Izbor iz današnjih vijesti

Odlukom Gradonačelnika osnovan je odbor za gospodarstvo Grada Ivanić-Grada.
Predsjednik Odbora je magistar ekonomskih znanosti Krešimir Golubić, član Gradskog vijeća, a članovi Sanja Radošević, direktorica društva Ivakop d.o.o., Milivoj Maršić, pročelnik Upravnog odjela za financije, gospodarstvo, komunalne djelatnosti i prostorno planiranje, Marina Hrastić, predsjednica Udruženja obrtnika Ivanić-Grad i Viktorija Rončević, voditeljica projekata u Razvojnoj agenciji Ivanić-Grada IGRA d.o.o.
Zadaće odbora su praćenje gospodarskih pokazatelja razvoja Ivanić-Grada, izrada smjernica i preporuke za poboljšanje stanja gospodarstva te program poticanja gospodarstva i obrtništva za razdoblje 2018.-2021. i poticanje suradnje s institucijama oko gospodarstva i obrtništva te ostali savjetodavni poslovi.

 

Vatrogasna zajednica Općine Križ je u subotu održala svoju redovnu godišnju skupštinu te osnivačku skupštinu Kluba Veterana.
Uz članove predsjedništva Vatrogasne zajednice Općine Križ, zamjenika načelnika Zlatka Hrastića i predsjednika Općinskog vijeća Općine Križ Mladena Rogića, predstavnike prijateljskih društava, skupštinama su nazočili zamjenik predsjednika Hrvatske vatrogasne zajednice i predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Stjepan Ptiček, predsjednik Kluba veterana Zagrebačke županije Josip Gerjević te predsjednik i zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Vrbovca, Slavko Povrlišek i Ivan Krznar.
Na osnivačkoj skupštini Kluba Veterana Vatrogasne zajednice Općine Križ nazočilo je dvadesetak članova, među kojima i najstariji vatrogasac Ivan Barberić te jedina žena veteranka Đurđa Berić.
Na skupštini je usvojen Pravilnik o osnivanju, unutrašnjoj organizaciji i djelokrugu Kluba vatrogasnih veterana, plan rada te izabrani predsjednik i članovi Upravnog odbora.
Za predsjednika je jednoglasno izabran Stjepan Pečnjak iz DVD_a Obedišće, a za članove Ivica Ivanković iz DVD-a Novoselec i Stjepan Crnković iz DVD-a Križ.
Na redovnoj godišnjoj skupštini Vatrogasne zajednice Općine Križ prihvaćena su izvješća o radu za 2017. godinu, izmjene i dopune statuta te program rada i financijski plan za 2019. godinu.
Priznanja za poseban doprinos razvoju, radu i djelovanju na području Općine Križ dodijeljena su DVD-u Sveta Nedjelja i Franji Petiru. Priznanja su primili i Mario Poje, Marin Luter i Mario Matanić koji su tijekom kolovoza 2017. godine sudjelovali u gašenju požara na dislokaciji u Dalmaciji.
Skupština je donijela i Odluku da se Vatrogasna limena glazba Križ primi u članstvo Vatrogasne zajednice Općine Križ.

 

Gradsko društvo Crvenog križa Ivanić-Grad i ove godine organizira ljetovanje za učenike, studente, Klub mladih HCK, volontere i darivatelje krvi te ostale građane s područja Otoka Ivanića u kampu u Selcu.
Ljetovanje je organiziramo u vremenu od 12. do 19. kolovoza.
Cijena iznosi 1.306 kuna po osobi do 18 godina a za osobe starije od 18 godina 1.412 kuna, plativo u ratama, te 1.512 kuna za smještaj u apartmanima za 3 ili 4 osobe s klimom i većim komforom.
U cijenu je uračunat smještaj u kućice- bungalove s 4 kreveta, odvojeno po 2 kreveta u sobi, sa sanitarnim čvorom, kupaonicom, dnevni boravak, kompletan pansion, prijevoz i osiguranje od Ivanić Grada do Selca i povratno, voditelj posebnog programa i medicinsko osoblje.
Upisi traju do popune slobodnih mjesta.

 

Dvije besplatne radionice za pomoć roditeljima u suočavanju sa stresom i osmišljavanju kvalitetnijeg provođenja slobodnog vremena s djecom održat će se u Pučkom otvorenom učilištu u Ivanić-Gradu u srijedu 18. travnja od 16 do 18,30 sati.

Radionice financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a vode stručnjakinje Centra za edukaciju i savjetovanje Sunce iz Zagreba diplomirana psihologinja i socijalna radnica Maria Tomić Preiner i dipl. socijalna radnica Barbara Sajko.

Nakon što završite obveze na poslu, čekaju kućanski poslovi, a dijete pita „Hoćemo li se igrati?“. Na radionici pod naslovom „Kako se uz igru odmoriti?“ u srijedu 18. travnja od 16 sati u trajanju 60 minuta možete naučiti igre kojima ćete stvoriti ugodan obiteljski ugođaj, pružajući djeci zabavu, a sebi odmor, te naučiti pričati priče koje razvijaju dječju kreativnosti i postaju alternativa crtićima.
Druga radionica „Kako se suočiti sa svojim stresom i stresom djeteta“ održat će se u srijedu 18. travnja u 17 sati u trajanju od 90 minuta također u Pučkom otvorenom učilištu Ivanić-Grad.
Na ovoj radionici roditelji mogu osvijestiti znakove stresa kod sebe i djeteta, naučiti osobitosti dječje reakcije na stresne situacije, usvojiti vještine konstruktivnog suočavanja sa stresom i naučiti kako pomoći djetetu u proradi stresnih situacija.

Sudjelovanje se potvrđuje elektronskom poštom na adresu Centra za edukaciju i savjetovanje Sunce Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
ili na broj 092 171 01 40.

 

U Posavskim Bregima je ove subote održana 6. smotra folklora «Lepe moje ravne pole».
Organizator smotre je Kulturno umjetničko društvo «Ogranak seljačke sloge» Posavski Bregi.
Smotru je otvorila direktorica Turističke zajednice Grada Ivanića Ankica Bešter, a među gostima je bio i predsjednik Mjesnog odbora Posavski Bregi Krešimir Ceranić i župnik župe Posavski Bregi vlč. Mladen Hokman.
Na Smotri su, uz domaćine nastupili KUD-ovi «Bodrov» iz Bačkog Monoštora, «Svilenka Buk» iz Resnika, «Pougarje» iz Daruvarskih Brestovaca i « Martičani» iz Martinske Vesi.
Domaćini, KUD « Ogranak seljačke sloge» u programu su nastupili sa svim sekcijama, a mlađoj tamburaškoj sekciji to je bio prvi javni nastup.
Nakon službenog dijela smotre održano je druženje domaćina i gostiju.

 

Jučer je u Ivanić Gradu došlo do propuštanja priključnog naftovoda bušotine na Donjoj Poljani, te se nafta počela izlijevati prema obližnjoj kući i ribnjaku.
Brzom intervencijom djelatnika INA-e, policije, te AEKS-a, nije došlo do većeg zagađenja. Kvar je brzo bio detektiran, te su radnici AEKS-a počistili područje na kojem se nafta izlila.
Nakon slanja upita INA-i o jučerašnjem događaju, dobili smo sljedeći odgovor:
Jučer, 16. travnja, oko 13 sati na području Grada Ivanić-Grada došlo je do propuštanja priključnog naftovoda bušotine Iva-23 uslijed čega je došlo do izlijevanja kapljevine u količini od 4 m³, uglavnom slojne vode s oko 0,4 m³ sirove nafte. Pri tome je zahvaćeno oko 150 m² okolne livade bez ugrožavanja obližnjih stambenih objekata i vodotoka. Propuštanje naftovoda brzo je detektirano te se odmah pristupilo njegovoj sanaciji, kao i sanaciji terena, od strane ovlaštenih kompanija. INA je o događaju obavijestila sve nadležne inspekcije.

 

Općina Križ i u travnju nastavlja s kazališnim predstavama.
U suradnji s Teatrom Gavran pozivaju na odličnu komediju Mire Gavrana pod nazivom Sladoled.
U ulogama majke i kćeri igraju Ana Vilenica i Mladena Gavran,a njihov uzajamni odnos i odnos prema muškarcima prikazan je kroz dinamične i humoristične scene.
Predstava Sladoled bit će u petak, 20. travnja s početkom u 20 sati u Domu kulture Josip Badalić Križ.
Ulaznice po cijeni od 30 kn možete kupiti u Knjižnici i čitaonici Križ te uoči predstave.

 

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić