Izbor iz današnjih vijesti

Ivanić-Grad će uskoro krenuti s uvođenjem video nadzora u Gradu, što bi trebalo doprinijeti boljem nadzoru događanja, posebno u večernjim i noćnim satima i tijekom vikenda po pitanju sigurnosti i očuvanja gradske imovine.
Gradonačelnik Javor Bojan Leš ističe da se kroz Vijeće za prevenciju i kroz kontakte s Policijskom upravom, stalno razgovara o toj pojavi.
Ivanić-Grad je dobio i odobrenje od Ministarstva unutarnjih poslova i policije da se sustav ekrana za video nadzor postavi u Policijskoj postaji, kako bi odmah mogli uočiti eventualno neprimjerena događanja u Gradu. Postavljanje video kamera u Ivaniću za sada će ići u 2 faze.
20-ak kamera bit će postavljeno u ovoj godini, a u idućoj, po završetku radova na Sportskom parku i na dijelovima koji još nisu završeni, bit će postavljen drugi dio kamera. Tako bi Ivanić sljedeće će godine kompletno bio pod video nadzorom. Gradonačelnik je istaknuo kako će policija imati direktan uvid u kamere, te da bi to trebalo doprinijeti i smanjenju vandalizma na području Grada Ivanić-Grada, ali i većem stupnju sigurnosti.

Iz Općine Kloštar Ivanić obavještavaju da je Ministarstvo poljoprivrede započelo kampanju za promociju ovogodišnjih natječaja iz Programa ruralnog razvoja 2014.-2020. za Mjeru 4 i Mjeru 6 te će održati radionice kako bi približili postupak i način prijave na natječaj.
Za potencijalne korisnike s područja Zagrebačke županije radionice će se održati u petak, 2. ožujka ove godine u Kino dvorani Ministarstva gospodarstva (Ulica grada Vukovara 78, Zagreb):
za tip operacije 6.2.1. „Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti“ u 10 sati, a za tip operacije 4.1.1. „Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava“ u 12 sati.
Potencijalnim korisnicima moguće je prijaviti se za sudjelovanje na radionicama preko poveznice koja je objavljena na web stranicama općine Kloštar Ivanić.

Tijekom veljače u Općini Kloštar Ivanić planiraju provesti natječaje za sve radove za koje ne postoje ugovori po Programima izgradnje i održavanja objekata i uređaja komunalne infrastrukture, doznajemo od općinskog načelnika Željka Filipovića.

Isto tako zajedno sa komunalnim društvom Ivakop i u suradnji sa Gradom Ivanić-Gradom i Općinom Križ provesti natječaje vezano uz provođenje informativno edukativnih aktivnosti za građane o zbrinjavanju otpada na kućnom pragu te sukladno raspisanim natječajima provesti nabavu kamiona i druge opreme za zbrinjavanje komunalnog otpada prema najnovijoj Uredbi.

Jučer su u Maloj Sali Pučkog otvorenog učilišta učenici Glazbenih odjela Osnovne škole Stjepana Basaričeka održali svoj već tradicionalni Fašnički koncert.
Prije samog početka koncerta, sve prisutne je pozdravila voditeljica Glazbenog odjela Nikolina Pokrajac Kecerin, a zatim su pred punom Malom salom riječ preuzeli mali glazbenici.
Na klaviru su nastupili Lea Lisak, Vid Vulinec , Helena Hudorović, Ema Donev, Franka Hubzin i Vedran Vukošić. Gitaru su svirali Nika Tufekčić i Katja Sloup, harmoniku Matija Ivanković, flautu Lia Leona Ribić i Josip Rudelić, klarinet Nikolina Iverović i Nela Vulinec, dok je na violini svirala Kristina Čolić.

Iz Gradske uprave Ivanić-Grada obavještavaju, da HŽ putnički prijevoz d.o.o. priprema nacrt novog voznog reda te poziva sve zainteresirane građane, posebno one koji putuju vlakom, da iznesu svoje zahtjeve, primjedbe, prijedloge i sugestije za izradu novog voznog reda vlakova za 2018./2019. godinu.
Postojeći vozni red, na temelju kojega se možete uključiti u javnu raspravu, nalazi se na mrežnim stranicama prijevoznika, na adresi www.hzpp.hr .
Primjedbe u okviru savjetovanja s javnošću o nacrtu novoga voznog reda vlakova se mogu slati do 26. veljače, poštom, elektroničkom poštom ili telefaxom na adresu Upravnog odjela za promet i komunalnu infrastrukturu Zagrebačke županije.

Zagrebačka županija, Upravni odjel za promet i komunalnu infrastrukturu, Vukovarska 72/V, 10000 Zagreb;
telefaxom na 01/6009 – 493;
emailom na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Link voznog reda: http://www.hzpp.hr/Media/Default/Documents/kurir%20za%20web%20PROSINAC%202017%2013.12.2017.pdf

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić