Izbor iz današnjih vijesti

Predsjednik Općinskog vijeća Kloštra Ivanića Krešimir Bunjevac za danas je sazvao 9. sjednicu Općinskog vijeća na kojoj će na raspravi biti stanje u trgovačkom društvu Ivaplin povodom ostavke direktora društva Darka Rupčića i imenovanja novog direktora suprotno odredbama Društvenog ugovora.
Sjednica započinje u 18 sati uz izravni prijenos u programu Obiteljskog radija Ivanić.

 

Zagrebačka županija organizira tradicionalni, 16. susret gospodarstvenika koji će se održati u utorak, 15. svibnja u hotelu Internacional u Zagrebu.
Gospodarstvenicima će biti predstavljen niz ekonomskih pokazatelja relevantnih institucija vezanih uz njihovo poslovanje, a prezentaciju pod nazivom „Hrvatska – kako dalje? Nacionalni & EU izazovi“ održat će uvaženi ekonomski stručnjak prof.dr.sc. Mladen Vedriš.
Gospodarstvenicima će biti predstavljene i mjere iz područja gospodarstva i poljoprivrede koje Zagrebačka županija provodi u 2018. godini.

 

U Vinkovcima je od 10. do 13. svibnja održano 22. Državno natjecanju mladih HCK na kojem je sudjelovalo 20 ekipa, među kojima i ekipa Srednje škole Ivan Švear, s mentoricama Nadom Gregorek i Marijom Hegol. U ekipi su bili Patrik Gazec, Martina Bečarević, Maja Mandić, Saša Utješinović i Ena Matijević koji su nakon napornog natjecanja i vrlo složenih situacija osvojili 4. mjesto!!
U okviru natjecanja u četvrtak su predstavili svoj grad i županiju, i tom prigodom prezentirali nošnju, monografiju Grada Ivanić-Grada, kiflice s bučinim brašnom, straničnike, te mnogobrojne letke o našem kraju.
Uz predstavljanje ekipa, Zagrebačku županiju su zajedno predstavila društva iz Ivanić-Grada i Dugog Sela.
22. Državno natjecanje mladih HCK proteklo je u ozračju 140. rođendana Hrvatskog Crvenog križa.

 

U petak je svečanom sjednicom Učiteljskog vijeća kojoj je u ime Zagrebačke županije nazočila Darinka Balen, a ispred Općine Križ zamjenik Općinskog načelnika Zlatko Hrastić, obilježen Dan osnovne škole Milke Trnine u Križu.
Svečanost proslave Dana škole bila je prigoda da se dodjele zahvale onima koji tijekom godine pomažu školi pa je tako ravnatelj Zlatko Hasan pohvalio odličnu suradnju s Općinom Križ i Općinskim načelnikom Markom Magdićem te Općini uručio Zahvalu za poseban doprinos i potporu Osnovnoj školi. Zahvalu su dobili i Foto video klub 35 mm, tiskara Hat te obitelj Matanić. Ravnatelj se tom prigodom zahvalio svim svojim djelatnicima, a posebno učiteljima na trudu i zalaganju koje ulažu u radu s djecom te pohvalio i nagradio one učitelje čiji su učenici ostvarili zavidne rezultate na županijskim i državnim natjecanjima.

 

Pučko otvoreno učilište Ivanić Grad poziva na drugu samostalnu izložbu likovnih radova Mie Behtan pod nazivom „MOĆ AKRILA“.

Otvorenje je u srijedu, 16. svibnja u 19 sati u izložbenom prostoru Pučkog otvorenog učilišta Ivanić-Grad.

Umjetnica Mia Behtan iz Ivanić-Grada slikarica je i pjesnikinja razigrane mašte i plodnog stvaralaštva. Slika i piše više od dvadeset godina, a iz svog umjetničkog rada crpi snagu i životni optimizam.

U svom slikarskom radu umjetnica se uglavnom koristi akrilnim bojama, a svoja djela potpisuje samo osobnim imenom, jednostavno – Mia.
Izložba „Moć akrila“ mali je dio slikaričina opusa koji pokazuje presjek njena stvaralaštva.

 

NOGOMET
Ovoga vikenda na županijskim nogometnim ligama odigrano je 25. kolo.
U 1. županijskoj ligi, u dvoboju dvije prvoplasirane ekipe, Sloga Križ je u gostima nadigrala Dinamo Hidrel 4:1.
Strijelci za pobjedničku momčad redom su bili Filip Tupek, Tomislav Bosankić, Filip Gereci i Dominik Ivanović.
Pobjedom u derbiju Križani su pobjegli na vrhu ljestvice na tri boda od Dinama, četiri od Lonje i šest bodova od Nogometnog kluba Kloštar koji je u ovom kolu poražen u Božjakovini kod ekipe Brcka rezultatom 2:0.

U 2. županijskoj ligi, vodeći Naftaš Ivanić upisao je pobjedu bez igre 3:0 protiv Graničara budući da Križani nisu imali dovoljno igrača za odigrati utakmicu.
U najzanimljivijem susretu kola Milka Trnina gostovala je kod Ostrne, no utakmica je prekinuta pri rezultatu 3:2 za domaćina. U 93. minuti dosuđen je kazneni udarac za klub iz Vezišća nakon čega su igrači Ostrne fizički napali suca koji je zbog zadobivenih ozljeda kolima hitne medicinske pomoći prevezen u Kliničku bolnicu Dubrava.
U ostalim susretima Mladost je u Obedišću bila bolja od Tučenika 2:0, dok je Lipovec na svom terenu poražen od posljednje ekipe s ljestvice Žabnice 2:1.

 

Veterani Ivanića prošlog su tjedna izgubili na gostovanju kod Inasa 3:2. Dvostruki strijelac za Ivanić je bio Darko Kljajić.
Nakon 12. odigranih kola Ivanićani su drugi na ljestvici 2. lige, skupine B Zagrebačkog nogometnog saveza s 25 bodova, šest manje od prve ekipe Studentskog grada Zagića.
Upravo utakmica s vodećim na rasporedu je danas u 18:15 u Sportskom parku Zelenjak.

 

KARATE
U subotu je u organizaciji karate kluba Stijena održan 19. Memorijalni Karate Cup Zagreb. Nastupilo je 435 natjecatelja iz Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske.

Od boraca Karate klub KIK, 1. mjesto osvojili su Luka Koščević u kategoriji juniori kate i Maja Paula Kuntić kod učenica koja je tome dodala i 3. mjesto među mlađim učenicama.
S dvije bronce iz Zagreba se vraća Magdalena Blažak i to iz kategorija mlađe učenice te učenice kate.
U završnici kategorija učenika i mlađih kadeta- borbe, u oba navrata u finalu sastali su se predstavnici karate kluba KIK Matej Gorić i Mateo Čukelj. U kategoriji učenika, zlato osvaja Matej Gorić dok je u starijoj kategoriji mlađih kadeta 1.mjesto pripalo Mateu Čukelju.
2.mjesto u najstarijoj kategoriji mlađih kadeta zauzeo je i Filip Cvetko.

Karatisti Mladost u Zagrebu su nastupili u najmlađem sastavu, te su boje kluba predstavljali žuti pojasevi, odnosno djevojčice i dječaci od 7 do 10 godina u katama i osvojili dvije medalje.
Nina Cvijanović osvojila je 2. mjesto u kategoriji mlađih učenica B, kate, a Nika Špoljarić 3. mjesto u kategoriji cicibanke kate.

 

Humanitarna akcija

Iskra Glavak Šeperić iz Lekenika je još u ranom djetinjstvu oboljela od progresivne spinalne mišićne atrofije i već godinama je vezana uz kolica. Najviše joj pomaže vježbanje na uređaju “Lokomatu”, uz pomoć kojega je za nekoliko dana postigla veći napredak nego kroz godine vježbanja i fizikalnih terapija te joj je dao nadu da bi mogla prohodati barem uz pomoć štaka. Za Iskrinu terapiju potrebno je izdvojiti 5.600 kn tjedno pa je pokrenuta humanitarna akcija “Iskra ljubavi i nade za Iskru – pomoć jednoj djevojci da stane na svoje noge”.

Stoga Vas pozivamo, da pomognete ovoj izuzetnoj djevojci uplatom u skladu sa svojim mogućnostima

NA RAČUN ZA POSEBNE NAMJENE: pomoć za Iskru Glavak Šeperić; ZAGREBAČKA BANKA - KUNSKI RAČUN: HR3523600003513256514; ZAGREBAČKA BANKA - DEVIZNI RAČUN: HR6523600003245845889.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić