Izbor iz današnjih vijesti

Zagrebačka županija je ovogodišnji dobitnik nagrade „STVARATELJI ZA STOLJEĆA“ za doprinos razvoju poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi, koju je osvojila u konkurenciji 194 predložena kandidata iz 7 zemalja (Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska, Italija, Makedonija, Njemačka i Srbija).
Veliku nagradu i priznanje „STVARATELJI ZA STOLJEĆA“ Županija je zaslužila zahvaljujući statusu jedne od gospodarski najstabilnijih domaćih regija koja je u samom vrhu razvijenosti u Republici Hrvatskoj. Članova Međunarodnog komiteta, koji je ocjenjivao kandidate, naročito se dojmio niz realiziranih i planiranih investicija te činjenica da je Županija postala sinonim za učinkovitu javnu upravu koja je na raspolaganju investitorima i gospodarstvenicima prilikom realizacije njihovih investicija i poduzetničkih ideja.
O dobitnicima je odlučivao neovisan trinaestočlani Međunarodni komitet za dodjelu nagrada i priznanja sastavljen od 13 istaknutih stručnjaka za ekonomiju, marketing, menadžment, financije i poduzetništvo, na čelu s prof. dr. Sinišom Zarićem, koji je odlučivao o dobitnicima nagrada i priznanja u 6 kategorija: za životno djelo u poduzetništvu, za doprinos razvoju poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi, za razvoj ideja, inovacije i investicije u poduzetništvu u srednjoj i jugoistočnoj Europi, za posebnu inicijativu i pregalaštvo u poduzetničkom stvaralaštvu na području srednje i jugoistočne Europe, za doprinos promociji poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi te „Mladi stvaratelji za stoljeća“ za doprinos razvoju poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi.

Prestižna nagrada za doprinos razvoju poduzetništva u srednjoj i južnoj Europi će Zagrebačkoj Županiji biti uručena u Dubrovniku 3. ožujka u sklopu Regionalnog summita poduzetnika „300 najboljih“.
Župan Stjepan Kožić, koji će primiti nagradu u ime županije, između ostaloga je komentirao: „Da se dobar glas daleko čuje potvrđuje i ovo regionalno priznanje na koje smo iznimno ponosni. Zagrebačka županija na čitav niz načina pomaže svoje gospodarstvo, naročito bespovratnim potporama za koje iz godine u godinu postoji sve veći interes među poduzetnicima“, naglašavajući da je ova nagrada i rezultat zajedničkih napora Županije i njenih gradova i općina da osiguraju uvjete za razvoj poduzetništva na svom području.
„Prvenstveno mislim na 20 aktivnih poduzetničkih zona u čiju je infrastrukturu u posljednjih 10 godina Zagrebačka županija uložila gotovo 35 milijuna kuna. Rezultati takve politike otvorenosti i naklonjenosti prema poduzetnicima vidljivi su i indeksu razvijenosti prema kojem je Županija prešla u najrazvijeniju, četvrtu skupinu. Zahvaljujući sjajnom poslovanju županijskih poduzetnika broj nezaposlenih trenutno je najmanji od osnutka Županije, a Zagrebačka županija bilježi i najveći rast zaposlenosti od svih županija u RH u razdoblju od 2011. do 2016. godine i to 10,3 posto“, istaknuo je Kožić.

 

Prošlog je mjeseca Visoka škola Ivanić-Grad dobila suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja potrebnu za osnivanje i početak rada sa studijskim programom Fizioterapije u trajanju od tri godine i 180 ECTS bodova.
Maturanti koji razmišljaju o upisu stručnog studija fizioterapije na Visokoj školi Ivanić-Grad će se moći upisati na Visoku školu u akademskoj godini 2018/19., bez obzira što možda u skorom vremenu još uvijek škola neće biti vidljiva na mrežnoj stranici Nacionalnoga informacijskog sustava prijava na visoka učilišta Postani student.
Iz Visoke škole poručuju da će u prvu godinu studija upisati 20 redovnih i 20 izvanrednih studenata, a o svim radnjama, prijave u sudski registar i osnivanja institucije, kao i o načinu prijave i upisa studenata na Visoku školu, svi zainteresirani će biti pravovremeno obaviješteni.

 

Ministarstva poljoprivrede dalo je pozitivno mišljenje na Program potpora u poljoprivredi na području Općine Kloštar Ivanić za razdoblje od 2018. do 2020. godine te je općinski načelnik Željko Filipović objavio javni poziv za subvencioniranje poljoprivrednika kroz desetak mjera.
Potpore male vrijednosti dodjeljuju se sukladno pravilima EU o pružanju državne potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju propisanim Uredbom komisije iz 2013. godine.
Poljoprivrednici s područja Općine Kloštar Ivanić mogu podnositi zahtjeve za dodjelu bespovratnih potpora male vrijednosti u poljoprivredi za sufinanciranje kontrole mliječnosti kod krava, troškova umjetnog osjemenjivanja krava plotkinja i krmača, sufinanciranje ranog utvrđivanja bređosti kod krava i markica za telad, uzgojno – selekcijskog rada pasmine konja Hrvatski posavac i Hrvatski hladnokrvnjak, za sufinanciranje premije osiguranja u poljoprivredi, za stručno osposobljavanje u poljoprivredi, za sufinanciranje dijela kamata poljoprivrednih kredita te sufinanciranje kupnje sjemena djeteline i djetelinsko travnih smjesa.
Program potpora i potrebni obrasci dostupni su na web stranicama Općine Kloštar Ivanić.

 

Temeljem Zaključka Općinskog vijeća, Općina Križ je objavila Javni poziv za isticanje kandidature za izbor članova Savjeta mladih Općine Križ i njihovih zamjenika.
Kandidature mogu istaći udruge koje su sukladno statutu ciljno i prema djelatnostima opredijeljene za rad s mladima i za mlade, učenička vijeća, studentski zborovi, podmladci političkih stranaka i neformalnih skupina mladih sa sjedištem ili boravištem na području Općine Križ.
Kandidati u trenutku podnošenja kandidature za članove Savjeta mladih Općine Križ i njihove zamjenike moraju biti u dobi od navršenih petnaest do navršenih trideset godina.
Pisani i obrazloženi prijedlozi s potpisanim Izjavama o prihvaćanju kandidature dostavljaju se osobno ili poštom.
Rok za dostavu prijedloga je do zaključno 1. ožujka.

 

U Osnovnoj školi Milke Trnine u Križu svake godine povodom Valentinova organiziraju izbor za miss i mistera škole za učenike osmih razreda.
Ove godine su odlučili obogatiti i proširiti program pa će izbor za miss i mistera škole održati u Domu kulture Josip Badalić s početkom u 17 sati u petak 16. veljače.
Iz Osnovne škole vas pozivaju da svojim prisustvom podržite osmaše i uživate u prigodnom programu učenika.

 

 

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić