Izbor iz današnjih vijesti

Hrvatska poljoprivredna agencija u suradnji s Udrugom uzgajivača konja hrvatski toplokrvnjak, a pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, organizira 5. savjetovanje uzgajivača konja u Republici Hrvatskoj, koje će se održati u petak, 09. ožujka u Ivanić-Gradu u Hotelu Sport s početkom u 10 sati.
Cilj Savjetovanja je stručno informiranje i edukacija uzgajivača i ljubitelja konja te ostalih zainteresiranih za sektor konjogojstva. Tijekom Savjetovanja održat će se predavanja iz područja zakonske regulative, uzgoja i selekcije, smještaja, zdravstvene zaštite i reprodukcije kopitara. Predavači su stručnjaci iz Ministarstva poljoprivrede, Agronomskog i Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te Poljoprivrednog fakulteta J.J. Strossmayera iz Osijeka.
Osim stručnih i aktualnih predavanja, u sklopu savjetovanja bit će održana i panel rasprava.

 

Povodom Međunarodnog dana žena Općina Križ i Udruga Sve za nju, udruga žena oboljelih i liječenih od raka, organiziraju druženje u Galeriji Križ u četvrtak, 8. ožujka s početkom u 18 sati.
U programu sudjeluju predsjednica Udruge Sve za nju, Almenka Balenović i prijateljica Udruge književnica Rosi Kugli te ženski vokalni sastav IVE.
Recimo da je i ove godine u povodu 8. ožujka, Međunarodnog dana žena, načelnik Općine Križ Marko Magdić donio Zaključak o izdvajanju 5.000 kuna Udruzi Sve za nju, u znak potpore i pomoći projektima i programima podrške ženama oboljelim i liječenim od raka.
Prošle godine je donacija od 5000 kuna dodijeljena udruzi Europa Donna.
Temeljni ciljevi Udruge «Sve za nju» su pružanje informacijske, psihološke i logističke pomoći ženama oboljelima od bilo koje vrste raka, kao i njihovim obiteljima kroz projekt Centar za psihološku pomoć, te promocija prevencije bolesti i razvoj zdravog stila života, educiranje i izdavaštvo u funkciji edukacije i prevencije.

 

Zagrebačka županija je objavila javni natječaj za dodjelu 2,2 milijuna kuna za financiranje programa i projekata zdravstvenog, socijalnog i humanitarnog značenja na području županije u 2018. godini,a prijave se podnose do 5. travnja.
Prijaviti se mogu udruge i druge neprofitne organizacije te ustanove čija je djelatnost briga za djecu s posebnim potrebama, a čiji je osnivač Republika Hrvatska ili jedinica lokalne samouprave na području Zagrebačke županije.
Programi i projekti od posebnog interesa za Zagrebačku županiju odnose se na zdravstvene, socijalne i humanitarne programe, programe i projekte zaštite od nasilja u obitelji te one umirovljeničkih udruga.
Financijska potpora za pojedini program/projekt može biti odobrena u iznosu od najmanje 5.000 kuna do najviše 200.000 kuna. U okviru javnog natječaja prijavitelji mogu prijaviti i ugovoriti samo jedan program/projekt.
Tekst javnog natječaja, upute za prijavitelje i prijavni obrasci nalaze se na web stranici Zagrebačke županije.

 

Komunalni centar Ivanić- Grad objavio je Natječaj za davanje u zakup poslovnih prostora uređenih za obavljanje trgovačke djelatnosti na tržnici Maznica u Ivanić- Gradu.
U zakup se nude tri poslovna prostora veličine od 18 do 33 m2 po cijeni od 900,00 do 1650,00 kuna + PDV.
Prostori se daju u zakup na rok od 5 godina , uz napomenu kako dva prostora imaju mogućnost ulaza s vanjskog djela Maznice zbog čega nisu ograničeni radnim vremenom same tržnice.
Ponude treba dostaviti u zatvorenoj kuverti na urudžbeni zapisnik komunalnog centra Ivanić- Grad, Moslavačka ulica 13, najkasnije do 19. ožujka do 12 sati, kada će biti javno otvorene.
Sve ostale informacije o natječaju mogu se dobiti na telefon 2831 050, osobno u Komunalnom centru ili pronaći na Internet stranici Grada Ivanić- Grada.

 

U nedjelju, 4.ožujka, mažoretkinje iz Graberja Ivaničkog sudjelovale su na regionalnom prvenstvu koje je održano u Sisku u organizaciji Hrvatskog udruženja mažoret timova.
Natjecanju je pristupilo 10 timova sjeverne regije, koji su izveli oko 80 koreografija od kojih su solo, duo-trio i mini formacije imale kvalifikacije za državno prvenstvo.
Plesna udruga “Magi” predstavila se s 9 koreografija u četiri dobna uzrasta i to kadeti, juniori, seniori i grand seniori te postigla odlične rezultate;
Prva mjesta osvojila je Velika formacija- štap kadeti tradicionalnim i modernim stilom.
Kao drugi završili su Velika formacija štap juniori- moderni stil i Lorena Bokun u kategoriji Solo pom pon kadeti .
Brončane medalje osvojili su Mini formacija pom pon grand seniori i Ivančica Tomičić u Solo štap juniori.
Voditeljica udruge Josipa Razum istaknula je kako se nastavljaju uvježbavati već postavljene koreografije ali i osmišljavati nove za državno prvenstvo koje se održava u Vodicama 26. i 27. svibnja ove godine.
Također, pozivaju sve zainteresirane da se pridruže na treninzima, putovanjima i natjecanjima. Dobro došli su svi od 4 godine nadalje, kao i odrasli kako bi popunili grand seniorsku formaciju.
Potrebno je imati dobru volju, veliku želju, osjećaj za ritam i naša vrata su vam otvorena, poručuju iz Plesne udruge Magi.

 

O nama

Obiteljski radio Ivanić od osnutka 23.10.1970.godine emitira raznovrsan program namijenjen svim uzrastima i strukturama.Biti na usluzi svojim slušateljima, kao informativni servis građanima pružiti sve informacije koje bi im mogle zatrebati, te omogućiti slobodan pristup eteru - temelj je poslovne i programske politike. Bogat informativni program govori o lokalnim, te o temama i problemima od šireg značaja, koje tangiraju lokalno stanovništvo, nastojeći biti veza između malog, običnog čovjeka i neizbježne birokracije.

Opširnije

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić