Ivanu Kožaru srebro na sajmu inovacija u Genevi

Mladi inovator iz Ivanić- Grada Ivan Kožar osvojio je srebrnu medalju na najstarijem europskom sajmu inovacija Geneva inventions 2018. koji okuplja izumitelje iz zemalja diljem svijeta.
Ovo mu je već treći nastup na spomenutom sajmu, ovoga puta s inovacijom CLIK (eng. Controllable Lighting Integration Kit).
Riječ je o minijaturnom uređaju koji se ugrađuje u razvodne kutije ispod prekidača za svjetlo, a omogućuje da se svjetlom i drugim napravama upravlja glasovno, preko mobitela ili preko računala. CLIK je dizajniran da bude pouzdan i izdržljiv, uz minimalnu potrošnju energije, te open-source što znači da mu je sva dokumentacija (sheme i izvorni kodovi) dostupna na internetu i dostupna svima.
Svatko ga može kupiti i uz dostupna detaljna uputstva napraviti nešto novo, spojeno na internet.
Na sajmu inovacija Geneva inventions Ivan Kožar je prijašnjih godina osvojio broncu za univerzalni bežični punjač i zlato za muzikalnu Teslinu zavojnicu.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić