemo trenerice Jasminu Štimac i Kristinu Lieberth.

KOŠARKA
Košarkaši Ivanića ostvarili su vrijednu gostujuću pobjedu protiv Maksimira 69:64 čime su uzvratili za domaći poraz od tri razlike na početku sezone.
Odlučujuća je bila posljednja četvrtina koju je Ivanić uvjerljivo dobio 27:13. Najbolji igrač i strijelac utakmice bio je Renato Havliček s 28 koševa. Hrvoje Božičević je dodao 16, a Nikola Grobotek 13 koševa.
Ovom pobjedom prekinut je niz od osam uzastopnih poraza, a ujedno je ostvaren i pomak s pretposljednje pozicije na 10. mjesto A2 lige Centar sa 16 prikupljenih bodova.
Kadeti Ivanića su u posljednja dva kola ostvarili dvije pobjede, na gostovanju kod Zrinjevca 67:61 i kod kuće protiv Jaske 69:53. čime su prvenstvo međužupanijske lige završili na drugom mjestu s omjerom pobjeda i poraza 10-4.

ODBOJKA
Odbojkašice Ivanića su u 11. kolu 2. nacionalne lige poražene na domaćem parketu od ekipe Mladosti iz Zagreba 3:0 u setovima. Ivanićanke su tako ostale na 9 bodova, odnosno tri ostvarene pobjede iz 10 odigranih utakmica.

KARATE
Član karate kluba KIK Luka Košević ovoga je vikenda nastupio na 45. Prvenstvu Europe u ruskom Sochiu.
U kategoriji „kate juniori“ Luka je u prvom kolu uvjerljivo izbacio predstavnika Crne Gore 5:0, da bi u idućem kolu tijesno izgubio od engleskog borca 3:2.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić