Izbor iz današnjih vijesti

Dječji vrtić Ivanić Grad i ove je godine povodom Dana planete Zemlje obilježio Projektni dan Eko škole.
Danas u 10 sati je u objektu Livada na Žeravincu bio organiziran kviz znanja i razne natjecateljske igre među djecom skupina Vrapčići, Dabrići i engleske skupine Bumblebees. Tema projektnog dana i kviza je bila recikliranje i odvajanje otpada, u kojem su sva djeca pokazala zavidno znanje, a kasnije su se okušala i u eko natjecateljskim igrama.
Događanju su, između ostalih, nazočili i zamjenik gradonačelnika Tomislav Cuvaj, predsjednica Turističke zajednice Ankica Bešter i predstavnica Ivakopa Gordana Tovernić. Budući da je Grad Ivanić Grad osnivač vrtića, a komunalno društvo Ivakop njihov kum, obilježavanje projektnog dana samo je jedan od primjera njihove dugogodišnje suradnje i poticanja djece na ekološko osvješćivanje i djelovanje.

 

Iz Agencije za plaćanja u poljoprivredi podsjećaju mlade poljoprivrednike da sutra, 26. travnja, kreću prijave na natječaj za operaciju 6.1.1. „Potpora mladim poljoprivrednicima“ iz Programa ruralnog razvoja.
Na natječaj se mogu prijaviti mladi poljoprivrednici stariji od 18 i mlađi od 40 godina koji posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine te su po prvi put na poljoprivrednom gospodarstvu postavljeni za nositelja poljoprivrednog gospodarstva, ali ne duže od 24 mjeseca prije podnošenja Zahtjeva za potporu.
Natječaj traje do 13. lipnja, a sve dodatne informacije su dostupne na internetskim stranicama Ministarstva poljoprivrede.

 

2016. i 2017. godine su proglašene godinama bijelih roda u Zagrebačkoj županiji, te je tim povodom Javna ustanova Zeleni prsten u suradnji s Gradskim kazalištem Žar ptica osmislila predstavu Malena i Klepatan – Ljubav na prvi klepet, čija će premijera biti u četvrtak, 26. travnja u kazalištu Žar ptica u Zagrebu.
Zagrebačka županija je postala najprepoznatljivija županija u Hrvatskoj po brizi za bijelu rodu, a na tragu toga je nastala ova edukativna ljubavna priča kojom se želi skrenuti pažnja i na zaštitu ptica selica koje su na svom migracijskom putu izložene velikoj pogibelji.
Tekst za predstavu "Malena i Klepetan - Ljubav na prvi klepet" napisala je dramska umjetnica i spisateljica Mirjana Pičuljan Štriga, a redatelj ove priče o ljubavi, odanosti i neophodnom suživotu čovjeka i životinja je Želimir Mesarić.

 

43. regionalna Domijada učeničkih domova sjeverozapadne Hrvatske održana je u subotu 21. travnja u Virovitici.
Sudjelovalo je 10 učeničkih domova, a iz Učeničkog doma Ivanić-Grad nastupilo je 43 učenika u raznim sportovima. te u kulturno-umjetničkom programu i multimedijalnoj izložbi.
U kulturno-umjetničkom programu 2. mjesto stručnog, a 1. učeničkog žirija u kategoriji „recitacija“ osvojila je učenica Tea Mikliš izvodeći recitaciju „Kako sam te pobijedila“ autorice Suzane Matić.
Na multimedijalnoj izložbi 3. mjesto u kategoriji modni dizajn osvojili su Luka Sladojević, Dominik Brkić, Vedran Bertek i Marin Komljenović s radom „Dominus Universum“ u kombiniranoj tehnici.
Uz to, učenice i učenici su svojim radovima sudjelovali u kategorijama slika, crtež, skulptura, instalacija, rukotvorine, te fotografija.
U sportskim natjecanjima prva mjesta osvojili su redom muška badminton ekipa, ženska badminton ekipa, muška ekipa stolnog tenisa, te ženska odbojkaška ekipa, dok je muški šah osvojio treće mjesto.
Sve učenice i učenici koji su osvojili prva mjesta plasirali su se na Državnu Domijadu koja će se održati u Rovinju od 4. do 6. svibnja ove godine.
Na Državnu Domijadu plasirala se i učenica Tea Mikliš s recitacijom zbog odustajanja prvoplasiranog učenika iz Varaždina.

 

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić