Izbor iz današnjih vijesti

Snijeg koji od jučer pada nošen jakim vjetrom i vrlo niske temperature, i danas stvaraju poteškoće u prometu.
Prema izjavi Željka Zajčića, voditelja ispostave Županijske uprave za ceste u Ivanić Gradu, prometnice se stalno čiste, glavne ceste su prohodne, dok na sporednima ima puno zapuha. Kako su temperature još uvijek u debelim minusima sol ne djeluje, pa se posipava mješavinom soli i sipine.
Najviše problema im trenutno zadaju veliki zapusi, na nekim dijelovima i u dužini od 200 metara i visini od pola do jednog metra.
Kako su nas informirali komunalni redari ceste se konstantno čiste i posipavaju, no, i danas su im najveći problemi zapusi, no i to rješavaju.
Ekipe će na terenu biti tijekom cijelog dana.
Prema najavama meteorologa sutra bi vjetar trebao oslabjeti što bi uvelike olakšalo i samo čišćenje prometnica i preostalih zapuha.

 

S početkom ove godine studenti, radnici i umirovljenici mogu kupiti znatno povoljnije priključne karte ZET-HŽPP. Rezultat je to sastanka kojeg je krajem protekle godine, Općinski načelnik Općine Križ Marko Magdić održao s predstavnicima HŽ Putnički prijevoz d.o.o. na temu mogućnosti proširenja prodaje priključne karte na 4. priključnu zonu koja bi uključivala i Općinu Križ, a sve u cilju mogućnosti proširenja integriranog putničkog prijevoza, tj. zona prijevoza u suradnji HŽ-a i ZET-a, koja obuhvaća i Općinu Križ, te svim putnicima, a posebno studentima i radnicima, smanjuje cijenu kako željezničke, tako i tramvajske mjesečne priključne karte.
Nedavnim proširenjem prodaje priključne karte na 4. priključnu zonu, HŽPP uveo je u prodaju jeftinije karte za prijevoz za sve koji kupe zajedničku prijevoznu kartu ZET-HŽPP i priključnu kartu za 4. priključnu zonu za putovanje na relaciji Novoselec ili Širinec do Zagreb Glavnog kolodvora i na svim relacijama od Zagreb Glavnog kolodvora unutar granica Grada Zagreba javnim prijevozom ZET-a. Prema podacima iz HŽ Putničkog prijevoza d.o.o., svakodnevno iz željezničke postaje u Novoselcu, putuje čak do 1000 putnika, što učenika, studenata, što radnika ili tek povremenih putnika. Brojka nije zanemariva, stoga dodatno raduje što je na inicijativu Općinskog načelnika, HŽ Putnički prijevoz d.o.o. uveo prodaju priključne mjesečne karte za građane Općine Križ.
Naime proširenjem prodaje priključne karte na 4. priključnu zonu, građanima Općine Križ putovanje na relaciji Novoselec ili Širinec do Zagreb Glavnog kolodvora vlakom i na svim relacijama od Zagreb Glavnog kolodvora unutar granica Grada Zagreba javnim prijevozom ZET-a, prijevoz je znatno jeftiniji.
Putnik koji kupi zajedničku prijevoznu kartu ZET-HŽPP i priključnu kartu za 4. Priključnu zonu za putovanje na relaciji Novoselec ili Širinec do Zagreba Glavnog kolodvora vlakom i na svim relacijama od Zagreb Glavnog kolodvora unutar granica Grada Zagreba javnim prijevozom ZET-a platit će:
– učeničku ili studentsku mjesečnu zajedničku ZET-HŽPP i priključnu kartu = 561,00 kn (361,00 kn HŽPP karta +200,00 kn ZET karta). Do sada je učenici i studenti plaćali pojedinačno željezničku mjesečnu kartu 520,00 kn te ZET-ov pokaz 100,00 kn mjesečno, što je ukupno 620,00kn. Uvođenjem priključne karte prijevoz učenicima i studentima jeftiniji je za 59,00 kn.
– radničku (opću) mjesečnu zajedničku ZET-HŽPP i priključnu kartu = 917,00 kn (517,00 kn HŽPP karta + 400,00 kn ZET karta). Do sada je radnik plaćao pojedinačno željezničku mjesečnu kartu 780,00 kn te ZET-ov pokaz 360,00 kn mjesečno, što je ukupno 1.140,00kn. Uvođenjem priključne karte prijevoz radnicima jeftiniji je za 223,00 kn.
Napomenimo da Općina Križ prijevoz studenata koji svakodnevno putuju na studij sufinancira u iznosu 75% mjesečne karte. Za tu je namjenu u 2017. godini izdvojeno iz Proračuna Općine Križ gotovo 200.000,00 kuna, a jednako toliko planira se izdvojiti i u 2018. godini.
Vezano uz predprojekt novog voznog reda HŽPP-a za 208./2019. godinu, Općina je apelirala da se ukoliko je moguće broj linija poveća, a nikako ne smanjuje pogotovo u jutarnjim satima te u dane vikenda.

 

Povodom obilježavanja 1. ožujka - Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite Republike Hrvatske, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić sutra će primiti predstavnike operativnih snaga sustava Civilne zaštite Zagrebačke županije te će s njima potpisati ugovore o sufinanciranju ukupne vrijednosti 3.762.000 kuna.

Potpisat će se Ugovor o financiranju vatrogasne djelatnosti i provođenje mjera zaštite od požara na području Zagrebačke županije, Ugovor o osiguranju sredstava za sufinanciranje opremanja županijskih interventnih timova Društva Crvenog križa Zagrebačke županije, Ugovor o osiguranju sredstava za sufinanciranje programa obuke potražnih pasa Hrvatske udruge za obuku potražnih pasa te Ugovor o osiguranju sredstava za sufinanciranje redovite djelatnosti Hrvatske gorske službe spašavanja - stanice Samobor i Zagreb.

 

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije poziva sve zainteresirane i potencijalne prijavitelje da prijave svoje projektne ideje i tako osiguraju realizaciju projekata koji će biti sufinancirani bespovratnim EU sredstvima. Trenutno je raspisano 50 natječaja za dodjelu preko 10 milijardi kuna iz EU fondova za brojne projekte iz poljoprivrede, poduzetništva, obrazovanja, energetike, prometa, socijale i zaštite okoliša.
Kroz natječaje će se financirati brojni projekti čija će realizacija omogućiti kvalitetniji zdravstveni sustav, razvoj poduzetništva i poljoprivrede, veću zaposlenost žena, kvalitetniju prometnu infrastrukturu i bolji sustav zaštite okoliša.
Kako je istakla ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, sve to s vremenom će se pozitivno odraziti na stvaranje novih radnih mjesta i veću kvalitetu života građana.
U financijskom razdoblju 2014.-2020. Hrvatska ima na raspolaganju gotovo 80 milijardi kuna iz EU fondova. Projekti se ugovaraju do 2020., a novac koji je dostupan moći će se isplaćivati sve do kraja 2023.
Mjere koje poduzima Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije idu u smjeru rasta apsorpcije raspoloživog novca te decentralizacije sustava upravljanja i kontrole fondova EU.

 

8. sjednica Gradskog vijeća Grada Ivanić- Grada sazvana je za sutra u 16 sati u Spomen domu Alojza Vulinca.
Na dnevnom redu nalazi se 6 točaka, od kojih je možda i najvažnija donošenje suglasnosti na Privremeni Statut Visoke škole Ivanić- Grad, koji se nakon pozitivnog mišljenja Ministarstva obrazovanja mora donijeti u što kraćem roku, kako bi se omogućio upis u registar, ali i upis prvih studenata na idućem upisnom roku.
Također, vijeće će razmotriti Odluku o davanje prethodne suglasnosti o nabavi i ugradnji digitalnog projektora i opreme za kino, te radovima na uređenju kina.
Raspravljat će se i o izmjenama i dopunama Poslovnika Gradskog vijeća, te o Odluci o nerazvrstanim cestama na području Grada.
Na kraju, razmotrit će se prijelog Odluke o provedbi izbora za članove vijeća mjesnih odbora na području Grada Ivanić-Grada.
Prijenos 8. sjednice Gradskog vijeća moći ćete izravno pratiti na Obiteljskom radiju Ivanić sutra od 16 sati.

 

Izvršni odbor Zajednice tehničke kulture Zagrebačke županije raspisao je natječaj za dodjelu županijske Nagrade tehničke kulture „Rudolf Perešin“ za 2017. godinu. Natječaj je otvoren do 31. ožujka.
Nagrada tehničke kulture „Rudolf Perešin“ dodjeljuje se za iznimna postignuća ostvarena dragovoljnim ili profesionalnim stvaralačkim, pedagoškim, stručnim, znanstvenim, publicističkim, promidžbenim i organizacijskim sudjelovanjem i radom u tehničkoj kulturi te za prinos u postizanju ciljeva i razvitku vlastite djelatnosti i tehničke kulture. Spomenuta nagrada dodjeljuje se u dvije kategorije, i to kao: nagrada za životno djelo i godišnja nagrada.
Iz Zajednice tehničke kulture Zagrebačke županije pozivaju sve zainteresirane da prijedloge za Nagradu dostave najkasnije do 31. ožujka na adresu: Zajednica tehničke kulture Zagrebačke županije, pp 14, 10430 Samobor.
Tekst natječaja, pravilnik i svi potrebni obrasci objavljeni su na web stranici Zagrebačke županije.

 

Glumačka družina Histrion i Kazališna skupina Gemišt u suradnji s Općinom Križ, donose predstavu Davora Dretara i Vida Baloga «Pozdrav iz Remetinca» koja će se održati 9. ožujka s početkom u 19 sati u Domu kulture Josip Badalić u Križu.
Ulaznice po cijeni od 30 kuna možete od danas kupiti u Knjižnici i čitaonici Križ ili uoči predstave na blagajni kina.
Predstava «Pozdrav iz Remetinca» scenski je uradak, kolaž najboljih stand up nastupa Vida Baloga i Davora Dretara, Dreleta.
Godinama ova dva vrhunska komičara svojim „domobranskim“ humorom uveseljavaju publiku diljem Lijepe naše, a i šire. Predstava je nastala iz probranih „štikleca“ duhovitog odnosa naspram stvarnosti koju nam mediji plasiraju ali i koja nas stvarno okružuje.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić