Izbor iz današnjih vijesti

LAG “Moslavina” objavljuje 1. LAG Natječaj za „Potpore razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“, kroz operaciju 6.3.1. iz Programa ruralnog razvoja.

Rok za podnošenje prijave projekata biti će od 13. ožujka do 13. travnja ove godine. Ukupan iznos raspoloživih sredstava po LAG Natječaju iznosi 1.446.666 kuna, a visina potpore po nositelju projekta iznosi 15.000 €, odnosno 111.282 kuna. Potpora se isplaćuje u dva jednaka dijela, prva rata nakon dobivanja odluke o odabiru, a druga nakon provedenih aktivnosti. Potpora za ovaj tip operacije može se dodijeliti samo jednom u cijelom vremenu trajanja Programa. Prihvatljivost nositelja projekta te sve ostale potrebne informacije o načinu prijave mogu se pronaći na službenim web stanicama LAG-a Moslavina.

Za potrebe pripreme potencijalnih prijavitelja na ovaj LAG Natječaj bit će održane tri terenske radionice:
u Kutini za prijavitelje s područja LAG-a koji se nalaze u dijelu Sisačko-moslavačke županije,
u Garešnici za prijavitelje s područja LAG-a koji se nalaze u dijelu Bjelovarsko-bilogorske županije i
u Kloštar Ivaniću - Pučki dom u Kloštru Ivaniću, u petak 2. ožujka ove godine od 11 sati i to za prijavitelje s područja LAG-a koji se nalaze u dijelu Zagrebačke županije.

Iz LAG-a Moslavina pozivaju zainteresirane prijavitelje na ovaj Natječaj, da dođu na radionice kako bi im se objasnili uvjeti prihvatljivosti, kriteriji odabira i procedure prijave.
Radionice se organiziraju u suradnji s lokalnim razvojnim agencijama s područja LAG-a Moslavina.

 

Vezano uz uređenje stoljetnog parka u centru Križa, načelnik Općine Marko Magdić sa suradnicima, održao je sastanak s Franom Poštenjakom, kojega zovu i doktorom za drveće, inače vlasnikom tvrtke Arboring koja se bavi urbanim šumarstvom i šumarstvom.
Na inicijalnom sastanku detektirana je potreba analize i invertarizacije stabala u parku i izrada idejnog rješenja uređenja.
Za one koji ne znaju, recimo da je park u Križu projektirao poznati arhitekt Viteslav Durhanek, koji je projektirao i botanički vrt u Zagrebu. Park je 1894. godine uređen po pravilima engleske parkovne arhitekture i ima veliku vrijednost.

 

Svečano proglašenje najboljih sportaša Zagrebačke županije za 2017. godinu održat će se sutra u 19:00 sati u restoranu Konjičkog kluba Trajbar u Zaprešiću.
Među nagrađenima za zaslužnog sportskog djelatnika naći će se Tomo Blažinović iz Križa i Vinko Skendrović za rad u Teniskom klubu Ivanić.
Nagradu za športski kolektiv Zagrebačke županije u 2017. primit će Ženski rukometni klub Ivanić.
Među kandidatkinjama za najbolju sportašicu nalazi se i članica Kickboxing kluba Ivanić Ana Filipović, dok su za najboljeg sportaša kandidirani još jedan kickbokser iz Ivanića Patrik Čauš i borac Karate kluba KIK Luka Koščević.
Među športskim nadama našli su se KIK-ovci Matej Gorić i Mateo Čukelj, te Mladostaši Mia Zetica i Petar Huzanić.
Za najbolju ekipu kandidirane su seniorke Ženskog rukometnog kluba Ivanić, a za najbolju momčad kadeti Karate kluba Mladost.

Sutra će se u Učeničkom domu u Ivanić- Gradu održati redovita godišnja skupština Biciklističkog kluba Ivanić.
Na dnevnom redu nalazi se devet točaka među kojima su izvještaji o radu kluba za 2017. godinu, kao i izvještaji trenera, Nadzornog odbora, Disciplinske komisije, te godišnji financijski izvještaj.
Također, i ovoga puta bit će proglašen i najbolji vozač Biciklističkog kluba Ivanić za prošlu godinu.
Na kraju skupštine usvojit će se Program rada i Financijski plan kluba za 2018., te donijeti odluka o visini članarine za ovu godinu.

 

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić