Izbor iz današnjih vijesti

Djelatnici i volonteri Gradskog društva Crvenog križa u suradnji s Centrom za socijalnu skrb i Gradom Ivanić- Gradom, te općinama Kloštar Ivanić i Križ jučer su dijelili prigodne poklon pakete povodom Uskrsnih blagdana.
Paketi su dijeljeni starim i nemoćnim osobama, djeci iz socijalno ugroženih obitelji, osobama s invaliditetom i osobama starijima od 90 godina.
Crvenom križu jučer su se tradicionalno pridružili i ravnateljica Centra za socijalnu skrb Martina Cuvaj i načelnici općina Željko Filipović i Marko Magdić, te zamjenik gradonačelnika Željko Posilović koji su svim obiteljima čestitali Uskrs i poslušali probleme koji ih muče tijekom cijele godine.
Korisnici koji su bili u mogućnosti po svoje su pakete s pozivom mogli doći u prostorije Crvenog Križa, dok su svima ostalima Uskrsni pokloni dostavljeni na kućne adrese.
Na području Općine Kloštar Ivanić podijeljeno je 109 paketa i to starijim i nemoćnim 9, djeci iz socijalno ugroženih obitelji 23, osobama s invaliditetom 50, i starijim osobama od 90 godina 27 paketa.
U Općini Križ podijeljeno je 29 paketa od čega je starijim i nemoćnim poklonjeno 6, a djeci 23 paketa.
Grad Ivanić- Grad izdvojio je sredstva za 265 paketa, odnosno za starije i nemoćne 53, za djecu 76, osobe s invaliditetom 85, te za osobe starije od 90 godina 51 paket.

 

Uoči blagdana Uskrsa jedanaestu godinu za redom Kulturno umjetničko društvo «Posavec» Dubrovčak Lijevi i Topolje u suradnji sa tamošnjim Dobrovoljnim vatrogasnim društvom pripremaju na Veliku subotu 31. ožujka paljenje Vuzemnice na savskom nasipu u centru Dubrovčaka.
Program započinje u 18 sati misom u župnoj crkvi sv. Nikole biskupa u Dubrovčaku a potom od 19,30 bit će blagoslov Vuzemnice i njeno svečano paljenje. Od 20 sati započet će druženje i pučka veselica.
Generalni pokrovitelj Vuzemnice je Grad Ivanić-Grad a medijski pokrovitelji ivanićgradska Turistička zajednica, Obiteljski radio Ivanić i Portal Volim Ivanić.

Općina Kloštar Ivanić raspisala je javni natječaj za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta – oranica i livada u vlasništvu Općine za ovu godinu.
U katastarskoj općini Ivanić-Grad jedna parcela, u katastarskoj općini Kloštar Ivanić dvije parcele, u katastarskoj općini Bešlinec 4 parcele i u katastarskoj općini Obreška jedna parcela.
Ponude treba dostaviti u Općinu Kloštar Ivanić do 11. travnja do 10 sati, kada će biti i javno otvaranje ponuda.
Javni natječaj objavljen je i na općinskim oglasnim pločama te na web stranicama Općine Kloštar Ivanić .
Sve informacije zainteresirani mogu dobiti u Općini ili na broj telefona 2823 -104 ili 2892-475.

 

Dječji vrtić Križ je objavio natječaj za upis djece u vrtić za pedagošku godinu 2018./19.

Zahtjevi se primaju za djecu rođenu od 01. travnja 2012. do 31.ožujka 2013. godine.
Zahtjev za upis djece u program predškole i potrebna dokumentacija podnosi se od 01. do 30. travnja od 7 do 15 sati, a obrazac zahtjeva za upis i popis dokumentacije koju je potrebno priložiti, mogu se preuzeti u Dječjem vrtiću Križ, Školska 15 i na internetskoj stranici Općine Križ.

 

Kloštranski skauti organiziraju i ove godine na Uskrsni ponedjeljak, 2. travnja Put u Emaus – Marču.

Okupljanje je u 14 sati u Mihaelovom domu u Marči uz osvježenje te od 15 sati odlazak do Nove Marče i natrag. Po povratku od 17 sati bit će domjenak za sve sudionike te druženje uz živu glazbu.
Za 19 sati planirano je paljenje uskrsnog krijesa, „vuzemke".
Sve dodatne informacije možete dobiti na broju 098/352-302.

Udruga športskih ribolovaca «Lonja» Ivanić-Grad i ovog je proljeća u «Bajere» pustila 800 kilograma šarana i poziva svoje članove i športske ribolovce na otvorenje ribolovne sezone ove subote 31. ožujka s početkom u 7 sati.
Uz otvorenje ribolovne sezone na «Bajerima» Udruga priprema besplatan fiš paprikaš za svoje članove.

Službenici Policijske postaje Ivanić Grad su u posljednja 24 sata imali sedam intervencija na zahtjev građana.
Protiv jedne punoljetne osobe su nadležnom Prekršajnom sudu u Velikoj Gorici podnijeli Optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira.
Hitna medicinska služba je od 29. do 30. ožujka imala 14 intervencija od kojih je jedna bila zbog prometne nezgode, i 20 ambulantnih pregleda kojima su uzrok bile bolesti pacijenata.
Javna vatrogasna postrojba Ivanić Grad nije imala intervencija.

 

 

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić