Izbor iz današnjih vijesti

Jučer je u Spomen Domu Alojza Vulinca održana 8. sjednica Gradskog vijeća Grada Ivanić- Grada.
Vijeće je donijelo suglasnost na Privremeni Statut Visoke škole Ivanić- Grad, što je jedan od preduvjeta za osnivanje obrazovne institucije kako bi se omogućilo registriranje i pozicioniranje Visoke škole, odnosno uvođenje u sudski registar i upis prvih studenata na idućem upisnom roku.
13 prisutnih vijećnika dalo je suglasnost na nabavu i ugradnju digitalnog projektora i opreme za kino u Pučkom otvorenom učilištu Ivanić-Grad u vrijednosti od 364.000 kuna.
Nabava i ugradnja projektora planirana je tijekom ove godine.
Također, donesena je i Odluka o nerazvrstanim cestama na području Grada Ivanić-Grada kojom se uređuje njihov pravni i upis u zemljišne knjige, način upravljanja, financiranje građenja, rekonstrukcije i održavanja, te zaštita nerazvrstanih cesta.
Vijećnici su donijeli i Odluku o provedbi izbora za članove vijeća mjesnih odbora na području Grada Ivanić-Grada u svrhu usklađivanja s novim važeći propisima, odnosno s izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj i područnoj samoupravi.
Izglasane su odluke o izmjenama i dopunama Poslovnika Gradskog vijeća kako bi se ujednačio s izmjenama Statuta Grada Ivanić- Grada koje su donesene na prošloj sjednici.
U dodanoj točki dnevnog reda ponovo su potvrđene Odluke o osnivanju Visoke škole i izboru privremenog ravnatelja, budući da one pri upisu u sudski registar moraju biti donesene unutar godine dana.

LAG Moslavina je objavio prvi natječaj za mjeru 1.1.4. «Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava koji je sukladan mjeri 6.3.1. iz Programa ruralnog razvoja.
Prijave projekata će se moći podnositi od 13. ožujka do 14. travnja. Ukupan iznos raspoloživih sredstava po LAG natječaju iznosi 1.446.666 kuna, a visina potpore po nositelju projekta iznosi 15.000 eura.
Potpora će se isplaćivati u dva jednaka dijela, a može se dodijeliti samo jednom u cijelom vremenu trajanja Programa.
Prihvatljivost nositelja projekta i sve ostale informacije o načinu prijave objavljene su na web stranicama LAG-a Moslavina.
Za potrebe pripreme potencijalnih prijavitelja na ovaj LAG natječaj, organizirana je radionica koja će biti u Kloštru Ivaniću, u petak, 2. ožujka s početkom u 11 sati.

Udruženje obrtnika Ivanić-Grad u suradnji s Obrtničkom komorom Zagreb jučer je u maloj dvorani Doma kulture u Ivanić-Gradu održalo drugu u nizu edukativnih radionica za vlasnike obrta i malih biznisa s ciljem edukacije obrtnika i poduzetnika o digitalizaciji poslovanja radi stvaranja i razvoja nove, održive ekonomske vrijednosti u društvu.
Besplatnoj radionici se odazvalo 70-ak malih obrtnika s područja Ivanić-Grada koji su naučili kako digitalni marketing i prodaja mogu dovesti do dobre komunikacije s potrošačima te kakav je to digitalni marketing za obrte i male biznise.
Predavanje su vodili stručnjaci za digitalni marketing i prodaju: magistra ekonomije Sanja Novak i docent na katedri za marketing Ekonomskog fakulteta Vatroslav Škare.
Obrtnička komora Zagreb projekt Biznis akademije za obrtnike i vlasnike malih biznisa predstavit će se kroz ukupno 12 radionica na području Zagrebačke županije.

Obzirom da se u nedjelju 4. ožujka na području Općine Kloštar Ivanić provode izbori za članove Vijeća mjesnih odbora, sve pripremne radnje su u završnoj fazi.
Općinsko izborno povjerenstvo obavještava članove biračkih odbora da će biti održan sastanak s temom "Izbori članova vijeća mjesnih odbora na području Općine Kloštar Ivanić " danas 1. ožujka s početkom u 17 sati, u sali Pučkog doma Kloštar Ivanić. Na sastanku će predstavnicima biračkih odbora biti podijeljeni i izborni materijali.

 

Jučer je u Srednjoj školi Ivan Švear i Osnovnoj školi braće Radića iz Kloštra Ivanića obilježen Dan ružičastih majica, kao Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja i dan kada se brojnim aktivnostima senzibilizira svijest javnosti, posebno mladih, o pozitivnim društvenim vrijednostima i poštivanju različitosti.

Ideja o podršci borbe protiv vršnjačkog nasilja pojavila se 2007. u Kanadi, nakon što je dječak koji je u školu došao u ružičastoj majici u znak podrške svojoj oboljeloj majci, postao žrtva nasilja. U znak podrške tom dječaku, njegovi školski kolege također su odjenuli ružičaste majice, a njihova poruka protiv nasilja uskoro je poprimila globalni karakter.
Dan ružičastih majica se obilježava zadnje srijede u veljači u školama diljem Hrvatske, a 2017. godine potvrdio ga je i Hrvatski sabor.
Prema podacima Ministarstva unutarnjih poslova, prošle je godine ukupno bilo prijavljeno 398 počinitelja vršnjačkog nasilja kod djece između 14 i 18 godina, što je 121 prijavljenih incidenata više nego u 2015. godini. Pod nasilje ne misli se samo na tjelesno nego i verbalno, elektroničko kao i drugi oblici koji su svakodnevica među vršnjacima danas.

Općina Križ i u ožujku nastavlja s besplatnim projekcijama crtića za djecu i filmova za odrasle.
Ovoga puta su se odlučili za animirani, sinkronizirani film Balerina i Viktor koji će biti prikazan u petak, 2. ožujka u 19 sati, te za domaću komediju, film Ivana Salaja 8. Povjerenik koji će publika moći pogledati u subotu, 3. ožujka u 19 sati.

 

Gradska zajednica športskih udruga organizira svečano proglašenje najboljih sportaša Grada Ivanić- Grada za 2017. godinu.
Proglašenje će se održati u petak, 2. ožujka, od 18 sati u Sportskoj dvorani Žeravinec.

 

Službenici Policijske postaje Ivanić-Grad su u protekla 24 sata zaprimili nekoliko zahtjeva za intervencijama od strane građana od kojih izdvajaju prirodnu smrt muške osobe u Predavcu, zbog zatajenja rada srca, te kazneno djelo Prijevara počinjeno na štetu starije ženske osobe od strane nepoznatog počinitelja u
Ivanić-Gradu.

Hitna medicinska služba je od 27 do 28. veljače imala 8 intervencija od kojih dvije zbog prometnih nezgoda. Istog dana obavili su i 18 ambulantnih pregleda čiji su uzroci bile bolesti i ozljede pacijenata.

 

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić