Izbor iz današnjih vijesti

Uslijed kiše koja je noćas padala na području Grada Ivanić Grada i snijega koji se zbog naglog povećanja temperature ubrzano topi, Javna vatrogasna postrojba Ivanić Grad je tijekom noći i jutros imala nekoliko intervencija ispumpavanja vode, od kojih su neke još uvijek u tijeku.
U Kosničarskoj ulici u Ivanić Gradu noćas su krenuli s ispumpavanjem vode. Vatrogasci su još uvijek na terenu, a s njima je i DVD Šarampov Donji. U tijeku je i ispumpavanje u Šumećanima, gdje je na terenu i DVD Šumećani.
U Bunjanima u Staklenoj ulici i na Prkosu također su izašli na teren, no riječ je bila o manjim intervencijama ispumpavanja vode iz podruma visine otprilike 3 cm.

Prema informacija koje smo danas dobili od načelnika Stožera civilne zaštite Općine Križ, Zlatka Hrastića, Stožer je u posljednja dva dana imao pojačane aktivnosti na mikrolokacijama oko oborinskih voda koje su nastale uslijed naglog topljenja snijega.
Do povećanja vode je došlo u grabama i odvodnim kanalima na nižim lokacijama, a prvenstveno u Šušnjarima, Johovcu, Vezišću i Obedišću gdje su kritična mjesta očišćena.
Kontrolom terena je ustanovljeno da vodostaj stagnira i da nema ugroza niti opasnosti.
Trenutno su na snazi redovne mjere obrane od poplave.

 

1.Izborna skupština Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata ´91 Otok Ivanić, održat će se u prostorijama Društvenog doma u Cagincu danas s početkom u 19,00 sati.
Na početku skupštine usvojit će se Izvještaji o radu, financijama i poslovanju Udruge u 2017. godini nakon čega će prisutni članovi pristupiti izboru novog Predsjednika, Predsjedništva, Nadzornog odbora, Verifikacijske komisije i Suda časti.
Nakon izbora novog vodstva razmotrit će se i Program rada i Financijskog plana za 2018. godinu.

 

U Općini Kloštar Ivanić proveden je natječaj za dodjelu financijskih potpora programima i projektima udruga koje djeluju u ovoj općini. Za njihov rad tijekom godine bit će osigurano iz proračuna nešto više od 590.000 kuna.
Kako je raspoređen taj novac doznajemo od općinskog načelnika Željka Filipovića.
Udruzi hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Kloštar Ivanić dodijeljene su 43.000 kuna, Udruzi specijalne policije RIS, podružnica Ivanić-Grad 15.000, Lovačkom društvu Srndać 12.000, Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Kloštar Ivanić 12.500 kuna, Udruzi «Prijatelji Kloštra» 23.000, Kulturno umjetničkom društvu Obreška 49.000, toliko i Kloštranskim mažoretkinjama, Kulturno umjetničkom društvu Kloštar 46.000 kuna, udruzi vinogradara i vinara Brenta 6.100, Pčelarskom društvu Moslavina Otok Ivanić 8.000, udruzi Mali princ 5.000 kuna, nogometnom klubu Kloštar 170.000, Kloštranskim skautima 16.000, Nogometnom klubu Lipovec 45.000, Streljačkoj družini Lipovec 30.000 i karate klubu «KIK» 42.000 kuna.

 

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta održalo je krajem veljače informativnu radionicu na temu objave poziva „Izgradnja i opremanje proizvodnih kapaciteta malih i srednjih poduzeća“.
Poziv je vrijedan 200 milijuna kuna, a namijenjen je mikro, malim i srednjim poduzetnicima. Najniži iznos potpore je 500.000,00 kuna, a najviši 15 milijuna kuna.
Pozivom se potiču početna ulaganja u nove poslovne jedinice i/ili opremanje poslovnih jedinica, a svrha je jačati regionalnu konkurentnost kroz razvoj identificiranih strateških djelatnosti industrije. Cilj je omogućiti malim i srednjim poduzećima razvoj novih kompetencija, povećanje proizvodnje, povećanje izvoza i stvaranje novih radnih mjesta.
Čitava radionica dostupna je na novootvorenom YouTube kanalu za edukativne i informativne sadržaje Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.
https://www.youtube.com/channel/UC3DachdOxv2vos5qHXp6SQQ.

 

Povodom Dana žena, sutra će u Pučkom otvorenom učilištu u Ivanić Gradu biti održan 5. festival “Žene za žene” s početkom u 19 sati. Na festivalu će sudjelovati 11 ženskih vokalnih skupina i klapa iz cijele Hrvatske, dok će u revijalnom dijelu nastupiti ŽVS Ive i tamburaši, te FU Žaba iz Ivanić-Grada.
U natjecateljskom dijelu festivala će nastupiti vokalna skupina Lira iz Rijeke, klape Garofuli iz Bibinja, Sozal s Raba i Kandelora iz Zemunika, ženska klapa Sentoria iz Daruvara, zatim ženske vokalne skupine Bocanjevčanke iz Bocanjevaca, Allegre iz Varaždina, Stridonne iz Štrigova i Kajde iz Mače, ženski vokalni sastav Lera iz Vrboveca, te ženski vokalni ansambl Đurđevčice iz Đurđevca.
Njihove izvedbe će ocjenjivati stručni žiri kojeg ove godine čine umjetnički ravnatelj Državne smotre folklora Vinkovačkih jeseni, Danijel Šota, profesorica Dijana Atanasov Piljek, učiteljica glazbenog odgoja O.Š Braće Radić, Ivan Fiolić-Fio, predsjednik i voditelj HKUD-a Linđo i glazbena voditeljica ŽVS-a “Ive”.
Poseban gost 5. Festivala je Pavao Anić, glazbenik iz Mošćenice kod Petrinje, finalist Talent showa Nove TV, koji je oduševio gledatelje svojim izvedbama sevdaha i sviranjem harmonike.
Festival organizira Ženski vokalni sastav “Ive”, pod pokroviteljstvom Grada Ivanić-Grada.

 

Gradsko društvo Crvenog križa Ivanić-Grad sutra organizira 22. školsko-općinsko-gradsko natjecanje podmlatka i mladih Hrvatskog Crvenog križa s početkom u 9,45 sati u prostoru Osnovne škole Posavski Bregi.

Na natjecanju će sudjelovati ekipe podmlatka i mladeži iz osnovnih škola s područja Grada Ivanić-Grada.
Ekipe će se natjecati u disciplinama provjere znanja o Pokretu Crvenog križa, međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima, te provjerama znanja i vještina iz pružanja prve pomoći.

 

SPORT
Kadetkinje Ženskog rukometnog kluba Ivanić jučer su upisale pobjedu u 1. kolu završnice državnog prvenstva.
Rezultatom 21:12 svladane su vršnjakinje iz Sesveta, nakon izvrsnog drugog djela koji je uvjerljivo otišao na stranu Ivanića s 12:3.
S po pet golova najbolje su bile Tina Barišić i Paula Kinderman.
Iduće utakmice na rasporedu su već danas kada su protivnice ekipe Koke i Dalmatinke.

Ovoga vikenda predviđeno 1. kolo proljetnog dijela prvenstva županijskih nogometnih liga odgođeno je zbog snijegom pokrivenih terena i nemogućih uvjeta za odigravanje utakmica.
Iznimka su dva susreta 16. kola 2. županijske lige Istok, koji će se odigrati na umjetnoj travi i to u Ivanić- Gradu u subotu u 15 sati između Naftaš Ivanića i Turopolja, te dan kasnije u Sesvetskom Kraljevcu, također na umjetnoj travi, između Ostrne i Graničara iz Tučenika.
Ostale utakmice odgođene su za utorak 1. svibnja.

Rukometaši Ivanića u 19. kolu 1. lige Sjever gostuju u Vidovcu. Ivanić se nalazi na sedmom mjestu ljestvice, s bodom više od Vidovca, s time da su sutrašnji protivnici u prvom međusobnom susretu ove sezone upisali pobjedu od pet golova razlike.
Rukometašice Ivanića svoju utakmicu 18. kola igraju tek u utorak. U dvorani Žeravinec s početkom u 20:00 sati suparnice su ekipa Dugog Sela.

U 17. kolu 2. lige regije Centar, košarkaši Ivanića nakon poraza u produžecima u prošlom kolu, danas idu na teško gostovanje u Dubravu.
Ivanić je i dalje pretposljednja ekipa na tablici dok je Dubrava na samom vrhu s 14 pobjeda iz 16 odigranih susreta.
Odbojkašice Ivanića ovoga vikenda počinju razigravanje za ostanak u 2. nacionalnoj ligi. Prva utakmica protiv Nedelišće Eltinga na rasporedu je u subotu u 20:00 sati u Sportskoj dvorani Žeravinec.

 

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić