Izbor iz današnjih vijesti

U sklopu fašničkih dana u Ivanić-Gradu, u utorak je u Pučkom otvorenom učilištu otvorena 17. po redu godišnja izložba Hrvatskog društva karikaturista.
Ove godine su u Ivanić- Grad, uz predsjednika Hrvatskog društva karikaturista Davorina Trgovčevića, doputovale i mlade snage Ana Gezi, Krešimir Kveštek i Ivan Sabolić koji su svim zainteresiranim posjetiteljima poklonili karikature- portrete.
Izložbu je službeno otvorio gradonačelnik Javor Bojan Leš, nakon čega je već tradicionalno predao ključ grada Fašničkoj udruzi Žaba prepustivši tako na simboličan način na tjedan dana vlast maškarama.
Žabe su pripremile i prigodan program u izvedbi Ludwiga Van Zeppelina uz neizostavne krafne i druženje pod maskama.

Temeljem Odluke o provedbi izbora za članove vijeća mjesnih odbora na području Općine Kloštar Ivanić općinski načelnik Željko Filipović donio je Rješenje o imenovanju proširenog sastava Općinskog izbornog povjerenstva.
U prošireni sastav Općinskog izbornog povjerenstvo imenuju se - iz većinske političke stranke, odnosno političkih stranaka Stjepan Mihaljević-SDP, Ariana Kranjčina – SDP i Mateja Šafran –HNS.
Iz oporbene političke stranke, odnosno političkih stranaka imenuju se Siniša Koščević – HDZ, Mato Radoš – HDZ i Ina Dermišek – NLB.
Svi članovi proširenog sastava Općinskog izbornog povjerenstva Općine Kloštar Ivanić imaju jednaka prava i dužnosti kao i članovi stalnog sastava Općinskog izbornog povjerenstva Općine Kloštar Ivanić .

Ministar Tomislav Tolušić prisustvovao je danas potpisivanju ugovora s predstavnicima jedinica lokalne samouprave koji su namijenjeni izgradnji novih, odnosno rekonstrukciji postojećih nerazvrstanih cesta (operacija 7.2.2. Programa ruralnog razvoja). Ugovore je s predstavnicima jedinica lokalne samouprave potpisala ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić.
Obzirom da je i Općina Kloštar Ivanić dobila preko 2 milijuna kuna po ovom natječaju za rekonstrukciju ceste u Čemernici Lonjskoj, svečanom potpisivanju ugovora u Zagrebu nazočio je i općinski načelnik Željko Filipović.

Za operaciju 7.2.2. ugovoreno je 213 projekata, a vrijednost dodijeljene potpore iznosi 647.547.766 kuna. Odobrena sredstva odlaze u 20 županija, a namijenjena su gradnji novih, odnosno rekonstrukciji postojećih nerazvrstanih cesta u naseljima s najviše 5.000 stanovnika. Intenzitet javne potpore po projektu iznosi do 100% ukupnih prihvatljivih troškova.

Zbog iznimnog interesa korisnika i velikog broja zaprimljenih kvalitetnih projekata u okviru ove operacije donesena je odluka o povećanju raspoloživih sredstava za prijave pristigle na 1. natječaj. Navedenom odlukom povećala su se raspoloživa sredstva potpore sa 173 milijuna kuna na 696 milijuna kuna čime je čitav niz visokokvalitetnih projekata dobio mogućnost za financiranje.
Korisnici - jedinice lokalne samouprave kroz ovu mjeru će poboljšati infrastrukturu na svom području što je vrlo bitno za razvoj manjih naselja.

Gradska knjižnica Ivanić-Grad organizira za utorak 13. veljače s početkom u 19 sati predstavljanje knjige Josipe Pavičić Berardini pod nazivom ŠEST MILIMETARA.
Knjiga ‘Šest milimetara’ (Ispovijest o boli i pobjedi) opisuje vlastitu borbu autorice s karcinomom dojke.
Dijagnoza karcinoma dojke u 35. godini izazvala je i strah i tjeskobu, ali i dovela do odluke da bolest prihvati i kroz nju prođe svjesna izbora koji su pred njom. U svojoj ispovijesti iskreno opisuje suočavanje s najtežim odlukama u životu, navodeći sve što bi moglo zatrebati čitateljicama u sličnim životnim okolnostima – od promjena u prehrani do mailova koje je dobivala nakon izlaska u javnost – vodeći ih svojim putem do izlječenja kroz šest razina.
Knjigu je izdala nakladnička kuća Beletra iz Zagreba, urednica je Sandra Pocrnić Mlakar, a predgovor je napisala poznata liječnica dr. Vesna Ramljak.

Zimska služba Zagrebačke županije noćas je očistila snijeg sa svih županijskih i lokalnih cesta na području županije.
Ravnatelj Županijske uprave za ceste Zagrebačke županije koja upravlja sa 1.285 kilometara županijskih i lokalnih cesta na području županije Zdenko Majzec ističe da je za županijske i lokalne ceste raspoređene u treći i četvrti prioritet za razdoblje od 15. studenoga prošle do 15. travnja ove godine osigurano 28 vozila s ralicama i posipačima, 1 freza za snijeg te 5.000 tona soli i 5.000 metara kubičnih sipine. Radove zimskog održavanja izvode Županijske ceste Zagrebačke županije putem stožera zimske službe kroz 7 lokacija pripravnosti.

Iz županijske uprave za ceste Zagrebačke županije apeliraju na vozače da prilagode brzinu uvjetima na cesti, što podrazumijeva i korištenje zimske opreme na vozilima.

KUGLANJE
U utakmici 16. kola II. lige, Kulački klub Zanatlija je na kuglani Zelenjak teže od očekivanog ostvario pobjedu protiv ekipe Centar iz Zagreba.

U pobjedi 5:3 poene su osvojili Igor Cepetić, Zdravko Serdar i Tomo Krznarić te dodatna 2 na razliku čunjeva.

Iduća utakmica je na rasporedu u petak 16.veljače kada Zanatlija gostuje u Zaprešiću kod Kuglačkog kluba Ban Jelačić.

KOŠARKA
Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija ovoga tjedna boravi u Ivanić- Gradu u sklopu priprema za kvalifikacijske utakmice za Eurobasket 2019.
Izbornica Anđa Petrović u Ivanić- Grad je doputovala s 14 igračica, od čega je 13 sudjelovalo u posljednjoj reprezentativnoj akciji u studenome prošle godine.
Hrvatsku u idućih tjedan dana očekuju dvije gostujuće utakmice i to u subotu 10. veljače u Makedoniji, odnosno iduće srijede 14. veljače u Švedskoj.
U dosadašnjem dijelu kvalifikacija upisan je tijesan domaći poraz od Švedske, te sigurna pobjeda u gostima protiv Italije.

 

 

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić