Izbor iz današnjih vijesti

U Kutini su održane sjednice Upravnog i Nadzornog odbora Lokalne akcijske grupe „Moslavina“.
Na sjednici Nadzornog odbora donesena je Odluka o utvrđivanju financijskih izvještaja za 2017. godinu, kao i Odluka o rasporedu viška prihoda iz 2017. godine koji će se koristiti za predfinanciranje projekata suradnje te pokrivanje troškova u tekućoj godini.
Na sjednici Upravnog odbora članovima je predstavljeno Izvješće o radu LAG-a i Financijsko izvješće za 2017. godinu, te je donesen Pravilnik o brojčanom označavanju dokumenata LAG-a „Moslavina“. Nakon što su članovi Upravnog odbora upoznati s procedurama za odabir projekata na natječajima LAG-a „Moslavina“ imenovana su tijela potrebna za provedbu LAG Natječaja, a to su Povjerenstvo za otvaranje prijava i Ocjenjivački odbor. Tijelo za prigovore bit će imenovano na Skupštini LAG-a.
U članstvo LAG-a „Moslavina“ primljeni su novi članovi, Udruga za ruralni razvoj turizma „Dreamland“, tvrtka Aronia uživo d.o.o. te Udruga Škrlet Moslavina.
Na kraju je predstavljen plan za studijsko putovanje članova LAG-a „Moslavina“ u LAG Vinodol radi razmjene iskustva u provedbi Lokalne razvojne strategije.

 

Pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Zagrebačke županije te jedinica lokalne samouprave, jučer su u OŠ Đure Deželića iz Ivanić Grada održane edukativne radionice za učenike drugih i trećih razreda o sigurnosti u cestovnom prometu u suradnji s tvrtkom Jumicar Hrvatska.
Na školskom igralištu, Jumicar timu su se pridružili predstavnici Društva Crvenog križa Ivanić Grad i Vatrogasna postrojba Ivanić Grad, koji su održali radionicu zaštite od požara i učenike upoznali s vatrogasnim zanimanjem, vozilima i opremom. U sklopu edukacije, učenici su prvo poslušali predavanja o ponašanju u prometu te prve pomoći, a potom su prošli tečaj vožnje na simuliranoj prometnici.
Nakon provedene obuke, polaznici su dobili «vozačke dozvole».

 

Službenici Policijske postaje Ivanić-Grad su u protekla 24 sata zaprimili 12 zahtjeva za intervencijama od strane građana od kojih izdvajaju prometnu nesreću s materijalnom štetom u Cagincu, postupanje prema stranim državljanima zbog neprijavljivanja kratkotrajnog boravka, pronalazak kostiju ljudskog porijekla u Križu prilikom izvođenja građevinskih radova i bijeg s mjesta prometne nesreće s materijalnom štetom u Novoselcu.
Hitna medicinska služba je jučer imala 8 intervencija i 16 ambulantnih pregleda čiji su uzrok bile bolesti i ozljede pacijenata.
Javna vatrogasna postrojba Ivanić Grad nije imala intervencija.

 

Ženski rukometni klub Ivanić danas igra zaostalu utakmicu 18. kola protiv ekipe Dugog Sela.
Mlade rukometašice tako, poslije uspješnih nastupa na Svjetskom školskom prvenstvu u Dohi i državnoj završnici za kadetkinje, očekuje nastavak borbe za ostanak u prvom rangu ženskog rukometa.
Nakon 17 odigranih utakmica Ivanić ima svega 5 bodova što je dovoljno za predzadnju poziciju na tablici, dok se i momčad Dugog Sela nalazi u zoni ispadanja, poziciju iznad ali s dvije pobjede više.
Susret u Sportskoj dvorani Žeravinec počinje u 20:00 sati.

 

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić