U Ivanić- Gradu obilježena 28. obljetnica osnivanja HDZ-a Zagrebačke županijei

Jučer je u Velikoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Ivanić Gradu svečano obilježena 28. obljetnica osnivanja HDZ-a u Zagrebačkoj županiji i u bivšoj Općini Ivanić-Grad.

Svečanost je svojim dolaskom posebno uveličao predsjednik HDZ-a Andrej Plenković. Svečanosti su prisustvovali i predsjednik kluba utemeljitelja HDZ-a dr. «Franjo Tuđman» Mario Kapulica, predsjednik kluba branitelja HDZ-a «Gojko Šušak» Miljenko Filipović, članovi središnjeg odbora HDZ-a: Anđelko Stričak, ministri Dražen Bošnjaković i Tomislav Čorić, saborski zastupnici Ivan Šuker, Ljubica Lukačić i Drago Prgomet, povjerenik županijskog odbora HDZ-a Ličko senjske županije Darko Nekić, predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Grada Zagreba Andrija Mikulić, predsjednici gradskih i općinskih organizacija HDZ-a s područja Zagrebačke županije i brojni drugi.

Goste su pozdravili i rezultate svojih stranačkih organizacija predstavili predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Ivanić Grad Javor Bojan Leš i predsjednik županijskog odbora HDZ-a Zagrebačke županije Dražen Barišić, a na vrijeme utemeljenja HDZ-a je podsjetio predsjednik kluba utemeljitelja HDZ-a dr. «Franjo Tuđman» Mario Kapulica.

Predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković je u gotovo polusatnom govoru spomenuo i pojasnio gotovo sve aktualne teme, poput Istanbulske konvencije, kupnje zrakoplova i gradnje Pelješkog mosta, a posebno je zanimljiva najava kako će ovog petka Vlada objaviti svoj prijedlog rješenja za 80.000 blokiranih građana koje su usuglasili Ministarstvo financija i Ministarstvo pravosuđa.
Također je najavio hodogram reformi koje se tiču gospodarstva, obrazovanja i odgovornog fiskalnog poslovanja države.

 

U obraćanju stranačkom vrhu i vodstvima županijske, gradskih i općinskih organizacija HDZ-a Zagrebačke županije, predsjednik Županijske organizacije Dražen Barišić je naglasio njenu snagu po brojnosti članstva i ostvarenim rezultatima u obnašanju vlasti na svim razinama, te da je došlo vrijeme da preuzme izvršnu vlast u županiji.
Uz 28. obljetnicu osnutka HDZ-a Zagrebačke županije, obilježena je i 28. obljetnica osnutka HDZ-a na području bivše Općine Ivanić-Grad, ujedno i obljetnica Gradske organizacije HDZ-a Ivanić-Grada.
Kao domaćin svečanosti, predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Grada Ivanić-Grada Javor Bojan Leš upoznao je goste sa gospodarskim, kulturnim, sportskim i drugim postignućima i planovima, za čije se ostvarenje zalaže kao gradonačelnik, te je zahvalio osnivačima i svim članovima na dosadašnjim rezultatima i izrazio uvjerenje da će zajednički realizirati planove.

 

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić