Izbor iz današnjih vijesti

Otvoren je natječaj za izbor najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika/poljoprivrednicu kojega treću godinu za redom organizira hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu i ambasadorica projekta za Hrvatsku, Marijana Petir.
Na natječaj, koji je otvoren od 1. do 31. ožujka, mogu se prijaviti mladi poljoprivrednici koji su nositelji OPG-a i imaju do 40 godina života sa svojim projektima/operativnim konceptima, koji su tijekom 2017. godine ili završeni ili u provedbi.
Pobjedniku pripada novčana nagrada u iznosu od 15 tisuća kuna.
Za pobjednika natječaja, kao i za deset najboljih poljoprivrednika zastupnica Petir će osigurati put u Bruxelles i posjet Europskom parlamentu.
Odabir „najboljeg, najinovativnijeg, najodrživijeg” projekta provest će stručno prosudbeno povjerenstvo na temelju sljedećih kriterija:
upotreba novog znanja, te prijenos i održivost inovacije.
Cilj natječaja i europske nagrade za mlade poljoprivrednike je promicati pozitivnu sliku mladih poljoprivrednika te identificirati djelatnosti koje karakteriziraju inovacija, održivost i tržišna orijentiranost, a sve kako bi mladi ostali živjeti na selu te kako bi ruralni prostor opstao.
Prijavnice za natječaj mladi poljoprivrednici mogu preuzeti na službenim stranicama Marijane Petir, te je prijavnicu potrebno popunjenu poslati na adresu elektroničke pošte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 

Svečana dodjela nagrade i priznanja „STVARATELJI ZA STOLJEĆA“, koja će Zagrebačkoj županiji biti uručena za doprinos razvoju poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi, održat će se u subotu, 3. ožujka u Dubrovniku.
Zagrebačka županija je veliku nagradu i priznanje osvojila u konkurenciji od 194 predložena kandidata iz 7 zemalja zahvaljujući statusu jedne od gospodarski najstabilnijih domaćih regija koja je u samom vrhu razvijenosti u Republici Hrvatskoj.
U ime Zagrebačke županije veliku nagradu će preuzeti župan Stjepan Kožić koji će tom prigodom u ime svih laureata održati i govor zahvale.

 

Hrvatska zajednica županija je treću godinu za redom pokrenula foto natječaj „Volim svoju županiju“.
Fotografije će se ocjenjivati u dvije kategorije: najbolja fotografija prema broju glasova i najbolja fotografija prema izboru stručnog žirija, a pobjednika u svakoj od kategorija očekuje i vrijedna nagrada.
Cilj natječaja je probuditi regionalni identitet i osigurati prepoznatljivost svake županije te potaknuti mlade umjetnike amatere da stvaraju i razmišljaju o detaljima svojih županija koje osim svojih ljepota nude i zanimljive sadržaje prilagođene objavljivanju u novim medijima. Fotografije moraju biti snimljene isključivo na području Hrvatske, a svaki autor može poslati najviše tri fotografije. Dopuštene su minimalne korekcije fotografija u vidu poravnanja, izrezivanja, oblikovanja ruba fotografije, kontrasta i boja.
Stručni žiri i ove će godine voditi profesionalna fotografkinja Mare Milin, a timu će se pridružiti i prošlogodišnji pobjednik foto natječaja, Alen Špiljak.
Natječaj je otvoren od 1. ožujka do 20. travnja 2018. godine, a za sudjelovanje je potrebno objektivom fotoaparata zabilježiti zanimljive detalje, prirodne ljepote, kulturnu baštinu i znamenitosti županije te dostaviti fotografiju putem aplikacije na službenoj Facebook stranici Hrvatske zajednice županija.
Dodatne informacije i uvjete natječaja svi zainteresirani mogu pronaći na internetskoj stranici Hrvatske zajednice županija.


Dječji vrtić Križ je povodom 11. tjedna psihologije, prošlog petka, 23. veljače u Novoselcu održao igraonicu za roditelje i djecu s temom „Upoznajmo naše emocije“.
Tjedan psihologije se u Hrvatskoj obilježava već 11. godinu za redom. Organizira ga Hrvatsko psihološko društvo i Hrvatska psihološka komora, a ove su se godine u njegovo obilježavanje od 19. do 25. veljače uključili psiholozi diljem zemlje s raznim aktivnostima.
Dječji vrtić Križ se ove pedagoške godine prvi put uključio u obilježavanje Tjedna psihologije. Budući da emocije imaju vrlo važnu ulogu u procesu djetetova razvoja i njegova odrastanja u uspješnu i sretnu osobu, igraonicom s temom «Upoznajmo naše emocije» su djelatnici vrtića željeli osvijestiti roditelje o važnosti emocionalnog razvoja, te im prikazati tehnike i ideje kojima će i kod kuće moći poticati emocionalan razvoj djece kroz kvalitetno provođenje vremena, igru i zabavu.

 

Tijekom zimskog razdoblja i zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta poput niskih temperatura i snijega, napuštene životinje su često lišene svojih osobnih potreba kao što je hrana i topli smještaj.
Potaknuti brigom za životinje, učenici Osnovne škole Stjepana Basaričeka su pokrenuli projekt izrade malih skloništa za napuštene mačke koje obitavaju oko škole.
U akciju se uključio i Komunalni centar Ivanić Grad koji je izradio drveno sklonište za životinje na Žeravincu koje je financirao Grad Ivanić- Grad, a učenici su izradili male tople kućica za napuštene i zlostavljane mačke koje su postavili u sklonište. Kućice su izolirane stiroporom kako bi mačkama bilo toplije i kako bi im se pružio dom kojega nemaju, a koji im je tijekom ovih hladnoća prijeko potreban.
Iz Osnovne škole Stjepana Basariček pozivaju sve građane da obrate pažnju i pomognu napuštenim životinja, kao i pticama, jer si pri ovim zimskim uvjetima one same ne mogu pomoći.

 

SPORT
U 18. kolu 1. lige Sjever, rukometaši Ivanića putuju u Novu Gradišku. Ivanić trenutno zauzima osmu poziciju sa 16 bodova, dok je klub iz Nove Gradiške uvjerljivo na zadnjem mjestu još uvijek bez pobjede sa svega dva osvojena boda.

U 17. kolu 1. lige, Ženski rukometni klub Ivanić gostuje u Zagrebu kod Trešnjevke. Rukometašice koje su prije svega nekoliko dana osvojile 6. mjesto na školskom svjetskom prvenstvu tako, uz ostatak ekipe, sutra očekuje borba za bodove kojima bi se uključili u borbu za ostanak.
Ivanić je na predzadnjem mjestu tablice s 5 bodova, dok je Trešnjevka za tri pozicije bolje pozicionirana ali s velikih 9 bodova prednosti.

Košarkaši Ivanića u 16. kolu A2 lige Centar dočekuju ekipu Zapad. Ivanić se nalazi na pretposljednjoj poziciji s omjerom od 3 pobjede i 12 poraza, te također lovi bodove za ostanak, dok je Zapad peti s pet pobjeda više.
U prvom dijelu prvenstva Ivanić je u Zagrebu uvjerljivo izgubio 91:60.
Utakmica je na rasporedu u nedjelju u 20 sati u Sportskoj dvorani Žeravinec.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić