Izbor iz današnjih vijesti

Kako bi svojim stanovnicima osigurala adekvatnu primarno-zdravstvenu i specijalističko-konzilijarnu zdravstvenu zaštitu i u neradne dane te blagdane, Zagrebačka županija je osigurala 1,2 milijuna kuna za sufinanciranje rada 8 punktova posebnog dežurstva u sklopu Doma zdravlja Zagrebačke županije u 2018. godini.
Kao i do sada, punktovi posebnog dežurstva radit će u ispostavama Doma zdravlja u Dugom Selu, Ivanić-Gradu, Jastrebarskom, Samoboru, Svetom Ivanu Zelini, Vrbovcu, Velikoj Gorici i Zaprešiću subotom od 15 do 20 sati te nedjeljom i blagdanima od 8 do 20 sati, čime će se znatno rasteretiti hitna medicinska služba.
Potrebna sredstva za organizaciju rada ovih 8 punktova iznose 2.150.000 kuna, od čega je Zagrebačka županija osigurala 1,2 milijuna kuna, a preostalih 950.000 kuna će pokriti Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje i Dom zdravlja Zagrebačke županije vlastitim sredstvima.

Načelnik Općine Križ Marko Magdić nazočio je proteklog tjedna edukaciji za rad s pametnom pločom organiziranoj u Gimnaziji u Križu.
Naime na zahtjev ravnateljice Srednje škole Ivan Švear Ksenije Pavlović, načelnik je odobrio izdvajanje oko 12.700 kuna iz Proračuna Općine Križ za kupnju pametne ploče za kojom već dugo postoji potreba u Gimnaziji u Križu.
Sredstva su izdvojena s ciljem što kvalitetnije provedbe nastave, a samim time i kvalitetnijeg prijenosa znanja na učenike.
U znak zahvale, ravnateljica Srednje škole načelniku je uručila zahvalnicu.

Fašnička udruga Žaba Ivanić-Grad održala je godišnju i izvanrednu izbornu skupštinu u nedjelju u Društvenom domu Donji Šarampov.
Skupštini se od 34 odazvalo 23-troje članica i članova, koji su popunili članstvo Upravnog i Nadzornog odbora udruge, usvojili izvještaje o radu predsjednice Suzane Lovrenščak i financijskom poslovanju blagajnice Katice Miljan, te izvještaj Nadzornog odbora za 2017. godinu, kao i plan rada za 2018.
Tijekom 2017. godine žabe su gostovale na 14 karnevala u Hrvatskoj, Sloveniji, Crnoj Gori i Vojvodini, organizirale međunarodni karneval u Ivanić-Gradu, te sudjelovale u organizaciji, pripremi i izvedbi 15 drugih gradskih manifestacija.
Na tome im je na skupštini zahvalio zamjenik gradonačelnika Ivanić-Grada Željko Posilović.
U 2018. godini planiran je sličan broj gostovanja na karnevalima u Hrvatskoj i inozemstvu te sudjelovanja u gradskim manifestacijama, kao i još masovniji Međunarodni karneval u Ivanić-Gradu 9. lipnja ove godine.

Na području Policijske postaje Ivanić Grad u proteklom tjednu evidentirana su 4 kaznena djela koja se progone po službenoj dužnosti. Radi se o 2 kaznena djela Teških krađa, 1 kaznenom djelu Ubijanje i mučenje životinja, te 1 kaznenom djelu Prijetnje. Za jedno kazneno djelo Teške krađe počinitelj nije poznat, dok su počinitelji ostalih kaznenih djela poznati policiji, te su podnijete kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Policijski službenici PP Ivanić Grad su u proteklom tjednu evidentirali 76 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih su 7 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola u koncentraciji većoj od dopuštene.

Na prometnicama su se u proteklom tjednu dogodile dvije prometne nesreće s materijalnom štetom.

PP Ivanić Grad je podnijela 3 optužna prijedloga, i to 1 iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i 2 iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.

Javna vatrogasna postrojba je ovog vikenda zbog povećanih količina oborina imala terenske intervencije ispumpavanja vode iz podruma i ulica na nekoliko lokacija na području Grada Ivanić Grada.
Najteža situacija je bila u Kosničarskoj ulici sa subote na nedjelju zbog opasnosti od nadiranja vode u kuće. Nakon cjelodnevnog dežurstva, situacija je normalizirana i trenutno je stanje na terenu stabilno.

Hitna medicinska služba je od 16. do 19. ožujka imala 25 intervencija od čega jednu tešku ozljedu zbog pada s visine. U istom su razdoblju imali i 45 ambulantnih pregleda čiji su uzrok bile bolesti pacijenata.

 

 

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić