Izbor iz današnjih vijesti

Jučer je u Spomen domu Alojza Vulinca u organizaciji Centra za socijalnu skrb Ivanić Grad uz suradnju sa Zavodom za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, Područni ured Zagreb, održan radni sastanak stručnih radnika centara za socijalnu skrb te stručnih radnika Zavoda.
Svrha radnog sastanka bila je što lakše definiranje nedoumica i problema s kojima se Centri za socijalnu skrb susreću tijekom svog rada prilikom priznavanja prava koja se temelje na Nalazu i mišljenju Zavoda za vještačenje.
Svega dan nakon Međunarodnog dana socijalnog rada, sastanku se odazvao veliki broj radnika iz centara iz Zagrebačke županije i okolice koji su iskoristili vrijeme za pitanja prisutnim stručnjacima iz Sektora za vještačenje.
Na konkretnim primjerima ukazano je na brojne poteškoće i nejasnoće prilikom tumačenja u provedbi priznavanja pojedinih prava iz sustava socijalne skrbi.
Na kraju je zaključeno kako se mora uskladiti terminologija iz nadležnih zakona i propisa, te poboljšati međusobnu suradnju i suradnju s ostalim institucijama i službenim osobama, a sve u svrhu što efikasnije i kvalitetnije usluge za krajnje korisnike socijalnog sustava.

Osnovna škola Đure Deželića iz Ivanić Grada u petak, 23. ožujka slavi Dan škole, te ujedno obilježava i dva značajna događaja – 180. godišnjicu rođenja Đure Deželića i 60. godina od ulaska prvih učenika u zgradu današnje škole.
Tom prigodom škola organizira svečanu priredbu u velikoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Ivanić Gradu s početkom u 17 sati, gdje će učenici izvesti prigodan program kojim će pokazati sve što su tijekom ove školske godine naučili.
U sklopu priredbe, u predvorju Pučkog otvorenog učilišta je postavljena i izložba učeničkih radova na temu života Đure Deželića i Ivanić Grada kako je izgledao nekad i sad viđeno očima djece, koju svi zainteresirani mogu pogledati do petka, 23. ožujka do 18 sati.
Iz Osnovne škole Đure Deželića pozivaju sve roditelje i građane Ivanić Grada i okolice na svečanu priredbu u Veliku dvoranu Pučkog otvorenog učilišta ovog petka u 17 sati, kako bi svojim dolaskom uveličali ove dvije velike obljetnice.

Dan škole obilježava i Osnovna škola Stjepana Basaričeka iz Ivanić Grada u petak, 23. ožujka s početkom u 17:30 u Sportskoj dvorani Žeravinec.
Kroz sat vremena prigodnog kulturno umjetničkog programa pod temom «Lijepi i dragi naš kaj» nastupiti će 100-tinjak učenika članova ritmičke i dramske skupine, velikog i malog zbora, glazbenih odjela i ostalih aktivnosti u koje su uključeni tijekom školske godine.
Iz osnovne škole pozivaju sve roditelje učenika i zainteresirane građane da im se pridruže u Sportskoj dvorani Žeravinec i da zajedno sa njima proslave Dan škole u petak, 22. ožujka u 17:30.

Tijekom prve velike akcije darivanja krvi koja je u protekla tri dana provedena na našem području prikupljeno je 296 doza krvi, što je 46 doza više od plana. Po prvi puta krv je darivalo 11 osoba.
U Križu je krv darivalo 47 osoba, u Novoselcu 40, u Kloštru Ivaniću 26, u Graberju Ivanićkom 34 i u Ivanić-Gradu 149.
Prvi puta krv su darivali Fran Vidaković iz Križa, Mario Obramović i Dario Obramović iz Novoselca, Leon Božićević i Božica Škrivanek iz Kloštra Ivanića, Teo Emm, Karlo Kereš, Mihaela Josipović i Ivan Mihaljević iz Ivanić-Grada, Kuzma Deveđija iz Čazme i Ilija Josipović iz Graberja Ivanićkog.
Prema rasporedu, sljedeća planirana akcija darivanja krvi na našem području bit će 2. Mala akcija 2. svibnja.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić