Izbor iz današnjih vijesti

Na jučerašnjoj sjednici Općinskog vijeća Kloštra Ivanića vijećnici su razmatali i usvojili izvješća po programima iz 2017. godine.
Program gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture od planiranih 3.905.000 kuna ostvaren je u iznosu od 584.608 kuna.
Program održavanja objekata i uređaja komunalne infrastrukture od planiranih 3.206.000 kuna ostvaren je u iznosu od 2.752.218 kuna.
Program predškolskog odgoja i naobrazbe ostvaren je u iznosu od 2.761.566 kuna.
Program javnih potreba u poljoprivredi od planiranih 1.390.000 realiziran je u iznosu od 995.470 kuna.
Program socijalnih potreba od planiranog 725.000 kuna realiziran je u iznosu od 610.864 kuna.
Programi u sportu realizirani su u iznosu od 294.579 kuna a programi u kulturi u iznosu od 279.579 kuna.
Prihodi proračuna u 2017. godini iznosili su 16.618.877 kuna a rashodi 19.031.537 kuna.
Vijećnici su na znanje primili i izvješće o radu općinskog načelnika za razdoblje srpanj – prosinac 2017. godine u kojem je načelnik donio 141 odluku.
Donijeta je odluka o procjeni rizika od velikih nesreća na području Općine Kloštar Ivanić, zatim je usvojeno izvješće o prošlogodišnjoj provedbi Plana gospodarenja otpadom na području Općine te izvješće o primjeni agrotehničkih mjera a usvojena je i dopuna odluke o komunalnom redu.
Odlučeno je da će održavanje javnih zelenih površina u ovoj godini obavljati poduzeće Floralis iz Zvekovca za iznos od 82.488 kuna bez PDV-a.
Vijećnici su izmijenili i dopunili odluku o naplati usluge Dječjeg vrtića roditeljima kada dijete iz opravdanih razloga ne pohađa vrtić cijeli mjesec, da cijena za taj mjesec bude 40 posto režijskih troškova.
Vijećnici su odlučivali i o dodjeli javnih priznanja Općine Kloštar Ivanić, koja će biti uručena u lipnju uz Dan Općine.
Za 2018. godinu počasni građanin Općine je general pukovnik Mladen Markač.
Priznanje Općine Kloštar Ivanić dodjeljuje se Ani Stilinović za iznimna dostignuća u radu s mladima i humanitarnom djelovanju i DVD-u Bešlinec za 65. godišnjicu uspješnog rada i djelovanja.
Zahvalnice Općine Kloštar Ivanić dodjeljuju se Limenoj glazbi DVD-a Kloštar za 80 godina rada, Dječjem vrtiću Proljeće za 60 godina rada i DVD-u Sobočani za 60 godina rada.

 

Javna ustanova Zeleni prsten Zagrebačke županije u suradnji s Upravom šuma Podružnicom Zagreb, Šumarijom Novoselec, Gradom Ivanić-Grad i tvrtkom IVA-KOP u petak 20. travnja će obilježiti Dan planete Zemlje akcijom uklanjanja otpada iz šume Žutice.
Okupljanje je u 10 sati kod šumskog objekta Petica.
Ova akcija nastavak je uspješnih zajedničkih akcija uklanjanja otpada iz divljih deponija. Do sada je odvezeno 70 tona mješovitog otpada posebno građevinskog i zemljanog materijala, odbačene odjeće, starih madraca, kartonske i papirnate ambalaže, dijelova namještaja i auto guma.
Šuma Žutica dio je Nacionalne ekološke mreže Nature 2000. Specifična je po tome što je već 40 godina i naftno polje s više od 200 bušotina, a u šumi je unatoč tomu opstao bogat biljni i životinjski svijet.

 

Knjižnica Ivanić Grad za sutra priprema i poziva na predstavljanje nove knjige Ingrid Divković „Živi mi se“.
Ingrid Divković je poznata hrvatska spisateljica i blogerica,a njezine knjige odišu optimizmom i izazivaju pozitivne promjene u svakome tko ih pročita te su svojevrsni priručnici za samopomoć i bolji život.
Na promociju romana "Živi mi se" u kojem Ingrid Divković razdragano i velikodušno, kako samo ona to zna, uzvikuje da život jest ljubav i da istinski žive samo oni koji vole, pozvani ste danas u 19 sati.

 

SPORT

Jučer su na terenu s umjetnom travom Sportskog parka Zelenjak odigrane utakmice 26. kola 1. lige središte između mlađih i starijih pionira Naftaš Ivanića i Dinama.
Klub iz Zagreba ovoga puta je bio presnažan; mlađi pioniri poraženi su 9:0, dok su stariji pioniri izgubili 4:0.
Ipak, na ljestvici, pioniri i dalje drže izvrsno treće mjesto od 18 klubova. Ispred njih su samo Dinamo i Gorica, dok su se iza njih smjestila imena poput Lokomotive, Segeste, Hrvatskog dragovoljca i Intera.
Mlađi pioniri drže čvrsto sredinu tablice s 31 osvojenim bodom u dosadašnjem dijelu prvenstva.

Utakmicu 9. kola 2. B lige veterana Zagrebačkog nogometnog saveza odigrali su Ivanić i Maksimir.
Utakmica je zbog radova na igralištu u Maksimiru odigrana na Zelenjaku, a s rezultatom 4:1 pobjedu je odnio Ivanić.
Na ljestvici, veterani Ivanića su trenutno na drugom mjestu sa 6 pobjeda, neriješenim i dva poraza, odnosno 19 skupljenih bodova.

 

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić