Izbor iz današnjih vijesti

U subotu 7. travnja LD Srndać i Općina Kloštar Ivanić organizirali su ekološku akciju „Zelena čistka“.
Uz 30-ak lovaca LD Srndać u akciji su sudjelovali i DVD Čemernica Lonjska, Kloštranske mažoretkinje, DPP Ivanić Grad, Crveni križ, Šumarija Novoselec, ukupno 60-ak sudionika.
U akciju je bilo uključeno i poduzeće Ivakop koje je postavilo kontejnere kod Sportskog parka Kloštar, Stočnog sajma, Put u trojičke vinograde i šume Sobočani i Ovršine.

Sakupljeno je 30-ak kubika otpada, odnosno nešto više od 4 tone.
Nakon akcije sudionici su se okupili u Lovačkom domu u Čemernici Lonjskoj na druženju i ručku.
Lokacije koje nisu počišćene, u planu su kroz iduće dvije akcije u lipnju i rujnu.

 

Općina Križ je do sada značajna sredstva uložila u uređenje, a samim time i poboljšanje energetske učinkovitosti Doma kulture Josip Badalić. Zamijenjena je vanjska stolarija, napravljena nova fasada, uređen prostor ispred objekta te napravljena pristupna rampa i sanitarni čvor prilagođen osobama s invaliditetom.
Da bi zgrada bila adekvatno obnovljena potrebno je još izmijeniti krovište.
Procijenjena vrijednost radova, iznosi 800 tisuća kuna.
Za krovište je Općina Križ od Ministarstva kulture iz programa investicijske potpore za 2018. godinu dobila 300.000 kuna.

 

Trgovačko društvo Poduzetnička zona Križ započela je s krčenjem obraslih parcela i čišćenjem sipine na dijelovima cesta koje imaju rubnjake i slivničku odvodnju.
U tijeku je i obnova ograde oko centralnog groblja u Križu, a slijedi obnova i bojanje ograde oko Sportskog parka u Križu.
U sklopu radova trgovačko društvo Poduzetnička zona Križ izmjestilo je i autobusnu nadstrešnicu u Konšćanima na adekvatniju novouređenu površinu u neposrednoj blizini Društvenog doma.

 

Odbor za hrvatske branitelje Zagrebačke županije održao je svoju 3. sjednicu na kojoj je glavna tema bila organizacija ovogodišnjeg Dana hrvatskih branitelja Zagrebačke županije.
Naime, kako bi okupljanje branitelja s područja Zagrebačke županije 30. lipnja ove godine u Dugom Selu bilo na najvišoj organizacijskoj razini, oformljen je peteročlani operativni tim koji će preuzeti sve logističke i provedbene zadatke i obaveze. Članovima Odbora prezentiran je i hodogram aktivnosti koji će se i ove godine sastojati od polaganja vijenaca i paljenja lampaša na spomen obilježju hrvatskim braniteljima na mostu na rijeci Kupi u Pokupskom, postavljanja izložbe ratnih crteža Ivana Lackovića – Croate „Crno i crveno“ u Dugom Selu te same centralne svečanosti.

 

VA "Milka Trnina" je od 4. do 7. travnja sudjelovao na 29. Međunarodnom natjecanju zborova u Veroni u Italiji i osvojio srebrnu plaketu.

Ukupno su sudjelovala 32 zbora, a VA "Milka Trnina" je prijavio program u kategoriji C/1, klasična polifonija. Izvedbe zborova je ocjenjivao stručni sud od sedam članova iz različitih zemalja.

Festival zborova u Veroni je natjecanje s 29-godišnjom tradicijom. Tijekom godina na njemu je nastupilo oko 800 vokalnih skupina, odnosno oko 40.000 pjevača. Ove se godine na veroneškoj pozornici okušalo oko 1.000 pjevača okupljenih u 32 vokalne skupine iz više europskih zemalja, te zborovi iz SAD-a, Rusije i Turske 10 zemalja svijeta.
Organizator ovoga natjecanja je Udruga zborova Verone.

 

Pisac za djecu i odrasle iz Ivanić Grada Krunoslav Božić početkom prosinca je pokrenuo projekt "Približimo knjigu djeci - moja prva knjiga - slikovnica".

Riječ je o slikovnici "Žaba na izletu" koju je ilustrirala slikarica Lidija Lovreković. Slikovnica je primjerena djeci predškolskog uzrasta i prvog i drugog razreda osnovne škole. U sklopu projekta je slikovnicu predstavio u odgojno obrazovnim ustanovama na području Grada Ivanić Grada i Kloštra Ivanića, a službena promocija će biti sutra u Gradskoj knjižnici Ivanić-Grad s početkom u 18 sati.

Uz osvrt na projekt "Približimo knjigu djeci - moja prva knjiga - slikovnica", svi posjetitelji će se sa slikovnicom «Žaba na izletu» upoznati kroz interaktivnu predstavu u izvedbi Dubravka Sidora, kratak istoimeni film napravljen po slikovnici, kao i film o promociji slikovnice po školama. U sklopu programa predviđen je i prikaz čitanja djece o žabi gatalinki, kao i poklon iznenađenja u slici i stihu.

 

Službenici Policijske postaje Ivanić-Grad su u posljednja 24 sata imali devet intervencija. Od značajnijih događanja izdvajaju podnošenje Optužnog prijedloga nadležnom Prekršajnom sudu zbog nasilja u obitelji, te požar trafostanice u Križu koji se zbio u večernjim satima.

Dojavu o požaru je primila i Javna vatrogasna postrojba Ivanić Grad, kao i DVD Križ. Požar je uspješno ugašen, ozlijeđenih osoba niti ugroze za druge objekte nije bilo, a nastala je materijalna šteta na trafostanici.

 

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić