Izbor iz današnjih vijesti

Za uspješnu suradnju i izniman doprinos u zaštiti, unapređenju, promidžbi i razvoju obrtništva, županu Stjepanu Kožiću, Obrtnička komora Zagreb je u prigodi obilježavanja Dana obrtničke komore dodijelila najviše komorsko priznanje „Manduševac“.
Primivši priznanje Župan Kožić je naglasio da je Županija posebno naklonjena obrtnicima i da bi se bez obrtništva, i ukupnog poduzetništva, teško moglo govoriti o razvojnim programima i zapošljavanju.
Naglasio je i da je Zagrebačka županija od 2011. do 2016. bila županija s najvećom stopom rasta zaposlenosti te još jednom podsjetio na nedavno dobiveno priznanje „Stvaratelji za stoljeća“, za doprinos razvoju poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi. Župan je rekao i da treba motivirati mlade da upisuju obrtnička zanimanja jer ona, nakon položenoga majstorskog ispita, nude sigurnost i posao.
U prigodi Dana komore priznanja su dodijeljena obrtnicima s područja Grada i Županije, kao i osobama i institucijama koji svojim djelovanjem pomažu i unapređuju obrtništvo.
Iz Udruge obrtnika Ivanić Grad, Zlatnu diplomu Obrtničke komore Zagreb, za doprinos razvoju obrtništva primio je Čedomir Klasnić a srebrnu diplomu, za obavljanje obrtničke djelatnosti dulje od 20 godina, Bruno Rotim. Priznanje Mladi obrtnik uručeno je Bojanu Sokolu.

 

Jučer je u prostoru Turističke zajednice Zagrebačke županije održana tiskovna konferencija na kojoj je otvorena izložba fotografija o šumi Žutici kao najava premijere dokumentarnog filma "Čudesna šuma Žutica - između dvije poplave", koja će u Ivanić Gradu biti u utorak, 27. ožujka s početkom u 13 sati u Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta.
Ideja dokumentarnog filma je prikazati život odnosno eksploziju života u biljnom i životinjskom carstvu koja započinje ranog proljeća povlačenjem zimskih poplava, a završava s kasnom jeseni i dolaskom novih poplava.
Autor filma je Zoran Ožetski, a izdavač JU Zeleni prsten Zagrebačke županije.

Film traje 47 minuta i prilagođen je osobama s oštećenjima sluha, titlovi su na engleskom i hrvatskom jeziku, a izdana je i dvojezična brošura.

 

Jučer je u Pučkom domu u Kloštru Ivaniću Dječji vrtić Proljeće proslavio Dan vrtića.
U programu pod nazivom «Oda proljeću, i dobru i vrtiću» su sudjelovala djeca mlađe, srednje i starije predškolske skupine i dvije skupine male škole, te pokazala što su naučila u vrtiću kroz ovu pedagošku godinu.
Uz Dan vrtića Proljeće, jučer je u Pučkom domu proslavljeno i 60. godina predškolskog obrazovanja na području Kloštra Ivanića, te je ravnateljica vrtića Grozdana Jakovljević u pozdravnom govoru sve prisutne podsjetila na same početke predškolskog obrazovanja i na davnu 1958. godinu, kada su djeca vrtić pohađala u zgradi današnje Općine.
Programu je, uz brojne roditelje i uzvanike, prisustvovao i predsjednik Upravnog vijeća Dječjeg vrtića Proljeće Nenad Kukec, predsjednik Općinskog vijeća Krešimir Bunjevac i načelnik Željko Filipović.

 

9. sjednica Gradskog vijeća Grada Ivanić- Grada sazvana je za sutra u 16 sati u Spomen domu Alojza Vulinca.
Na dnevnom redu nalazi se osam točaka od kojih izdvajamo Odluku o raspisivanju izbora za članove Vijeća mjesnih odbora na području Grada Ivanić- Grada.
Vijećnici će također razmotriti izvješće o stanju u prostoru Grada Ivanić- Grada za razdoblje od 01. siječnja 2013. do 31. prosinca 2016. godine.
Dvije točke dnevnog reda predviđene su za prihvaćanje Izvješća o realizaciji Plana gospodarenja otpadom za 2017. godinu, te donošenje Plana za razdoblje od 2017. do 2022. godine.
Razmotrit će se i Izvršenje Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture, te njihovo održavanje u protekloj godini.
Gradonačelnik Javor Bojan Leš podnijet će Polugodišnje izvješće o radu za razdoblje od srpnja do prosinca 2017. godine.
Na kraju sjednice previđeno je donošenje Odluke o prijenosu poslovnog udjela Regionalnoj razvojnoj agenciji Zagrebačke županije d.o.o.

Prijenos 9. sjednice Gradskog vijeća moći ćete izravno pratiti na Obiteljskom radiju Ivanić sutra od 16 sati.

 

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić