Izbor iz današnjih vijesti

Na jučerašnjoj sjednici Općinskog vijeća Kloštra Ivanića izabrani su najpovoljniji izvođači radova prema Programu održavanja objekata i uređaja komunalne infrastrukture. Nabavu kamena, dovoz i ugradnju obavljat će kroz tri godine poduzeće Swietelsky iz Zagreba, odvodnju atmosferskih voda poduzeće CMB iz Kloštra Ivanića, održavanje nerazvrstanih asfaltnih cesta poduzeće Cvipek iz Ivanić-Grada, održavanje groblja i objekata na grobljima poduzeće CMB iz Kloštra Ivanića, održavanje horizontalne i vertikalne signalizacije poduzeće Signalizacija iz Zagreba , održavanje objekata i uređaja javne rasvjete poduzeće Elektrocentar Petek iz Ivanić-Grada te održavanje poljskih puteva poduzeće CMB iz Kloštra Ivanića.
Poništen je natječaj za izvođenje radova održavanja javnih zelenih površina na području Općine Kloštar Ivanić zbog propusta stručnog Povjerenstva koje je odlučivalo o najpovoljnijem ponuditelju. Na javni poziv su se javila dva poduzeća, Explanta mali servisi i CMB, oba iz Kloštra Ivanića. Explanti mali servisi nije niti bio upućen javni poziv za obavljanje spomenutih radova te iz tog razloga nije mogla sudjelovati u natječaju, a ovlašteno stručno Povjerenstvo koje je otvaralo pristigle ponude je upravo Explantu male servise predložilo kao najpovoljnijeg izvođača radova za održavanje javnih zelenih površina. Zbog spomenutog propusta općinski načelnik je poništio natječaj.
U drugom pokušaju donijeta je odluka o uvjetima i načinu držanja i postupanja sa kućnim ljubimcima i napuštenim i izgubljenim životinjama.
Zbog izmjena Statuta i Poslovnika Općine Kloštar Ivanić preimenovane su dvije komisije u odbore a njihovi dosadašnji članovi nisu mijenjani. Uz to je imenovan Odbor za poduzetništvo i dvije komisije - za dodjelu javnih priznanja i suradnju sa jedinicama lokalne i regionalne samouprave i drugim državama te za pritužbe i žalbe kao radna tijela Općinskog vijeća.
Vijećnici su raspravljali i o predloženoj novoj cijeni Ivakopa za odvoz komunalnog miješanog i biorazgradivog otpada iz domaćinstava, na koju kloštranski načelnik nije dao suglasnost, no od vijećnika je kroz raspravu dobio smjernice koje će mu olakšati donošenje odluke.

 

U Bakru će sutra biti održana redovna Izvještajna skupština Povijesnih postrojbi hrvatske vojske kojoj će nazočiti predstavnici Saveza i 27 povijesnih postrojbi osnivača i redovnih članova Saveza Povijesnih postrojbi hrvatske vojske.
Uz razmatranja i usvajanja redovnih izvješća i planova rada, na dnevnom redu će biti i donošenje odluke o pristupanju Savezu Povijesne postrojbe Ivanić-Grada -10.satnije Ivanić.
Zahtjev za članstvo u Savezu Povijesna postrojba Ivanić-Grada -10.satnija Ivanić podnijela je 20. prosinca 2017. godine, nakon svega godinu i po dana postojanja kao Udruga i desetak prezentacija na gradskim manifestacijama i sudjelovanja na mimohodima povijesnih postrojbi sjeverozapadne Hrvatske.
Zahtjevu je priložena Povjesnica – dokument povijesne utemeljenosti osnivanja PPIG-10.satnija Ivanić, koju je pripremio Ivica Kozjak, zapovjednik povijesnog postroja, a koja govori o vojnoj povijesti Ivanića od 15. stoljeća, njegovu značaju u obrani hrvatskih krajeva od Turaka, kapetanijama i vojnim posadama koje su obranile Zagreb i osigurale građansku opstojnost Ivanića kroz dva stoljeća ratnih zbivanja na ovim prostorima.
Na Skupštini će biti predstavljena povijesna odora 10. satnije Ivanić iz 1760. godine koju nose pripadnici povijesnog pješačkog postroja, te zastava koja ima elemente zastave 5. križevačke pukovnije s carskim grbom s jedne strane i starim grbom Ivanića s druge strane.
Pred članicama Saveza Udrugu će predstaviti predsjednik Leo Ordanić, a odoru zapovjednik povijesnog postroja Ivica Kozjak.
S predstavnicima Povijesne postrojbe Ivanić-Grada -10. satnije Ivanić skupštini Saveza prisustvovat će i zamjenik gradonačelnika Željko Posilović.

 

Nakon što su u prosincu 2016. godine asfaltirana prva dva kilometra Županijske ceste Ž 3124 koja prolazi kroz naselje Bunjani, od Kaže do Staklene ulice uz bivšu ciglanu, u travnju 2017. godine nastavljeno je asfaltiranje druge dionice kroz to naselje, no samo u dužini od oko 750 metara koliko je Zagrebačka županija, odnosno Županijska uprava za ceste Zagrebačke županije stavila u svoj plan asfaltiranja u ovoj fazi.
Kako nas je informirao načelnik Općine Križ Marko Magdić, za nastavak asfaltiranja ceste kroz Bunjane dobivene su načelne suglasnosti i odobrenja Županijske uprave za ceste pa dovršetak asfaltiranja ne bi trebao biti upitan.

 

Jučer je u prostoru Muzeja Ivanić-Grada otvorena izložba likovnih djela duhovnog sadržaja autora Vjekoslava Skrbina pod nazivom USKRSNE MEDITACIJE.
Vjekoslav Skrbin je umirovljeni profesor glazbe koji već više od desetljeća stvara brojna slikarska djela, nadahnuta ljepotom prirode i dubinama kršćanske duhovnosti.
Ovom izložbom obilježava se razdoblje ovogodišnje korizme kojom se povezuju radovi iz više autorovih ciklusa sakralne tematike iz ciklusa Križ, Gospina krunica, Meditacija, Pasija i milosrđe, te Torinsko Platno.
Autor je ostao vjeran svojim omiljenim tehnikama- pastelu, akvarelu i ulju na platnu, a koncentrira se na poruku i govor simbola, zanemarujući gotovo u potpunosti prostorni okvir u kojem se nalaze protagonisti njegovih likovnih kompozicija.
Izložbu je pred brojnom publikom otvorila ravnateljica Muzeja Vida Pust Škrgulja, a možete ju razgledati do subote, 07. travnja u Muzeju Ivanić- Grada.

 

SPORT

Nakon što je prije sedam dana odgođena većina utakmica prvog kola proljetnog dijela prvenstva županijskih nogometnih liga, ovoga vikenda na travnjake izlaze sve lige i klubovi.
U 1. županijskoj ligi Istok, Sloga u Križu dočekuje Zvekovac, dok NK Kloštar na svom terenu ugošćuje Vatrogasac.
Sloga svoju utakmicu igra u subotu u 15:00 sati, dok će Kloštranci svoj susret odigrati dan kasnije, također u 15:00 sati.
Podsjetimo, Sloga se nakon prvog dijela prvenstva nalazi na 4. mjestu tablice sa svega tri boda zaostatka iza vodećeg Turopoljca. Kloštar je odmah iza na petom mjestu, s četiri boda manje od Križana.
U 2. županijskoj ligi, vodeći Naftaš Ivanić gostuje u Paukovcu kod Donje Zeline, Graničar iz Križa putuje svom imenjaku u Tučenik, a Milka Trnina odlazi na noge Slobodi.
Domaće utakmice igraju Mladost koja u Obedišću dočekuje Ostrnu, dok Lipovec ugošćuje ekipu Bana Jelačića.
.............
Rukometašice Ivanića u 19. kolu 1. lige odlaze na možda i najteže ovosezonsko gostovanje kod Lokomotive.
Ivanić drži predzadnju poziciju s 5 skupljenih bodova, dok su Zagrepčanke u izravnoj borbi za naslov prvaka s Podravkom koja ima dva boda ali i utakmicu više.
Muški rukometni klub Ivanić u 20. kolu 1. lige Sjever dočekuje bivši klub Domagoja Duvnjaka- Đakovo.
Ivanić se nalazi u sigurnosti sredine ljestvice s 18 bodova, dok je klub iz Slavonije u dosadašnjem dijelu sezone skupio 7 bodova manje.
Susret je na rasporedu u dvorani Žeravinec u subotu u 18 sati.

Nakon rukometaša na parket izlaze košarkaši Ivanića. Oni će do bodova koji bi im osigurali miran nastavak prvenstva, pokušati doći protiv ekipe Agens Universa.
Nakon 17 odigranih kola Ivanić je na omjeru od 3 pobjede i 14 poraza, dok je ekipa iz Zagreba upisala tri pobjede više.
Odbojkašice Ivanića u 2. kolu razigravanja od 13. do 16. mjesta 2. nacionalne lige, u nedjelju gostuju kod Brcka. Obje ekipe su u prvom kolu upisale pobjede.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić