Predstavljen projekt Stambenog naselja Alben

Jučer je u Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Ivanić- Gradu predstavljen projekt Stambenog naselja Alben smještenog u naselje Gornji Šarampov nasuprot željezničkom kolodvoru.

Zainteresiranim građanima i budućim stanarima projekt su prezentirali investitor Darko Acinger, vlasnik tvrtke Podgora čistoća i projektant Ivica Plavec s Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu.
Kampanja „Ključ tvog novog doma“ uključuje 49 novih 1-sobnih, 2-sobnih, 3-sobnih i 4-sobnih stanova veličine od 39 do 80 m2.
Cijena kvadrata je 1125 eura, a zgrada će imati energetski certifikat B. Devet stanova će biti prilagođeno za osobe s invaliditetom, svaki od tri ulaza imat će i pristup liftom, a uz svaki stan dolazi i skladišni prostor, te osigurano parkirno mjesto.

Naglašeno je kako se naselje nalazi u mirnoj zoni u ugodnom okruženju za obitelji u neposrednoj blizini škole i dječjih vrtića, nedaleko željezničkog i autobusnog kolodvora, te izlaza na autocestu, čime su i glavni grad i zračna luka na svega 30 minuta vožnje osobnim automobilom.
Nakon završetka prve zgrade i prodaje svih stanova, u planu je i dovršenje druge zgrade.
Investitor je nakon kupnje nekretnine napravio vještačenje nad zgradama te ustanovio kako unatoč duljem zastoju radova nije došlo do bilo koje vrste propadanja građevina.

Također je istaknuto kako će, zahvaljujući zakonima Europske Unije, svi uplaćeni predujmovi budućih stanara biti na zaštićenom računu i time osigurani od eventualnog bankrota investitora.
Predstavljanju je prisustvovao i zamjenik gradonačelnika Tomislav Cuvaj koji je podsjetio na demografske mjere koje provodi Grad Ivanić- Grad, te plan za 2019. godinu u kojoj će Grad sufinancirati prvu nekretninu mladim obiteljima.

Humanitarna akcija

Iskra Glavak Šeperić iz Lekenika je još u ranom djetinjstvu oboljela od progresivne spinalne mišićne atrofije i već godinama je vezana uz kolica. Najviše joj pomaže vježbanje na uređaju “Lokomatu”, uz pomoć kojega je za nekoliko dana postigla veći napredak nego kroz godine vježbanja i fizikalnih terapija te joj je dao nadu da bi mogla prohodati barem uz pomoć štaka. Za Iskrinu terapiju potrebno je izdvojiti 5.600 kn tjedno pa je pokrenuta humanitarna akcija “Iskra ljubavi i nade za Iskru – pomoć jednoj djevojci da stane na svoje noge”.

Stoga Vas pozivamo, da pomognete ovoj izuzetnoj djevojci uplatom u skladu sa svojim mogućnostima

NA RAČUN ZA POSEBNE NAMJENE: pomoć za Iskru Glavak Šeperić; ZAGREBAČKA BANKA - KUNSKI RAČUN: HR3523600003513256514; ZAGREBAČKA BANKA - DEVIZNI RAČUN: HR6523600003245845889.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić