Izbor iz današnjih vijesti

Predsjednik Županijske skupštine Damir Mikuljan sazvao je za četvrtak, 3. svibnja 6. sjednicu Županijske skupštine Zagrebačke županije.

Nakon aktualnog sata na dnevnom redu je izbor članova i zamjenika članova Savjeta mladih Zagrebačke županije, razmatranje odluka o dopuni Statuta Zagrebačke županije i Poslovnika Županijske skupštine, te o dopuni Zaključka o imenovanju Antikorupcijskog povjerenstva, prijedlog Godišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna Zagrebačke županije za 2017. godinu, o davanju suglasnosti na Izvještaj o izvršenju financijskog plana Županijske uprave za ceste Zagrebačke županije od 01. siječnja do 31. prosinca 2017. godine i prihvaćanju Izvještaja o provedbi Županijske razvojne strategije Zagrebačke županije do 2020. za 2017. godinu

Vijećnici trebaju razmotriti prijedlog projekata koji će se financirati iz fondova i programa Europske unije i ostalih izvora u 2018. godini i Prijedlog Pravilnika o općim uvjetima dodjele donacija, subvencija i pomoći iz Proračuna Zagrebačke županije.

Na skupštini je i Prijedlog Izmjena i dopuna Proračuna Zagrebačke županije za 2018. godinu (Rebalans I.) i Prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o izvršavanju Proračuna Zagrebačke županije za 2018. godinu

 

INA petu godinu zaredom nastavlja provedbu programa Zeleni pojas u sklopu kojeg sufinancira ekološke projekte.
Natječaj je namijenjen svim organizacijama civilnog društva, javnim obrazovnim ustanovama, parkovima prirode i dobrovoljnim vatrogasnim društvima u Hrvatskoj koji svoje ideje i projekte mogu prijaviti do 27. svibnja u ponoć. Tijekom proteklih pet godina realizirano je 65 projekata koje je INA sufinancirala s ukupnim iznosom od više od 1,3 milijuna kuna. U suradnji s partnerima, zahvaljujući Zelenom pojasu zasađeno je 5722 sadnica drveća, cvijeća i raslinja te zazelenjen prostor od 25.570 m2.
Odluku o odabiru projekata u sklopu Zelenog pojasa 2018. donijet će stručna komisija, dok će jedan projekt, kao i prošle godine, odabrati Inini fanovi na Facebooku.
Svi detalji o uvjetima natječaja i potrebnoj dokumentaciji dostupni su na internetskoj stranici INE – zeleni pojas, putem koje se odvijaju i prijave.

 

Zagrebačka županija je kao županija partner, sudjelovala na jubilarnom 10. Sajmu agroturizma Šibensko-kninske županije održanom od 30. travnja do 1. svibnja u Skradinu.
Na sajmu se naša županija predstavila svojim robnim markama - šunkom „Grof“, sirom „Dragec“ i Kraljevinom Zelina, te drugim poljoprivredno-prehrambenim proizvodima, poput bučina ulja, meda, vina, proizvoda od aronije…
Aktivnosti koje provodi s ciljem zaštite prirode predstavio je i Lovački savez Zagrebačke županije, a u programu otvorenja sajma sudjelovao je KUD Novo Čiče. Sajam je otvorio ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, a u ime Zagrebačke županije prisutne je pozdravio zamjenik župana Hrvoje Frankić.
Županiju su, sa svojim proizvodima, predstavljali OPG Ivan Andruza, OPG Dobošić-Tikvarić, OPG Dragutin Volarić, OPG Đurinski, OPG Željko Kos, OPG Goran Vrabec („Volim ljuto“), Kudelić d.o.o. i mljekara Euro-Milk

 

Zbog radova na čišćenju sustava javne odvodnje (kanalizacije), te inspekcijskog snimanja kamerom (CCTV), u četvrtak, 3. svibnja od 7 do 17 sati će biti zatvoren promet na Trgu Vladimira Nazora, dio između Ulice Kralja Tomislava i Basaričekove ulice.
Radove će izvoditi trgovačko društvo Komunalni centar Ivanić-Grad d.o.o., na zahtjev Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije.

 

Zadrugari učeničkih zadruga Zagrebačke županije bit će domaćini učenicima Makedonsko-hrvatskog društva u sklopu projekta Međunarodne suradnje učeničkih zadruga. Gosti iz Makedonije u Hrvatskoj će boraviti od 3. do 5. svibnja, a škola domaćin bit će im OŠ Bogumila Tonija iz Samobora.
Tijekom boravka u Hrvatskoj gosti iz Makedonije će obići rudnik Sv. Barbare i Grgosovu špilju, sudjelovati u radionici medičarstva Oslaković, a posjetit će i akvarij u Karlovcu te stari dvorac Dubovec.
U ime Zagrebače županije, zadrugare će obići zamjenik župana Hrvoje Frankić.

 

Hrvatsko filozofsko društvo u suradnji sa Pučkim otvorenim učilištem Ivanić Grad će u četvrtak, 3. svibnja s početkom u 19 sati zainteresiranim posjetiteljima predstaviti znanstvene zbornike «Filozofija je djelo. Približavanje misli španjolskog filozofa Ortege y Gasseta» urednika Tomislava Krznara, te «Rat i mir» urednika Gorana Sunajka.
Uz moderiranje Mile Marinčića, publikacije će predstaviti Hrvoje Jurić, Žarko Paić i Ivana Zagorac, te urednici Tomislav Krznar i Goran Sunajko sutra u POU u 19 sati.
Ulaz je besplatan.

 

POU Ivanić Grad i Dječje kazalište Dubrava poziva sve zainteresirane na zabavnu i poučnu bajku „Stoliću, prostri se“,
braće Grimm koja govori o odnosu oca i trojce sinova, o radu i neradu, te istini i laži.
Predstava će biti u četvrtak, 03.svibnja s početkom u 18 sati i 30 minuta u POU Ivanić-Grad.
Glavne uloge igraju Matija Čigir, Petar Atanasoski, Hrvoje Horvat i Pavle Vrkljan, a ulaznice će posjetitelji moći kupiti i na sam dan predstave na blagajni Pučkog otvorenog učilišta.

 

SPORT
U jučer odigranom 16. kolu 1. županijske lige Istok, Sloga Križ i NK Kloštar upisali su gostujuće poraze.
Križani su izgubili kod Lonje 3:2, dok je Kloštar poražen kod predzadnjeg Zvekovca 1:0.
Sloga je ovim izgubljenim bodovima ispustila prvo mjesto na ljestvici, te je sada druga s tri boda zaostatka za Dinamo Hidrelom, dok je Kloštar usprkos porazu zadržao treću poziciju a šest bodova manje od prvog mjesta.
U 2. županijskoj ligi, Milka Trnina je u Vezišću svladala posljednju Žabnicu 3:0, Mladost Obedišće je kod imenjaka iz Brezina bila uvjerljiva 5:2, Graničar je u križu remizirao sa Slobodom 1:1, a Lipovec je poražen na gostovanju kod Donje Zeline 6:1.
U utakmici ovoga kola Naftaš je još na početku proljetnog dijela sezona bio bolji od Turopolja 6:0.
Na ljestvici vrh drže Naftaš Ivanić sa 60 bodova, dok Milka trnina ima svega bod manje.
Mladost Obedišće nakon 23 odigrane utakmice drži 10. mjesto, Graničar je 13., a Lipovec 14. momčad 2. županijske lige.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić