Izbor iz današnjih vijesti

Grad Ivanić- Grad je objavio konačne rezultate Javnog poziva za ostvarivanje prava na financiranje programa, projekata i manifestacija udruga i organizacija civilnog društva u području kulture, sporta, civilnog društva, zdravstva i socijalne zaštite iz proračuna Grada za 2018. godinu.
Povjerenstvo za ocjenjivanje i predlaganje programa javnih potreba dodijelilo je 209.000 kuna za sufinanciranje projekata udruga i građana iz područja kulture.
30.000 kuna dobio je KUD Ogranak seljačke sloge Posavski Bregi. Po 25.000 dobili su KUD Ivanić i Vokalni ansambl Milka Trnina. 21.000 su za svoje programe dobili KUD-ovi Posavec – Dubrovačak Lijevi – Topolje i Đuro Kundek iz Caginca, te Ženski vokalni sastav Ive.
Grad je 20.000 dodijelio Puhačkom orkestru Posavec, a 15.000 Udruzi nadbiskup Josip Juraj Posilović.
6.000 kuna dobila je Udruga haiku pjesnika Tri rijeke, a 5.000 Folklorni ansambl Insula Ivanić.
Po 2.000 kuna za sufinanciranje književnih djela dobili su Krunoslav Božić, Marela Grgurić, Đurđa Vukelić Rožić, Štefica Vanjek, Iva Šimunović Lisak i Miljenko Šimunović.
Također po 2.000 kuna dodijeljeno je za samostalne izložbe Lidiji Lovreković, Ivi Šimunović Lisak i Miljenku Šimunoviću za likovne radove te Zdenku Vanjeku za izložbu fotografija.

 

Grad Ivanić-Grad sutra će službeno obilježiti završetak provedbe EU projekta Living Streets. Program počinje od 15:00 sati sadnjom šipka i degustacijom autohtone sorte škrlet u nedavno renoviranoj Vinariji Vina Voštinić-Klasnić.

Autobusom iz Zagreba stižu vrtlari Udruga Vestigium i Zeleni klik koji će od 16:00 sati razmijeniti iskustva u urbanom vrtlarenju s vrtlarima na Žeravincu uz postavljanje Hotela za kukce.
Druženje će se nastaviti u 17:30 koncertima grupa VIS Pelister, Ezerki & 7/8 i Superhiks ispred Pučkog otvorenog učilišta, Moslavačka 11, a u slučaju lošeg vremena, koncert će se održati u Maloj sali POU.
Gosti iz Makedonije donijet će sjemenke paprike, pa se zainteresirani građani mogu javiti za razmjenu na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 

Turistička zajednica Ivanić Grad i udruge Tetragon i Tvornica smijeha petu godinu zaredom organiziraju Festival igračaka, koji će se održati od 19. do 20. svibnja u Sportskom parku Zelenjak.
Pod sloganom “Igra nikad ne umara“, cilj ovogodišnjeg Festivala je podsjetiti roditelje na važnost zajedničke igre s djecom. Za sve posjetitelje osmišljen je bogat program koji uključuje carstvo igračaka, razna natjecanja, kazališne i mađioničarske predstave, filmske projekcije dječje tematike, zabavne i edukativne radionice te igraonice.
Jedan od partnera Festivala je Ivakop, koji će predstaviti svoju igračku odnosno KREATIVNI S(M)ET – igra stvaranja kojoj je cilj osvijestiti male građane i njihove roditelje da otpad nije smeće već često kvalitetan materijal za igranje i stvaranje. Nastavit će se i tradicionalna BURZA IGRAČAKA, tj. akcija u kojoj djeca umjesto da odbacuju, razmjenjuju igračke, za koju su pripremljeni i posebno izrađeni pultovi koji se nalaze u knjižnicama i vrtićima na području Ivanić-Grada.
U prostoru Specijalne bolnice Naftalan, koja je također partner Festivala, održat će se velika izložba LEGO kreacija, a za sve posjetitelje je organiziran i subvencionirani prijevoz vlakom.
Budući da su organizatori pripremili i RENT A DEKA za obitelji koje požele napraviti piknik na livadama oko festivala – gdje je postavljen i određen broj roštilja – svi zaljubljenici u igru i igranje imaju još jedan odličan povod za cjelodnevni obiteljski izlet u Ivanić-Grad.

 

Udruženje obrtnika Ivanić-Grad u suradnji s Gradom Ivanić-Gradom i Turističkom zajednicom Grada Ivanić-Grada organizira 14. Obrtnički sajam “Tradicija, gastronomija, turizam”.

Sajam će biti u subotu, 9. lipnja od 09 do 17 sati na Trgu Vladimira Nazora. Grad Ivanić-Grad raspolaže određenim brojem izložbenih štandova koji će Komunalni centar Ivanić-Grada na sam dan sajma naplaćivati po cijeni od 100 kn po štandu, dok je cijena za izlagače s vlastitim štandom 50 kn /m2.
Prijavu za sudjelovanje na obrtničkom sajmu potrebno je vratiti popunjenu najkasnije do 27. svibnja na adresu: Udruženje obrtnika Ivanić-Grad, 10310 Ivanić-Grad, K. Tomislava 42, ili e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..
Poziv i obrazac prijava je objavljen na internetskoj stranici turističke zajednice i obrtničke komore Zagreb, a izlagači su uz prijavu obvezni priložiti presliku rješenja o upisu u registar trgovačkih društava, obrta ili obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

 

Turistička zajednica i Društvo prijatelja prirode Ivanić-Grad organiziraju foto-safari i hodanje u šumi Marči u subotu 19. svibnja s polaskom iz centra Ivanić-Grada.
Polazak je ispred Centra za posjetitelje uz tržnicu Maznica u 12.30 sati, odakle je organiziran prijevoz do planinarske kuće u Graberskom brdu. Trosatna šetnja Marčom uz vodiče DPP-a započinje u 13 sati, stazom od 11 km, a potom je ručak. Povratak u Ivanić-Grad predviđen je u 19.00 sati.
Kotizacija od 50 kuna pokriva prijevoz, stručno vođenje i ručak.
Prijave prima Damir Škender do 17. svibnja na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na broj 091 4975 404

 

U subotu, 26. svibnja u Ivanić-Gradu će se, u organizaciji Hotela Sport, održati 4. po redu biciklijada Hotela Sport.
Biciklijada je namijenjena pojedincima i obiteljima s djecom koje žele aktivno provesti subotnje popodne u druženju i prirodi. Utrka je duga 25 kilometara, najvećim dijelom prolazi kroz prekrasnu šumu Žuticu, dok su start i cilj utrke ispred Hotela Sport.
Sudjelovanje je utrci je besplatno, potrebna je samo dobra volja, a za sve sudionike osiguran je i porcija graha. Prijave će biti na sam dan utrke koja počinje u 13 sati.

Službenici Policijske postaje Ivanić Grad su u posljednjih 48 sati intervenirali prilikom kaznenog djela krađe počinjenog na području Ivanić Grada i prilikom naleta osobnog automobila na divljač u Ulici Petari u kojem je nastala materijalna šteta na vozilu.

 

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić