Predstavljen projekt Stambenog naselja Alben

Jučer je u Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Ivanić- Gradu predstavljen projekt Stambenog naselja Alben smještenog u naselje Gornji Šarampov nasuprot željezničkom kolodvoru.

Zainteresiranim građanima i budućim stanarima projekt su prezentirali investitor Darko Acinger, vlasnik tvrtke Podgora čistoća i projektant Ivica Plavec s Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu.
Kampanja „Ključ tvog novog doma“ uključuje 49 novih 1-sobnih, 2-sobnih, 3-sobnih i 4-sobnih stanova veličine od 39 do 80 m2.
Cijena kvadrata je 1125 eura, a zgrada će imati energetski certifikat B. Devet stanova će biti prilagođeno za osobe s invaliditetom, svaki od tri ulaza imat će i pristup liftom, a uz svaki stan dolazi i skladišni prostor, te osigurano parkirno mjesto.

Naglašeno je kako se naselje nalazi u mirnoj zoni u ugodnom okruženju za obitelji u neposrednoj blizini škole i dječjih vrtića, nedaleko željezničkog i autobusnog kolodvora, te izlaza na autocestu, čime su i glavni grad i zračna luka na svega 30 minuta vožnje osobnim automobilom.
Nakon završetka prve zgrade i prodaje svih stanova, u planu je i dovršenje druge zgrade.
Investitor je nakon kupnje nekretnine napravio vještačenje nad zgradama te ustanovio kako unatoč duljem zastoju radova nije došlo do bilo koje vrste propadanja građevina.

Također je istaknuto kako će, zahvaljujući zakonima Europske Unije, svi uplaćeni predujmovi budućih stanara biti na zaštićenom računu i time osigurani od eventualnog bankrota investitora.
Predstavljanju je prisustvovao i zamjenik gradonačelnika Tomislav Cuvaj koji je podsjetio na demografske mjere koje provodi Grad Ivanić- Grad, te plan za 2019. godinu u kojoj će Grad sufinancirati prvu nekretninu mladim obiteljima.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić