Izbor iz današnjih vijesti

Općina Križ je objavila javni poziv za javnu nabavu za rekonstrukciju, modernizaciju i upravljanje sustavom javne rasvjete.
Vrijednost javnog poziva je 3,4 milijuna kuna, a cilj projekta je zamjena postojeće javne rasvjete novom energetski učinkovitom led, javnom rasvjetom.
Kako nas je informirao načelnik Magdić, Općina križ ima između 1100 i 1200 rasvjetnih tijela. Prema ESKO modelu, sva rasvjetna tijela će biti zamijenjena, a novost je da bi javna rasvjeta trebala svijetliti tijekom cijele noći smanjenim intenzitetom, što omogućuje nova tehnologija kojom se može regulirati danje i noćno svjetlo.
Radovi na zamjeni bi trebali biti gotovi do kraja 2018. godine.

Obrtnička komora Zagreb, u suorganizaciji Grada Zagreba i Zagrebačke županije, organizira treći Zagrebački obrtnički sajam koji će se održati od 25. do 27. travnja na Zagrebačkom velesajmu.
Obrtnici iz grada Zagreba i Zagrebačke županije i ove će godine učenicima sedmih i osmih razreda osnovnih škola promovirati obrtnička zanimanja i motivirati ih za upis u strukovne obrtničke škole prezentacijom svojih zanimanja.
Uz prezentacije obrtnika, održavat će se i obrtničke manifestacije te prezentirati kratki filmovi o deficitarnim obrtničkim zanimanjima.

Zagrebački obrtnički sajam prvi je takve vrste, a okuplja brojne obrtnike s područja Zagreba i Zagrebačke županije kao i učenike srednjih strukovnih škola koji su posjetiteljima demonstrirali nove dosege u proizvodnji i uslugama u obrtništvu.
Svoje struke prezentirat će alatničari, automehaničari, autostruke, bravari, kovači, metalci, plastičari, električari, dimnjačari, građevinari, instalateri centralnog grijanja i plinoinstalateri i plinoserviseri, limari i vodoinstalateri, stolari, soboslikari i ličioci, fotografi, knjigoveže fotokopiraone, kartonažeri, rtv elektroničari i precizni mehaničari, frizeri, kozmetičari, pedikeri i cvjećari, intelektualne usluge, suveniri, zlatari, staklari, optičari, krojači, klobučari, kišobranari, kožna galanterija, krznari, postolari, trgovci, ugostitelji, slastičari, vinogradari, prijevoznici, taksi vozači i dr.

U Udruzi Mali princ je krajem ožujka održana redovna godišnja i izborna skupština koju je otvorio predsjednik udruge Dubravko Pavković.
Na skupštini je podneseno godišnje izvješće o aktivnostima i radu Udruge te financijsko izvješće za 2017. godinu.
Budući da su dopredsjednica Udruge Gordana Kožić Tomašević, predsjednik Nadzornog odbora Daniel Hanžek i članica Nadzornog odbora Željka Medved zatražili razrješenje s dužnosti, na skupštini je za novog dopredsjednika Udruge izabran Čedomir Kušar, za predsjednika Nadzornog odbora Branko Hren, za članicu Predsjedništva Vlatka Richter, a za članove Nadzornog odbora Dane Benčić i Darko Mirt.

 

Službenici Policijske postaje Ivanić Grad su od 1. do 3. travnja imali nekoliko intervencija na zahtjev građana.
Između ostalog, intervenirali su prilikom narušavanja javnog reda i mira u Lijevom Dubrovčaku i Ivanić Gradu, te nasilničkog ponašanja u obitelji u Donjoj Obreški, zatim prilikom teške krađe provaljivanjem u obiteljsku kuću na području i prometne nesreće između dva vozila s materijalnom štetom u Ivanić-Gradu.
Tijekom vikenda su također intervenirali i na dojave o izlijevanjima vode preko kolnika ili u dvorišta građana na širem dijelu Postajnog područja.
Javna vatrogasna postrojba Ivanić Grad je od 30. ožujka do 3. travnja imala nekoliko intervencija, uglavnom zbog obilne kiše koja je u subotu pala na našem području.
31. ožujka su imali 10 intervencija ispumpavanje vode i to u Ivanić Gradu u Kosničarskoj, Kolodvorskoj, Šiftarovoj, Naftaplinskoj i ulici 65. bataljuna ZNG, te u Deanovcu u Ulici Josipa Badalića i Ulici Josipa Cobovića. Istog dana su intervenirali i prilikom prometne nezgode kod Širinca na autocesti A3 gdje je automobil sletio u kanal, a ozlijeđene osobe je zbrinula Hitna medicinska služba.
1. travnja su imali još dvije intervencije ispumpavanja u Kosničarskoj i Naftalanskoj ulici.
Hitna medicinska služba Ivanić Grad je od 30. ožujka do 3. travnja imala 34 intervencije, od kojih su tri bile sa smrtnim ishodom, te jedna zbog prometne nezgode.
U istom razdoblju imali su i 70 ambulantnih pregleda koji su bili uzrokovani bolestima pacijenata.

SPORT
U jučer odigranom 19. kolu 1. županijske nogometne lige Istok, Sloga Križ i NK Kloštar upisali su vrlo vrijedne domaće 1:0 pobjede protiv Mraclina, odnosno Save.
Križani su s nova tri boda zadržali prvo mjesto na tablici s 39 bodova koliko ima i drugoplasirani Dinamo Hidrel, dok je Kloštar skočio dvije pozicije, te je sada četvrti sa svega šest bodova manje od vodećih.
U 2. županijskoj ligi, vodeći Naftaš Ivanić svladao je na gostovanju Bana Jelačića iz Banova 4:2. Lipovec je na svom terenu poražen od Ostrne 2:0, dok je Graničar iz Križa uvjerljivo izgubio kod Croatie 8:0.
U lokalnom derbiju Milka Trnina iz Vezišća svladala je u Obedišću domaću Mladost rezultatom 4:1.
Dvostruki strijelac za Trninu bio je Filip Krezo, po jedan su dodali Ivan Fešta i Ozren Smiljanec, dok je za domaćine počasni gol zabio Matej Pirsa.
Na ljestvici Naftaš ima 48 bodova, jedan više od Ostrne, dok je klub iz Vezišća na 44, ali s utakmicom manje.

U 3. hrvatskoj ligi Središte, rukometašice Trnine su u Križu bile bolje od druge ekipe Udarnika 31:23.
Za 13. ovosezonski trijumf najzaslužnija je i ovoga puta bila Lorena Petreković s 8 postignutih golova.
U istoj ligi druga momčad Ivanića svladala je Sesvete 32:21.
Na ljestvici Ivanić se nalazi na trećem mjestu s 31 bodom, dok je ekipa iz Križa trenutno na petoj poziciji s 27 bodova.

U subotu su članovi kickboxing kluba Ivanić - Grad nastupili na međunarodnom kickboxing turniru "Memorijal Josip Jović" u Slunju te ostvarili odlične rezultate.
Filip Fabijanić 1. mjesto, kick light, kadeti stariji do 57kg.
Barbara Bunjevac 2. mjesto, point fighting, mlađe kadetkinje preko 47kg.
Lina Radman 3. mjesto, point fighting, mlađe kadetkinje preko 47kg.
Oliver Ozvačić 3. mjesto, kick light, stariji kadeti do 69kg.
Gabriel Jovanović 3. mjesto, kick light, stariji kadeti do 57kg.
Dominik Cerčić 3. mjesto, point fighting, mlađi kadeti do 32kg.

 

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić