Izbor iz današnjih vijesti

Hrvatska poljoprivredna agencija u suradnji s Udrugom uzgajivača konja hrvatski toplokrvnjak, a pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, organizira 5. savjetovanje uzgajivača konja u Republici Hrvatskoj, koje će se održati u petak, 09. ožujka u Ivanić-Gradu u Hotelu Sport s početkom u 10 sati.
Cilj Savjetovanja je stručno informiranje i edukacija uzgajivača i ljubitelja konja te ostalih zainteresiranih za sektor konjogojstva. Tijekom Savjetovanja održat će se predavanja iz područja zakonske regulative, uzgoja i selekcije, smještaja, zdravstvene zaštite i reprodukcije kopitara. Predavači su stručnjaci iz Ministarstva poljoprivrede, Agronomskog i Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te Poljoprivrednog fakulteta J.J. Strossmayera iz Osijeka.
Osim stručnih i aktualnih predavanja, u sklopu savjetovanja bit će održana i panel rasprava.

 

Povodom Međunarodnog dana žena Općina Križ i Udruga Sve za nju, udruga žena oboljelih i liječenih od raka, organiziraju druženje u Galeriji Križ u četvrtak, 8. ožujka s početkom u 18 sati.
U programu sudjeluju predsjednica Udruge Sve za nju, Almenka Balenović i prijateljica Udruge književnica Rosi Kugli te ženski vokalni sastav IVE.
Recimo da je i ove godine u povodu 8. ožujka, Međunarodnog dana žena, načelnik Općine Križ Marko Magdić donio Zaključak o izdvajanju 5.000 kuna Udruzi Sve za nju, u znak potpore i pomoći projektima i programima podrške ženama oboljelim i liječenim od raka.
Prošle godine je donacija od 5000 kuna dodijeljena udruzi Europa Donna.
Temeljni ciljevi Udruge «Sve za nju» su pružanje informacijske, psihološke i logističke pomoći ženama oboljelima od bilo koje vrste raka, kao i njihovim obiteljima kroz projekt Centar za psihološku pomoć, te promocija prevencije bolesti i razvoj zdravog stila života, educiranje i izdavaštvo u funkciji edukacije i prevencije.

 

Zagrebačka županija je objavila javni natječaj za dodjelu 2,2 milijuna kuna za financiranje programa i projekata zdravstvenog, socijalnog i humanitarnog značenja na području županije u 2018. godini,a prijave se podnose do 5. travnja.
Prijaviti se mogu udruge i druge neprofitne organizacije te ustanove čija je djelatnost briga za djecu s posebnim potrebama, a čiji je osnivač Republika Hrvatska ili jedinica lokalne samouprave na području Zagrebačke županije.
Programi i projekti od posebnog interesa za Zagrebačku županiju odnose se na zdravstvene, socijalne i humanitarne programe, programe i projekte zaštite od nasilja u obitelji te one umirovljeničkih udruga.
Financijska potpora za pojedini program/projekt može biti odobrena u iznosu od najmanje 5.000 kuna do najviše 200.000 kuna. U okviru javnog natječaja prijavitelji mogu prijaviti i ugovoriti samo jedan program/projekt.
Tekst javnog natječaja, upute za prijavitelje i prijavni obrasci nalaze se na web stranici Zagrebačke županije.

 

Komunalni centar Ivanić- Grad objavio je Natječaj za davanje u zakup poslovnih prostora uređenih za obavljanje trgovačke djelatnosti na tržnici Maznica u Ivanić- Gradu.
U zakup se nude tri poslovna prostora veličine od 18 do 33 m2 po cijeni od 900,00 do 1650,00 kuna + PDV.
Prostori se daju u zakup na rok od 5 godina , uz napomenu kako dva prostora imaju mogućnost ulaza s vanjskog djela Maznice zbog čega nisu ograničeni radnim vremenom same tržnice.
Ponude treba dostaviti u zatvorenoj kuverti na urudžbeni zapisnik komunalnog centra Ivanić- Grad, Moslavačka ulica 13, najkasnije do 19. ožujka do 12 sati, kada će biti javno otvorene.
Sve ostale informacije o natječaju mogu se dobiti na telefon 2831 050, osobno u Komunalnom centru ili pronaći na Internet stranici Grada Ivanić- Grada.

 

U nedjelju, 4.ožujka, mažoretkinje iz Graberja Ivaničkog sudjelovale su na regionalnom prvenstvu koje je održano u Sisku u organizaciji Hrvatskog udruženja mažoret timova.
Natjecanju je pristupilo 10 timova sjeverne regije, koji su izveli oko 80 koreografija od kojih su solo, duo-trio i mini formacije imale kvalifikacije za državno prvenstvo.
Plesna udruga “Magi” predstavila se s 9 koreografija u četiri dobna uzrasta i to kadeti, juniori, seniori i grand seniori te postigla odlične rezultate;
Prva mjesta osvojila je Velika formacija- štap kadeti tradicionalnim i modernim stilom.
Kao drugi završili su Velika formacija štap juniori- moderni stil i Lorena Bokun u kategoriji Solo pom pon kadeti .
Brončane medalje osvojili su Mini formacija pom pon grand seniori i Ivančica Tomičić u Solo štap juniori.
Voditeljica udruge Josipa Razum istaknula je kako se nastavljaju uvježbavati već postavljene koreografije ali i osmišljavati nove za državno prvenstvo koje se održava u Vodicama 26. i 27. svibnja ove godine.
Također, pozivaju sve zainteresirane da se pridruže na treninzima, putovanjima i natjecanjima. Dobro došli su svi od 4 godine nadalje, kao i odrasli kako bi popunili grand seniorsku formaciju.
Potrebno je imati dobru volju, veliku želju, osjećaj za ritam i naša vrata su vam otvorena, poručuju iz Plesne udruge Magi.

 

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić