Izbor iz današnjih vijesti

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić jučer je obišao Osnovnu školu Dubrava u koju se, u energetsku obnovu ulaže gotovo 7 milijuna kuna.
Županija je za obnovu osigurala 4,2 milijuna kuna, a preostalih 2,7 milijuna kuna bespovratna su sredstva Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU i Europskog fonda za regionalni razvoj.
Tijekom posjeta školi Dubrava župan je podsjetio na višegodišnja značajna ulaganja Županije u obrazovanje te istakao da je samo ove godine kroz Upravni odjel za prosvjetu, u obrazovanje uloženo 150 milijuna kuna, od čega 50 milijuna kuna otpada na kapitalnu gradnju.
Naglasio je da u gradnji 14,5 milijuna kuna vrijedne sportske dvorane u Posavskim Bregima Županija sudjeluje s 50 posto te da se nada da će do kraja godine, energetski biti obnovljena i OŠ „Braća Radić“ u Kloštru Ivaniću.

 

U prošloj godini je Općina Kloštar Ivanić za izgradnju groblja i adaptaciju objekata na grobljima iz proračuna izdvojila 440.962 kune.
Najveći iznos od 390.000 kuna utrošen je za izgradnju parkirališta kod groblja u Kloštru Ivaniću. Izrada grobnih okvira iznosila je 39.937 kuna, a izgradnja staza i ograda na grobljima 11.020 kuna.
Za uređenje javnih površina na Trgu sv. Ivana utrošeno je 8.900 kuna radi ugradnje opločnika.

 

Savjet mladih Općine Križ, uz podršku Općine Križ, povodom Dana planeta Zemlje, u nedjelju, 22. travnja organizira akciju čišćenja okoliša i sortiranja otpada te edukaciju djece o važnosti očuvanja okoliša.
Akcija započinje u 10 sati u parku u centru Križa.
Uz čišćenje organiziraju i razne zabavne aktivnosti kao što su crtanje dječjih crteža i izrada edukativnih plakata na temu „Dana planeta Zemlje“.
Savjet mladih Općine Križ poziva mještane da se uključe u akciju i odvoje dio slobodnog vremena za Dan planeta Zemlje.
Recimo ovom prigodom da je u Dječjem vrtiću Križ u objektu Novoselec povodom Dana planeta Zemlje održana edukativno – radna akciju za najmlađe tijekom koje je vrtićance sa začinskim biljem upoznala agronomka Gorana Derežić.

 

U srijedu je za više razrede osnovnih škola s područja grada Ivanić-Grada održana predstava “Poljubit ću je uskoro, možda” u produkciji Dječjeg kazališta Dubrava.
Predstava govori o tome kako je to biti drugačiji kada imaš 12, 13 ili 14 godina.
Radnja je smještena na moru, a glavni junak je debeljuškasti i sramežljivi dječak Filip koji nakon završenog 6. razreda umjesto kod tate u Njemačkoj praznike provodi kod bake na moru.
Na ljetovanju Filip upoznaje jedno društvo i djevojčicu Laviniju. Rađaju se nova prijateljstva i ljubavi te kreće u nove pustolovine.
Predstavu je prema istoimenom, lektirnom romanu Šime Storića učenicima poklonila Gradska knjižnica Ivanić-Grad.

 

SPORT

Odbojkašice Ivanića jučer su gostujućom 3:1 pobjedom protiv Vivere Gline osigurali ostanak u 2. nacionalnoj ligi.
S dva osvojena boda u zadnjem kolu tako je izbjegnuto zadnje mjesto u razigravanju od 13. do 16. mjesta.
Ipak, ispred uprave Odbojkaškog kluba Ivanić sada je odluka hoće li se klub zbog smjene generacija ipak preseliti u 3. ligu ili će s mlađim podmlatkom nastaviti natjecanje u 2. nacionalnoj ligi i iduće sezone.
...........
Ovoga vikenda nastavljaju se natjecanja u županijskim nogometnim ligama.
U 1. ligi Istok, nakon remija bez golova u lokalnom derbiju, vodeća Sloga iz Križa gostuje kod Bune, dok Kloštar dočekuje još jedan klub iz vrha tablice- Turopoljac.
Obje utakmice igraju se u nedjelju u 17 sati.

U 2. županijskoj ligi, prvoplasirani Naftaš u subotu od 17 sati na Sportskom parku Zelenjak dočekuje Slobodu. Dan kasnije u istom terminu Milka Trnina u Vezišću dočekuje Donju Zelinu, a Graničar u Križu ugošćuje Bana Jelačića iz Banova.
Gostujuće utakmice igraju Mladost Obedišće kod Gaja i Lipovec u Pokupskom protiv Kupe.
..............

Rukometaši Ivanića u 24. kolu 1. lige Sjever ugošćuju ekipu Medveščaka iz Zagreba.
Tri kola prije kraja prvenstva Ivanić se nalazi na 10. mjestu tablice s 21 bodom, dok je Medveščak na petom mjestu s 5 bodova više. U prvom dijelu prvenstva Zagrepčani su na svom terenu bili bolji 29:27.
Utakmica u Sportskoj dvorani Žeravinec igra se u subotu u večernjem terminu od 20 sati.

Rukometašice Ivanića u nedjelju od 18 sati na istoj lokaciji dočekuju Pitomaču.
Prilika je to za nove bodove u ovoj sezoni, budući da su gošće bolje za svega dvije pozicije na ljestvici, ali treba napomenuti, s velikih devet bodova više.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić