Izbor iz današnjih vijesti

U sklopu fašničkih manifestacija na području Grada Ivanić Grada, danas je u Maloj sali Pučkog otvorenog učilišta održan Dječji vrtički fašnik.

Maskirane fašničke grupe dječjih vrtića Ivanić Grad i Roda su u 10 sati u pratnji odgojiteljica i roditelja u koloni krenule prema Pučkom otvorenom učilištu, gdje ih je dočekao gradonačelnik Javor Bojan Leš. Nakon prigodnog programa, djeca skupine Dabrići su gradonačelniku vratila ključ Grada.

U povorci je sudjelovalo 6 maskiranih vrtičkih grupa – Konjići kao Vjeverac i Ježica, Pačići kao astronauti, Dabrići kao dabrići, Ladybugs i Bumblebees kao safari životinje, te Gljivice i Zečići iz Rode kao svemirci, koji su, nakon vraćanja ključa, svoje druženje nastavili u Maloj sali Pučkog otvorenog učilišta na plesu pod maskama uz fritule i animatorice Tvornice smijeha.

 

Gradska  organizacija  HSS-a  Ivanić-Grad   održala  je  9. veljače  izbornu skupštinu  na kojoj se  birao  novi predsjednik,  dva potpredsjednika, tajnik,  blagajnik  i   gradski  odbor  HSS-a.  Izbornoj skupštini   je ispred  Županijske organizacije  HSS   nazočio  Ivan Remenar. 

Za predsjednika  je  ponovo izabran  Stjepan  Klak,   potpredsjednici  su  Josip Đukec i Franjo Tovernić, tajnik je  Tomislav Kunovec  a  blagajnik  Krešo Grgac.

U gradski odobr  HSS-a   tajnim glasanjem izabrani  su   Bosiljka Baček, Božidar Baček, Milan Češković, Ivica Gregčević, Josip Kovačec, Marija Kunek,  Stjepan Kušina,  Božica Mišić, Mladen Ratković, Branko Škulec  i  Danijel Šenica.

 

Općina Križ i Odbor za poljoprivredu prošlog su četvrtka organizirali besplatno individualno savjetovanje sa konzultantom vezano uz mogućnosti prijave poljoprivrednih projekata na mjere iz Programa ruralnog razvoja.

Na prvom savjetovanju prednost su dobili poljoprivrednici koji su putem provedene ankete izrazili želju za suradnju s odborom za poljoprivredu. Novo savjetovanje će biti u četvrtak 15. veljače od 8:30 do 15:30 sati u zgradi Općine Križ (vijećnica), pa pozivaju sve zainteresirane da se jave u Općinu Križ na broj telefona 01/2831-517, te rezerviraju svoj termin za savjetovanje.

Općinsko vijeće Općine Križ je krajem prošle godine, donijelo  Program potpora poljoprivredi na području Općine Križ za 2018. godini kojim se između ostalog predviđaju i sredstva za sufinanciranje konzultantskih usluga te za izradu projektne dokumentacije. Spomenutim Programom, Općina Križ želi poljoprivrednicima stvoriti priliku za početak poslovanja, proširenje i rast.

 

Radovi   na   dogradnji  Dječjeg  vrtića Proljeće u Kloštru  Ivaniću  su u  završnoj  fazi,  no   zbog  vremenskih uvjeta   se  ne   forsiraju,  jer će   djeca  u  ovaj   objekt  uči  sa novom  pedagoškom  godinom početkom  mjeseca  rujna.  Bitno je   kvalitetno i  po  pravilima  struke  izgraditi  ga   kako   ne  bi  bilo problema  sa   tehničkim pregledom  i dobivanjem uporabne  dozvole. 

 

U petak 9.veljače je u SŠ Dugo Selo održano županijsko natjecanje iz informatike na kojem su učenici osnovnih i srednjih škola odmjerili snage u programskom jeziku LOGO i C++.

Učenici Osnovne škole Đure Deželića su pod mentorstvom učiteljice Irene Novak Tvrtković postigli sjajne rezultate na školskom natjecanju, koje su nastavili i na županijskom, te su se kući vratili s jednim  prvim, dva druga i tri  treća mjesta.

Domagoj Beus je postigao najbolji rezultat, prvo mjesto u županiji, a 11. u državi.

Daniel Ozvačić i Lovro Počuč su ostvarili drugo, a Klara Rodeš i Fran Lešković treće mjesto u svojim kategorijama.

Fran Lešković ostvario je i 3. mjesto u kategoriji algoritmi s programskim jezikom C++.

Na županijskom natjecanju je sudjelovala i Srednja škola Ivan Švear, koju je dostojno predstavila Ivana Dorotea Tkalčić, učenica 3.b razreda Opće gimnazije sa svojim mentorom, profesorom Josipom Požegom.

 

Danas se obilježava Svjetski dan radija, a datum 13. veljače odabran je u znak sjećanja na 1946. godinu kada je osnovan radio Ujedinjenih naroda.
Cilj Svjetskog dana radija, podizanje je svijesti u javnosti i medijima o samoj vrijednost radija, poboljšanju međunarodne suradnje te osiguranja pristupa informacijama putem radija.

Radio je i dalje najdostupniji medij na svijetu te dopire do 94% stanovništva. Kao potvrdu tome podatak je o gotovo 4 milijuna ljudi koji nemaju pristup internetu.

Iako je prva svjetska radiopostaja u Pittsburghu započela redovito emitirati još daleke 1920. godine, a Radio Zagreb već 1926., Svjetski dan radija obilježava se tek od 2012. godine.

U Hrvatskoj danas emitira 136 radio postaja.

 

Na području Policijske postaje Ivanić Grad, u proteklom tjednu evidentirana su 3 kaznena djela, od čega  1 kazneno djelo Nedozvoljena uporaba osobnih podataka i 1 kazneno djelo Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, počinjeni od strane poznatih počinitelja, te 1 kazneno djelo Krađa počinjeno od strane nepoznatih počinitelja.

Policijski službenici PP Ivanić Grad su u proteklom tjednu evidentirali 54 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih je 6 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola u koncentraciji većoj od dopuštene.

Policijska postaja je podnijela 6 optužnih prijedloga, i to 2 iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 2 iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji i 2 iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Na prometnicama su se u proteklom tjednu dogodile 3 prometne nesreće s materijalnom štetom.

 

Snijeg koji od jučer pada na cijelom području otoka Ivanića nije prouzročio probleme u prometu.Prema informacijama koje smo dobili iz Županijske uprave za ceste noćas su na terenu bila tri vozila, te su očišćeni i posipani svi prioritetni pravci. Dobro je što su temperature oko nule ili u plusu pa se snijeg koji pada ne prima. Kako su za sutra ujutro meteorolozi najavili temperature u minusu, danas će na prometnicama biti očišćen sav zaostali snijeg kako bi tijekom večeri i noći mogli još jednom posipati sve prometnice i tako spriječiti da dođe do smrzavanja.

Kako saznajemo od dežurnih u Elektrocentru Petek koji su zaduženi za čišćenje snijega na području općina Kloštar Ivanić i Križ i u Komunalnom centru Ivanić Grad zaduženom za čišćenje na području Grada Ivanića, sve ceste su tijekom noći posipane i prohodne. Prije noći će još jednom počistiti svu bljuzgu i noćas ponovo preventivno posipati prometnice.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić