Izbor iz današnjih vijesti

Jučer je u Ivanić- Gradu službeno obilježen završetak provedbe EU projekta Living Streets.

Grad Ivanić-Grad je još krajem 2015. godine u suradnji s partnerima aplicirao za EU potporu u programu LIFE, projektom Living Streets, a početkom 2016. godine, projekt je odobren za sufinanciranje.

Završetku projekta nazočili su i predstavnici grada- mentora, belgijskog Genta koji su izrazili zadovoljstvo njegovom provedbom u Ivanić- Gradu pri čemu su nadmašili mnogo veće sredine kao što su Torino, Rotterdam ili Bruxelles.
Jučerašnji program je počeo u Vinariji Voštinić-Klasnić, a nastavio se razmjenom iskustava u urbanom vrtlarenju s vrtlarima na Žeravincu uz postavljanje Hotela za kukce.
Projekt je službeno završio ispred Pučkog otvorenog učilišta koncertima grupa s makedonskim predznakom VIS-a Pelister, Ezerki i Superhiksa.

 

Ministarstvo poljoprivrede uvrstilo je novu mjeru Programa ruralnog razvoja u sklopu Jedinstvenog zahtjeva za potporu pod nazivom «Dobrobit životinja» i to za govedarstvo, svinjogojstvo i peradarstvo. Cilj mjere je osigurati poboljšane standarde u hranidbi, uvjetima smještaja, pristup ispaši i ispustu u uzgoju životinja.

Pravo na potporu za mjeru 14 - Dobrobit životinja ostvaruju poljoprivrednici koji imaju minimalno 4 uvjetna grla goveda, odnosno 5 uvjetnih grla peradi i svinja.

Poljoprivrednici koji žele primati potporu za ovu mjeru, imaju obvezu završiti besplatnu izobrazbu iz područja dobrobiti životinja u trajanju od 4 sata, koju će provoditi Hrvatska poljoprivredno-šumarska savjetodavna služba.
Zahtjev za mjeru Dobrobit životinja može se od jučer podnositi u podružnicama Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, a svi oni koji su već podnijeli Jedinstveni zahtjev mogu napraviti dopunu podnesenog zahtjeva.
Planirana financijska sredstva za ovu mjeru iznose 15.000.000 kn.

 

Udruga "Prijatelji baštine" je u četvrtak 3. svibnja u prostorijama Srednje škole Ivan Švear u Ivanić-Gradu održala 4. izbornu skupštinu na kojoj su imenovali osobe u upravna tijela Udruge od 2018. do 2022. godine.
Predsjednicom udruge je imenovana Ana Gašparović, potpredsjednicom Katarina Magić Koščević, tajnicom Srna Krtak, a blagajnicom Maja Špehar.
Upravni odbor čine Ana Gašparović, Katarina Magić Koščević, Ana Laća, Maja Cepetić Rogić, Janko Kezele, Marko Klak i Saša Forić.
U Nadzorni odbor su imenovani Marija Kostrevec, Krunoslav Orešković,i Jasna Grgurić, dok Povjerenstvo za etička pitanja čine
Valentina Šipuš, Suzana Matković i Tomislav Trputec.
U sljedeće 4 godine planiraju aktivnosti edukacije mladih o kulturnoj baštini, organizaciju predavanja i panel rasprava, organizaciju baštinskih ekskurzija, projekte interpretacije kulturne baštine, suradnju s kulturnim i drugim stručnim organizacijama u kulturi i obrazovanju.
Ujedno pozivaju i sve zainteresirane građane i građanke da se pridruže Udruzi i sudjeluju u kreiranju baštinskih priča i projekata u kulturi zavičaja i šireg moslavačkog područja.

 

Udruga umirovljenika i građana Radost Križ, za subotu, 12. svibnja organizira sportske susrete umirovljenika koji će se održati u Društvenom domu u Križu s početkom u 14 sati, dok će druženje uz večeru i ples biti od 19 sati.
Za sportske igre su prijavljene uz domaćine, udruge iz Popovače, Brckovljana i 3. dob iz Ivanić Grada.
Prijavljeni natjecatelji će odmjeriti snage u tri discipline, pikadu, šahu i beli.
Sportske susrete umirovljenika popratit će i izložba udruge Ženske ruke koja će, za tu prigodu, biti postavljena u predvorju Društvenog doma.

 

SPORT
U 25. kolu 1. županijske lige Istok, očekuje nas međusobni dvoboj prve dvije ekipe s ljestvice: Sloge iz Križa i Dinamo Hidrela.
Obje ekipe u dosadašnjem dijelu prvenstva skupile su po 47 bodova s time da Križani imaju bolju gol- razliku.
Remi vodećih željno će iščekivati trećeplasirani Kloštar koji sa svega tri boda manje putuje u goste Brcku.
Utakmica u Novom Čiču između Dinama i Sloge na rasporedu je u nedjelju od 17 sati, dok Kloštar u Božjakovini igra u subotu, također u 17 sati.

U 2. županijskoj ligi najzanimljiviji susret igrat će se u Ostrni gdje istoimeni domaćin dočekuje Milku Trninu. Klub iz Vezišća u susret ulazi s drugog mjesta na tablici s četiri boda više od domaćina i svega jednim bodom manje od prvoplasiranog Naftaša.
U ostalim utakmicama vodeći Naftaš Ivanić gostuje u Križu kod Graničara, Lipovec na svom terenu dočekuje fenjeraša Žabnicu, a Mladost u Obedišću ugošćuje Graničar iz Tučenika.
Sve utakmice igraju se u nedjelju od 17 sati.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić