Izbor iz današnjih vijesti

Brojna komunalna poduzeća, državna i međunarodna tijela, jedinice lokalne i regionalne samouprave, projektanti i drugi relevantni sudionici okupili su se prošlog tjedna na četvrtoj konferenciji o komunalnoj infrastrukturi u Bruxellesu, među kojima su bili i ivanićgradski gradonačelnik Javor Bojan Leš i direktor Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije Tomislav Masten.
Glavna tema ovogodišnjeg stručnog skupa bila je „Investicije i inovacije u komunalnom gospodarstvu“ gdje su predavači iz Europske komisije upoznali i educirali okupljene o planovima poticanja budućih investicija.
Iz intenzivne komunikacije s Europskom komisijom naglasak je stavljen na istraživanja koja uključuju financijske programe, promoviranje teme zaštite okoliša, legislativu i mobilizaciju privatnih investicija u gospodarenju otpadom i vodama te racionalno gospodarenje resursima.
Domaćin u Bruxellesu bila je eurozastupnica Ivana Maletić koja je ugostila čelnike Udruga općina i gradova i Zajednice županija.

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Ivanić- Grada prihvaćena je ponuda tvrtke Hvaljen budi d.o.o. iz Zagreba za kupnju nekretnine u Poduzetničkoj zoni Sjever- Zoni 6 površine 6.800 m2.
Trgovačko društvo Hvaljen budi planira u poduzetničkoj zoni izgraditi proizvodno-skladišni pogon za proizvodnju i obradu krumpira, a nakon izgradnje gospodarskih objekata planira zaposliti ukupno 10 NKV radnika.
Novi investitor je s obzirom na registriranu djelatnost proizvodnje i skladištenja, te planirani broj novozaposlenih osoba i izvoznu djelatnost, ostvario popust u visini od 50% nakon čega je kupoprodajna cijena 257.400 kuna.

Općinsko izborno povjerenstvo obavještava političke stranke i birače da je Općinsko vijeće Općine Kloštar Ivanić 30. siječnja ove godine donijelo Odluku o raspisivanju izbora za članove vijeća mjesnih odbora na području Općine Kloštar Ivanić, a za dan provedbe izbora određen je 4. ožujak 2018. godine.
Utvrđen je i redoslijed izbornih radnji i tijek rokova. Temeljem Zakona o lokalnim izborima, političke stranke određuju članove biračkih odbora koji izravno provode glasovanje na 12 biračkih mjesta: po 2 člana većinske političke stranke, odnosno političke grupacije i po 2 člana oporbene političke stranke sukladno stranačkom sastavu predstavničkog tijela - Općinskog vijeća.
Prijedlozi se dostavljaju Općinskom izbornom povjerenstvu, najkasnije do 16. veljače, koje će imenovati i biračke odbore za sva biračka mjesta do 21. veljače do ponoći.
Političke stranke i birači koji su predložili kandidacijsku listu birača imaju pravo odrediti promatrače koji će pratiti izborni postupak, provedbu izbora, te rad izbornih tijela, te Općinskom izbornom povjerenstvu podnijeti zahtjev za promatranje izbora.
Svi detalji vidljivi su na web stranicama Općine Kloštar Ivanić.

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Križa donesena je Odluka o raspoređivanju sredstava Proračuna Općine Križ za 2018. godinu, za financiranje rada političkih stranaka i nezavisnih članova Općinskog vijeća Općine Križ izabranih s liste grupe birača.
Sukladno Odluci za svakog člana općinskog vijeća Općine Križ utvrđen je iznos od 300 kuna po jednom tromjesečju, a za svakog člana Općinskog vijeća podzastupljenog spola iznos od 30 kuna.

 

Prvi Hrvatski Kongres Pacijenata oboljelih od psorijaze i psorijatičnog artritisa održat će se u Ivanić Gradu u Specijalnoj bolnici Naftalan u subotu, 17. veljače s početkom u 9 sati u organizaciji Društva Psorijatičara Hrvatske.

Sudionike Kongresa očekuju zanimljiva predavanja vodećih hrvatskih dermatologa, predstavljanje udruga iz inozemstva i Hrvatske i zanimljive radionice za pacijente. Teme predavanja dotaknut će se suvremenih terapija psorijaze, pripremi i praćenju bolesnika sa psorijazom na biološkoj terapiji, liječenju psorijaze u Republici Hrvatskoj, te o psorijatičnom artritisu.

Društvo psorijatičara Hrvatske je dobrovoljna, humanitarna društvena organizacija koja okuplja građane oboljele od svih vrsta bolesti PSORIASIS na području Republike hrvatske, organizira i pomaže liječenje bolesnika, radi na zdravstvenom prosvjećivanju bolesnika i njihove okoline, potiče, organizira i pomaže zdravstveno istraživački rad na području psorijaze i poduzima druge aktivnosti kojima se postiže svrha osnivanja Društva.

Kongres je otvoren za sve zainteresirane uz obaveznu najavu do 15. veljače zbog ograničenog broja sudionika, a više informacija o prijavi i predavanjima možete pronaći na Facebook stranici Društva psorijatičara Hrvatske ili na broju telefona 097 6802 591 svakog radnog dana od 13 do 14 sati.U srijedu će u Zagreb biti potpisan Sporazum o suradnji na pripremi projekta "Centar za gospodarenje otpadom Zagreb" između Grada Zagreba, Zagrebačke županije i Zagrebačkog centra za gospodarenje otpadom d.o.o.

Priprema projekta uključuje izradu studijsko-projektne dokumentacije temeljem koje će onda početi gradnja Centra i pretovarnih stanica na području grada Zagreba i Zagrebačke županije.
Procijenjena vrijednost izrade dokumentacije je 31,2 milijuna kuna, a 85% sredstava će biti financirano iz EU Operativnog
programa "Konkurentnost i kohezija", dok će preostalih 15% sufinancirati Grad Zagreb i Zagrebačka županija.
U ime Zagrebačke županije Sporazum će potpisati župan Stjepan Kožić.


Zagrebačka županija poziva poslodavce, nevladine udruge i organizacije koje se bave problemima suzbijanja korupcije da dostave prijedloge za imenovanje dva člana u Antikorupcijsko povjerenstvo iz reda uglednih javnih djelatnika koji imaju sjedište, odnosno prebivalište na području Zagrebačke županije. Rok za dostavu prijedloga je do 20. veljače.
Antikorupcijsko povjerenstvo imenuje Skupština Zagrebačke županije s ciljem podizanja javne svijesti o štetnosti korupcije i potrebi njezina suzbijanja u radu tijela javne vlasti. Povjerenstvo ima predsjednika, potpredsjednika, tri člana iz redova opozicije, dva člana iz redova pozicije Županijske skupštine te dva člana koja se imenuju iz reda uglednih javnih djelatnika.
Tekst javnog poziva i prijavni obrazac možete preuzeti na web stranici Zagrebačke županije.

Na području Policijske postaje Ivanić Grad u proteklom tjednu evidentirana su dva kaznena djela Teških krađa koja su počinjena od strane nepoznatih počinitelja, a policijski službenici provode kriminalistička istraživanja u cilju pronalaska istih.
Policijski službenici PP Ivanić Grad su u proteklom tjednu evidentirali 34 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih je 4 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola u koncentraciji većoj od dopuštene.
PP Ivanić grad je podnijela pet optužnih prijedloga, i to 3 iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i 2 iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.
Na prometnicama su se u proteklom tjednu dogodile dvije prometne nesreće, jedna s materijalnom štetom i jedna s lakše povrijeđenom osobom.


zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić