Izbor iz današnjih vijesti

U subotu, 10. ožujka, je održan 5. Festival ženskih vokalnih skupina i klapa “Žene za žene” u Velikoj dvorani Doma kulture, u organizaciji Ženskog vokalnog sastava «Ive», a pod pokroviteljstvom Grada Ivanić Grada.
Prije početka festivala publiku je pozdravio gradonačelnik Grada Ivanić-Grada, Javor Bojan Leš koji je i službeno otvorio svečanost.
Na Festivalu je nastupilo 10 ženskih vokalnih skupina iz cijele Hrvatske, među kojima je stručni ocjenjivački žiri morao odabrati najbolje. Prema odluci žirija 3. mjesto je pripalo klapi Sozal iz Raba, Ženska klapa Stentoria iz Daruvara osvojila je drugo mjesto, dok su prema mišljenju stručnog povjerenstva najbolje bile članice ženske klape Kandelora iz Zemunika.
Prema mišljenju publike najbolja skupina je Ženski Vokalni Sastav Allegre iz Varaždina.
U revijalnom dijelu festivala su nastupili ŽVS Ive i tamburaši, Fašnička udruga Žaba iz Ivanić-Grada i Ivan Fiolić Fio. Poseban gost 5. Festivala bio je Pavao Anić, finalist Talent showa Nove TV koji je oduševio mnogobrojnu publiku svojim izvedbama sevdaha i umijećem sviranja harmonike.

 

U subotu, 10. ožujka je u OŠ Posavski Bregi održano 22. školsko-gradsko-općinsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog Križa.
Sudjelovale su 4 ekipe: 2 ekipe podmlatka iz OŠ Đure Deželića i Posavski Bregi, te 2 ekipe mladih iz SŠ Ivan Švear.
Provjeravalo se teorijsko znanje o Pokretu Crvenog križa, poznavanju ljudskih prava i prava djeteta, te znanje prve pomoći koje se pokazivalo i na praktičnim radilištima s realistično prikazanim situacijama i ozljedama.
U kategoriji podmlatka pobijedila je ekipa OŠ Đure Deželića, a u kategoriji mladih jedna ekipa SŠ Ivan Švear, te su se plasirali na Međužupanijsko natjecanje koje će se održati 14.travnja 2018.g. u Sisačko-moslavačkoj županiji.
U pripremama ekipa pomagali su volonteri i volonterke Crvenog križa, a cijelom događanju je prisustvovao i gradonačelnik Javor Bojan Leš.

 

Osnovna škola Stjepana Basaričeka iz Ivanić Grada se ove školske godine uključila u projekt Hrabrog telefona, pod nazivom Hrabri čuvari.
Projekt je financiran i podržan od Ministarstva za demografiju, mlade, obitelj i socijalnu politiku, a njime se nastoji unaprijediti sigurnost djece na društvenim mrežama te smanjiti govor mržnje i nasilje nad i među djecom na Internetu. Projekt je usmjeren na prevenciju i djelotvornu zaštitu djece od nasilja na Internetu kroz pružanje stručnih i djelotvornih informacija djeci, nastavnicima i roditeljima o mogućnostima Interneta i učincima ove vrste nasilja. Sudjelovanjem u projektu podiže se svijest o štetnosti govora mržnje na Internetu, a učenici imaju priliku biti poučeni o njegovom odgovornom i sigurnom korištenju.
U projekt Hrabri čuvari ove školske godine je izabrana 21 škola iz Hrvatske, tj. jedna škola iz svake županije. Nakon pregledanih prijava, s područja Zagrebačke županije izabrana je Osnovna škola Stjepana Basarićeka iz Ivanić Grada.

 

Vodostaj rijeke Save danas u 11 sati kod Rugvice je bio 542 cm, kod Ustave Prevlaka 393 cm, kod Dubrovčaka 588 cm, uz mjere pripremnog stanja za obranu od poplave.
Sava je od danas u 11 do danas u 12 sati kod Rugvice i Prevlake porasla za 4 cm, a kod Dubrovčaka za 3 cm.
Na odteretnom kanalu Lonja-Strug kod Posavskih Brega u 11 sati je vodostaj bio 248 cm i stanje normalno, a u 12 sati za 1 cm manje.
Vodostaj u retenciji Žutica je u 12 sati bio kod Hrastilnice 305 cm, a kod Vezišća 346 cm, te u stagnaciji, uz kvalifikaciju normalnog stanja.

 

HITNE SLUŽBE

 Službenici Policijske postaje Ivanić Grad su tijekom petka i subote imali 13 zahtjeva za intervencijama.
U petak su zaprimili prijavu osobe zbog kaznenog djela „Računalna prevara“ gdje počinitelj nije poznat, te su nadležnom Prekršajnom sudu u Velikoj Gorici podnijeli optužni prijedlog protiv jedne punoljetne osobe zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.
U subotu su intervenirali prilikom prometne nesreće u Bunjanima gdje je došlo do naleta osobnog vozila na udarnu rupu u kolniku, te je nastala manja materijalna šteta.
Hitna medicinska služba je od 9. do 12. ožujka imala 31 intervenciju, od kojih je jedna bila sa smrtnim ishodom, te 37 ambulantnih pregleda čiji su uzrok bile bolesti pacijenata.
Javna vatrogasna postrojba je tijekom vikenda imala nekoliko intervencija. U petak su zaprimili dojavu o curenju plina u Staklenoj ulici u Bunjanima, te osiguravali prostor do dolaska djelatnika Ivaplina koji su sanirali curenje. Zatim su ispumpavali vodu u podrumu u Vukovarskoj ulici, te ostatke vode iz Kosničarske.
U subotu su intervenirali prilikom požara spremnika za otpad u Vukovarskoj, te su ispumpavali podrum u Šiftarovoj ulici, dok su u nedjelju imali intervenciju na groblju u Šarampovu Gornjem, gdje je došlo do požara čempresa.

 

SPORT

U subotu je u Osijeku održano prvenstvo Hrvatske u kickboxingu na kojem je Kickboxing klub "Ivanić-Grad" nastupio sa šest natjecatelja.
Srebrne medalje osvojili su Ana Filipović u K1 disciplini i Tvrtko Šarić i Barbara Bunjevac u point fightingu. Matej Kovačević osvojio je 3. mjesto u K1 disciplini, a na Prvenstvu Hrvatske nastupili su i Dominik Cerčić i Lia Leona Ribić osvojivši plasmane od 9. do 16., odnosno od 5. do 8. mjesta.
..................

Kadetkinje Ženskog rukometnog kluba Ivanić ovoga su vikenda nastupale na završnici Prvenstva Hrvatske za djevojke rođene 2000. godine i mlađe.
Nakon što je osvojeno prvo mjesto u skupini, u polufinalu je upisan poraz od Podravke 17:10.
Ipak, u utakmici za treće mjesto pobijeđena je momčad Dalmatinke 19:14 čime se mlade Ivanićanke vraćaju kući s brončanim medaljama s Prvenstva Hrvatske.
U utakmici za broncu najbolja je bila Ana Malec s 11 pogodaka, čime je zaslužila izbor u najbolju sedmorku turnira.
..................

 Jučer je u dvorani Žeravinec održan 6. međunarodni memorijalni turnir u mini rukometu „Djeca prijatelji“ za dječake 2008. i 2009. godište u čast tragično preminulog člana Antonia Matijevića.
Nastupilo je oko 400 djece iz 30 ekipa iz 5 zemalja, a kao poseban gost i ove je godine mlade rukometaše pozdravio bivši član Muškog rukometnog kluba Ivanić i sadašnji igrač PPD-a Zagreb Domagoj Pavlović.
U uzrastu 2008. godište, prvo mjesto je osvojio Rukometni klub Sloga Novoselec-Križ, drugi je bio Polet, a treća Škola rukometa Banja Luka.
Kod 2009. godišta prvi je završio Ivanić, drugi Rudar, a treća Valpovka.
................

U subotu je na Zelenjaku odigrana prva utakmica proljetnog djela prvenstva županijskih nogometnih liga.
U 16. kolu 2. županijske lige Istok, Škola nogometa mladeži NK Naftaš Ivanića uvjerljivo je svladala Turopolje 6:0
Ovo je 12. pobjeda Naftaša u ovoj sezoni čime je zadržana prva pozicija na ljestvici s 39 bodova.
Posjetimo kako je većina utakmica zbog snijegom pokrivenih terena i nemogućih uvjeta za odigravanje utakmica odgođena za utorak, 1. svibnja.

Košarkaši Ivanića očekivano su upisali poraz na gostovanju kod prvoplasirane ekipe 2. lige Centar, Dubrave 115:75. Ivanić je nakon 17. odigranih kola još uvijek predzadnji na ljestvici s 3 pobjede i 14 poraza.

Odbojkašice Ivanića su razigravanje za ostanak u 2. nacionalnoj ligi otvorile pobjedom.
U subotu je na domaćem parketu svladano Nedelišće Elting 3:1 u setovima.

Kuglački klub Zanatlija je u utakmici 20. kola na kuglani Zelenjak pobijedila ekipu Harmice iz Zagreba rezultatom 7:1.
Ovom pobjedom Zanatlija je zadržao treće mjesto na ljestvici, a iduća utakmica je već sutra kada je na rasporedu gostovanje kod Sesveta.
.................

Muški rukometni klub Ivanić je u 19. kolu 1. lige Sjever upisao poraz kod Vidovca 26:23. Desetim ovosezonskim porazom Ivanić je pao dvije pozicije, te je sada deveti s 18 skupljenih bodova.

Ovoga vikenda su sve natjecateljske ekipe Rukometnog kluba Sloga Novoselec-Križ upisale pobjede.
Seniori su pobijedili Zaprešić 32:18, 2004. godište u gostima je kod Sesveta 2, ostvarilo prvu službenu pobjedu 27:26, dok je 2006. godište u gostima pobijedilo je Medveščak, 21:14 te su tom pobjedom zadržali 3. mjesto.

Na Međunarodnom turniru u mini rukometu Đurđevac 2018. sudjelovalo je 32 ekipe u tri kategorije među kojima su bile i tri ekipe Ženskog rukometnog kluba Trnina.

Najuspješnija je bila ekipa 2007. godište koja je osvojila 2. mjesto nakon što je u finalu bolja bila Jamnica 13:8.
Za najboljeg golmana proglašena je Petra Močan iz Trnine, dok je u najbolju petorku turnira izabrana i Lucija Cizek.

 

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić