Premijera dokumentarnog filma „Čudesna šuma Žutica između dvije poplave"

Jučer je pred brojnom publikom u Ivanić-Gradu premijerno prikazan dokumentarni film «Čudesna šuma Žutica – između dvije poplave» autora Zorana Ožetskog. Izdavač je bila Javna ustanova Zeleni prsten Zagrebačke županije. Premijeri su nazočili predstavnici Zagrebačke županije, Javne ustanove Zeleni prsten, čelnici, Hrvatskih šuma, Šumarije Novoselec, Grada Ivanić-Grada, predstavnici poduzeća i ustanova s našeg područja, Društva Prijatelja prirode i drugi zaslužni za nastanak ovog dokumentarnog filma.
„Ideja je potekla od zaljubljenosti u šumu i želje da nepoznate detalje o Žutici približim širem gledateljstvu. Siguran sam da će pojedine vrste koje su prikazane u filmu neki ljudi prvi puta vidjeti“, komentirao je autor filma , koji je film počeo snimati 2014. godine. Najviše kadrova snimio je 2015. i 2016., a ono što je nedostajalo, zbog nepredvidivosti šume, snimio je prošle godine u proljeće.
Šuma Žutica dio je Europske ekološke mreže Natura 2000 i druga je najveća nizinska šuma u Hrvatskoj. Njezina vrijednost ne ogleda se samo u bogatoj biološkoj raznolikosti, već i u činjenici da je Žutica prirodna retencija čija je svrha zaštititi naselja uz rijeku Savu od poplava.
„Žutica je posebna i u mnogočemu se razlikuje od ostalih zaštićenih područja. S obzirom da su ova i iduća godina proglašene godinama prirodnih retencija u Zagrebačkoj županiji, osim ovoga filma, poseban naglasak bit će na kvalitetnom upravljanju šumom Žutica“, rekla je Martina Glasnović, ravnateljica Javne ustanove „Zeleni prsten“.
Iza premijere filma publika je pozvana da u predvorju Pučkog otvorenog učilišta razgleda i izložbu fotografija snimljenih u šumi Žutici.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić