Izbor iz današnjih vijesti

Udruženje obrtnika Ivanić Grad jučer je u Vinariji Voštinić Klasnić svečano obilježilo „Dan obrtnika“.
To je dan kada se podsjećamo na 26. travnja 1827. godine kada je Car Franjo potpisao „Listine cehovskih privilegija“ pohranjene u Cehovskoj škrinji poljanskih obrtnika.
Kao i svake godine podijeljena su priznanja i plakete za dugogodišnji rad i doprinos očuvanju obrtništva.
Priznanja za 20-godišnji rad dobili su Ivica Golubić, Tomislav Vlahović, Snježana Filipaj i Petar Berišić.
Zlatnu plaketu za 30 godina uspješnog poslovanja primili su Čedomir Klasnić, Bruno Rotim i Grozdana Voštinić.
Kristalnu plaketu za obiteljski tradicijski obrt dobili su obitelji Ismaili, Kletečki i Beriša.
Zahvalnice za kontinuiranu suradnju s Udruženjem obrtnika primili su Turistička zajednica Grada Ivanić- Grada i Obiteljski radio Ivanić.
Plakete i zahvalnice dobitnicima su uručili predsjednik Obrtničke komore Zagreb Mirza Šabić i predsjednica Udruženja obrtnika Ivanić Grad Marina Hrastić.
Domaćin Tomislav Voštinić prisutnima je predstavio svoju vinariju, te održao kratku radionicu o škrletu i degustaciji vina.
Na kraju svečanosti je deset obrtnica i obrtnika primilo potvrde o položenoj edukaciji za računalnog operatera pri čemu je predsjednik Obrtničkog učilišta Dražen Maksimović pohvalio sve polaznike napomenuvši kako su dio svega 2,3 % populacije koja se odlučila na cjeloživotno učenje.

 

U organizaciji Grada Ivanić-Grada i Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Područni ured Zagreb, u Spomen domu Alojza Vulinca jučer je održano osposobljavanje članova Stožera civilne zaštite Grada Ivanić- Grada i Općina Kloštar Ivanić i Križ.
Na početku obuke načelnik Stožera Grada Ivanić- Grada Željko Posilović obavijestio je prisutne o pripremama županijske terensko-pokazne vježbe operativnih snaga civilne zaštite Zagrebačke županije i Grada Ivanić-Grada „Sava Ivanić 2018.“, koja će se održati 26. svibnja od 9 do 19 sati.
Scenarij će biti poplava između Lijevog Dubrovčaka i Prevlake, a sudjelovat će između 250 i 300 sudionika. Cilj vježbe je utvrditi spremnost i eventualne nedostatke u sustavu uzbunjivanja, komunikacije, koordinacije i izvršavanja poslova operativnih snaga u slučaju poplave.
Obuci su prisustvovali predstavnici vatrogasaca, Hrvatskih voda, Ivakopa, Komunalnih centra, policije, Hitne pomoći, Crvenog križa i ostalih članova stožera Grada i općina.
Predavanja su se sastojala od osnova sustava civilne zaštite i obveza čelnika izvršnih tijela Jedinica lokalne samouprave u velikim nesrećama i katastrofama.
Objašnjen je način na koji Stožer civilne zaštite djeluje u kriznim situacijama, te zašto je bitna suradnja s medijima i pravovremeno informiranje javnosti.
Na kraju su postupci u kriznim situacijama objašnjeni na primjerima poplava koje su 2010. godine pogodile veći dio Zagrebačke županije, te na primjeru prevrtanja vagona s opasnim plinom kod željezničkog kolodvora Deanovec 2005. godine.

 

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Hrvatske je poslala priopćenje, u kojem obavještava braniteljsku populaciju o mogućnosti zapošljavanja djece hrvatskih branitelja u tvrtki MABEL-NIABEL na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije na poslovima vozača B kategorije, transfera, izleta i referenta u rent-a-caru. Uvjeti su: dob do 30 godina, poznavanje engleskog jezika, vozačka dozvola B kategorije najmanje godinu dana, potvrda o nekažnjavanju i kopija osobne iskaznice.
Tvrtka je registrirana za pružanje usluga iznajmljivanja vozila, transfera, najam vozila s vozačem i slične poslove. Glavni savjetnik u tvrtki je general-bojnik Marko Lukić, pa je s ministrom hrvatskih branitelja Tomom Medvedom dogovoreno da se pri novom zapošljavanju dade prednost djeci hrvatskih branitelja.
Zainteresirani mogu nazvati na broj 091 133 33 99 ili pisati na mail-adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., priopćili su iz Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH.

 

SPORT
Rukometašice Školskog sportskog društva Mladost Srednje škole Ivan Švear Ivanić-Grad danas su po treći put za redom osvojile srednjoškolsko prvenstvo Hrvatske.
Na finalnom turniru u Poreču su pobijedile u sve 4 utakmice; od toga u polufinalu ekipu gimnazije Tituša Brezovačkog iz Zagreba rezultatom 21:10, a u finalu ekipu Srednje škole Ploče 12:7.
Trener Goran Bobić je u telefonskom razgovoru tim povodom rekao, da je presretan, te zahvalio roditeljima na podršci i navijanju na turniru te svom pomoćniku Antoniju Pokasu na organizacijskoj pomoći.
Povratak rukometašica Školskog sportskog društva Mladost Srednje škole Ivan Švear s novom titulom državnih prvakinja u Ivanić-Grad je planiran večeras između 20 i 21 sat ispred Srednje škole u Ivanić-Gradu, gdje ih možete dočekati i pozdraviti.

U 22. kolu 1. županijske lige istok, vodeća Sloga iz Križa putuje na teško gostovanje trećem s ljestvice Turopoljcu.
Nogometni klub Kloštar također očekuje gostujuća utakmica i to kod neugodne Dubrave.
Obje utakmice na rasporedu su u subotu od 17 sati.

U 2. županijskoj ligi očekuje nas dvoboj prve dvije ekipe s ljestvice. Prvoplasirani Naftaš gostuje kod druge Ostrne, a ekipa iz Ivanića u susret ulazi opuštenije budući da ima četiri boda prednosti.
Jednaki broj bodova kao Ostrna ima i treća Milka Trnina koja mora na u goste Banu Jelačiću u Banovo.
U ostalim utakmicama Mladost u Obedišću dočekuje posljednju Žabnicu, Lipovec ugošćuje Turopolje, a Graničar Križ putuje Mladosti iz Brezina.
Graničar svoju utakmicu igra u subotu, dok su svi ostali susreti na rasporedu u nedjelju od 17 sati.

Rukometašice Ivanića u 23. kolu gostuju kod Bjelovara, ekipe koja se bori za europska natjecanja, dok rukometaši Ivanića u susjedskom derbiju putuju u Kutinu Moslavini.

Vikend u dvorani Žeravinec rezerviran je većinom za utakmice mlađih dobnih skupina, a izdvajamo sutrašnji susret u 10 ujutro između druge ekipe Ženskog rukometnog kluba Ivanić i Rukometnog kluba Trnina.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić