Izbor iz današnjih vijesti

Jučer je u Spomen Domu Alojza Vulinca održana 9. sjednica Gradskog vijeća Grada Ivanić- Grada.
Nakon aktualnog sata prihvaćeno je Izvješće o stanju u prostoru Grada Ivanić-Grada za razdoblje od 01. siječnja 2013. do 31.prosinca 2016. godine.

Uz daljnju izradu prostornih planova predlaže se provođenje i drugih mjera i aktivnosti s ciljem unaprjeđenje prostornog razvoja: provedba populacijske politike i razvojne strategije, izrada plana i programa komunalnog opremanja zemljišta, izrada analize stanja nezakonito izgrađenih građevina, vođenje informacijskog sustava prostornog uređenja, valorizacija evidentiranih kulturnih dobara, održivo gospodarenje i zaštita prirodnih resursa, te provedba mjera zaštite okoliša.

Izvjestiteljice su bile ravnateljica Željka Kučinić iz Zavoda za prostorno uređenje Zagrebačke županije i voditeljica izrade izvješća Suzana Vujčić.

15 prisutnih vijećnika prihvatilo je Izvješće o realizaciji Plana gospodarenja otpadom za 2017. godinu koji je u velikoj mjeri realiziran u planiranim rokovima i putem planiranih mjera i ciljeva.
Posebno je napomenuto kako je postignut trend smanjenja količina komunalnog otpada koji se odlaže na odlagalište otpada Tarno.
Također, prihvaćen je i Plan gospodarenja otpadom za razdoblje od 2017. do 2022. godine.
Među većim projektima u tom razdoblju ističu se izgradnja centra za ponovnu uporabu, izgradnja postrojenja za sortiranje odvojeno sakupljenog korisnog otpada, izgradnja reciklažnog dvorišta, te sanacija odlagališta Tarno.

 Prihvaćen je program gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture u 2017. godini u kojem stoji kako je od planiranih 35.600.000 kn realizirano svega 14.500.000 što zbog obveze da se određene stavke uvrste u godišnji proračun, što zbog projekata koji se nastavljaju u ovoj godini.

Kada je u pitanju održavanje komunalne infrastrukture za 2017. godinu od planiranih 9.570.000 kn realizirano je skoro 9.200.000, no najveći prigovor vijećnika bio je kako je ovaj program pobacio u stavci održavanja po mjesnim odborima.
Nakon poduže rasprave s 10 glasova za i 3 protiv prihvaćeno je Polugodišnje izvješće o radu gradonačelnika Javora Bojana Leša za razdoblje od srpnja do prosinca 2017. godine.
Prihvaćena je i Odluka o raspisivanju izbora za članove Vijeća mjesnih odbora na području Grada Ivanić- Grada. Datum održavanja izbora je nedjelja 29. travnja ove godine, a od danas počinje rok od 2 tjedna za podnošenje kandidatura.
Na kraju sjednice zbog odredbi Zakona o regionalnom razvoju donesena je Odluka o prijenosu poslovnog udjela Regionalnoj razvojnoj agenciji Zagrebačke županije d.o.o u iznosu od 79.000 kuna.

Općina Kloštar Ivanić ponovo je uspjela zadovoljiti kriterije da dobije sredstva iz EU fondova za dogradnju vrtića.
Na rang listi za mjeru 7.4.1 iz programa ruralnog razvoja od 464 prijave, sredstva dobivaju 102 prispjela projekta.
Općina Kloštar Ivanić je 48. s iznosom potpore od 6.729.570 kuna. Općinski načelnik Željko Filipović zahvaljuje svima na pomoći u realizaciji ovog projekta.
Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju započela je s izdavanjem odluka za tip operacije 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu”.
Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore za ovu operaciju povećan je na 472.000.000 kuna što je omogućilo financiranje 102 projekta.

Konstituiranje Vijeća mjesnih odbora na području Općine Kloštar Ivanić čiji su članovi izabrani na izborima održanim 4. ožujka bit će ove subote 24. ožujka u prostorijama Općine Kloštar Ivanić.
Za mjesni odbor Donja Obreška u 9 sati, za Gornju Obrešku u 9,30, za Staru Marču u 10 sati, za Bešlinec u 10,30, za Krišce u 11 sati, za Čemernicu Lonjsku u 11,30, za Kloštar Ivanić u podne, za Lipovec Lonjski u 12,30, za Šćapovec u 13 sati, za Predavec u 13,30 i za mjesni odbor Sobočani u 14 sati.

 

Udruga edukacijom protiv raka dojke Zagrebačke županije tradicionalno organizira humanitarnu akciju obilježavanja „Dana narcisa“ koja će se održati u subotu, 24. ožujka 2018. godine u gradovima i općinama Zagrebačke županije u vremenu od 8:00 do 12:00 sati.

Akciju prodaje narcisa u Kloštru Ivaniću će provoditi vijećnici općine Kloštar Ivanić na Trgu Sv. Ivana od 9 do 12 sati, a u Ivanić Gradu akcija prodaje narcisa kreće od 9 sati.

U Općini Križ narcise će se prodavati u Križu i Novoselcu od 9 do 12 sati, a sva sakupljena sredstva će ići u humanitarne svrhe za borbu protiv raka dojke.

 

SPORT

U 1. županijskoj nogometnoj ligi Istok, NK Kloštar ovoga vikenda gostuje u Mraclinu, dok Sloga iz Križa putuje u goste Lonji. Podsjetimo, Križani se nakon 16 odigranih utakmica nalaze na diobi prvog mjesta s 33 boda, dok je Kloštar na petoj poziciji s četiri boda manje.
U 2. županijskoj ligi, vodeći Naftaš u subotu od 15 sati dočekuje Nogometni klub Gaj. U isto vrijeme Lipovec gostuje kod predzadnje Mladosti iz Brezina. Idućeg dana, u nedjelju, od 16 sati svoje utakmice odigrat će Milka Trnina u Vezišću protiv Graničara iz Tučenika, dok će u Križu snage odmjeriti domaći Graničar protiv Mladosti iz Obedišća.
U 21. kolu 1. lige sjever, Muški rukometni klub Ivanić odlazi na teško gostovanje u Rude. Ivanić se i dalje nalazi u sredini ljestvice s 10 pobjeda i 10 poraza, dok je Rudar na vrhu ljestvice na dobrom putu povratka u Premier ligu s dva boda više od drugoplasiranog KTC-a.
U 2. ligi centar, košarkaši Ivanića putuju do Zapruđa gdje ih očekuje istoimena ekipa koja drži drugo mjesto tablice nakon 18 odigranih kola. Ivanić je i dalje na pretposljednjoj poziciji s omjerom od 3 pobjede i 15 poraza.
Nedjelja u dvorani Žeravinec počinje već od 8 sati u jutro odbojkaškim turnirom za kadetkinje,dok će seniorska ekipa Odbojkaškog kluba Ivanić u 3. kolu razigravanja od 20 sati ugostiti ekipu Vivera Glina.

Kuglači Zanatlije u subotu od 16 sati na kuglani Zelenjak igraju posljednju prvenstvenu utakmicu protiv Ponikva iz Zagreba.
Ovo je rezultatski vrlo važna utakmica jer Zanatlija pobjedom zadržava treće mjesto na tablici dok su Ponikvama bodovi neophodni za osvajanje titule ovogodišnjeg prvaka.

 

 

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić