Izbor iz današnjih vijesti

Predsjednik Općinskog vijeća Kloštra Ivanića Krešimir Bunjevac za danas je sazvao 9. sjednicu Općinskog vijeća na kojoj će na raspravi biti stanje u trgovačkom društvu Ivaplin povodom ostavke direktora društva Darka Rupčića i imenovanja novog direktora suprotno odredbama Društvenog ugovora.
Sjednica započinje u 18 sati uz izravni prijenos u programu Obiteljskog radija Ivanić.

 

Zagrebačka županija organizira tradicionalni, 16. susret gospodarstvenika koji će se održati u utorak, 15. svibnja u hotelu Internacional u Zagrebu.
Gospodarstvenicima će biti predstavljen niz ekonomskih pokazatelja relevantnih institucija vezanih uz njihovo poslovanje, a prezentaciju pod nazivom „Hrvatska – kako dalje? Nacionalni & EU izazovi“ održat će uvaženi ekonomski stručnjak prof.dr.sc. Mladen Vedriš.
Gospodarstvenicima će biti predstavljene i mjere iz područja gospodarstva i poljoprivrede koje Zagrebačka županija provodi u 2018. godini.

 

U Vinkovcima je od 10. do 13. svibnja održano 22. Državno natjecanju mladih HCK na kojem je sudjelovalo 20 ekipa, među kojima i ekipa Srednje škole Ivan Švear, s mentoricama Nadom Gregorek i Marijom Hegol. U ekipi su bili Patrik Gazec, Martina Bečarević, Maja Mandić, Saša Utješinović i Ena Matijević koji su nakon napornog natjecanja i vrlo složenih situacija osvojili 4. mjesto!!
U okviru natjecanja u četvrtak su predstavili svoj grad i županiju, i tom prigodom prezentirali nošnju, monografiju Grada Ivanić-Grada, kiflice s bučinim brašnom, straničnike, te mnogobrojne letke o našem kraju.
Uz predstavljanje ekipa, Zagrebačku županiju su zajedno predstavila društva iz Ivanić-Grada i Dugog Sela.
22. Državno natjecanje mladih HCK proteklo je u ozračju 140. rođendana Hrvatskog Crvenog križa.

 

U petak je svečanom sjednicom Učiteljskog vijeća kojoj je u ime Zagrebačke županije nazočila Darinka Balen, a ispred Općine Križ zamjenik Općinskog načelnika Zlatko Hrastić, obilježen Dan osnovne škole Milke Trnine u Križu.
Svečanost proslave Dana škole bila je prigoda da se dodjele zahvale onima koji tijekom godine pomažu školi pa je tako ravnatelj Zlatko Hasan pohvalio odličnu suradnju s Općinom Križ i Općinskim načelnikom Markom Magdićem te Općini uručio Zahvalu za poseban doprinos i potporu Osnovnoj školi. Zahvalu su dobili i Foto video klub 35 mm, tiskara Hat te obitelj Matanić. Ravnatelj se tom prigodom zahvalio svim svojim djelatnicima, a posebno učiteljima na trudu i zalaganju koje ulažu u radu s djecom te pohvalio i nagradio one učitelje čiji su učenici ostvarili zavidne rezultate na županijskim i državnim natjecanjima.

 

Pučko otvoreno učilište Ivanić Grad poziva na drugu samostalnu izložbu likovnih radova Mie Behtan pod nazivom „MOĆ AKRILA“.

Otvorenje je u srijedu, 16. svibnja u 19 sati u izložbenom prostoru Pučkog otvorenog učilišta Ivanić-Grad.

Umjetnica Mia Behtan iz Ivanić-Grada slikarica je i pjesnikinja razigrane mašte i plodnog stvaralaštva. Slika i piše više od dvadeset godina, a iz svog umjetničkog rada crpi snagu i životni optimizam.

U svom slikarskom radu umjetnica se uglavnom koristi akrilnim bojama, a svoja djela potpisuje samo osobnim imenom, jednostavno – Mia.
Izložba „Moć akrila“ mali je dio slikaričina opusa koji pokazuje presjek njena stvaralaštva.

 

NOGOMET
Ovoga vikenda na županijskim nogometnim ligama odigrano je 25. kolo.
U 1. županijskoj ligi, u dvoboju dvije prvoplasirane ekipe, Sloga Križ je u gostima nadigrala Dinamo Hidrel 4:1.
Strijelci za pobjedničku momčad redom su bili Filip Tupek, Tomislav Bosankić, Filip Gereci i Dominik Ivanović.
Pobjedom u derbiju Križani su pobjegli na vrhu ljestvice na tri boda od Dinama, četiri od Lonje i šest bodova od Nogometnog kluba Kloštar koji je u ovom kolu poražen u Božjakovini kod ekipe Brcka rezultatom 2:0.

U 2. županijskoj ligi, vodeći Naftaš Ivanić upisao je pobjedu bez igre 3:0 protiv Graničara budući da Križani nisu imali dovoljno igrača za odigrati utakmicu.
U najzanimljivijem susretu kola Milka Trnina gostovala je kod Ostrne, no utakmica je prekinuta pri rezultatu 3:2 za domaćina. U 93. minuti dosuđen je kazneni udarac za klub iz Vezišća nakon čega su igrači Ostrne fizički napali suca koji je zbog zadobivenih ozljeda kolima hitne medicinske pomoći prevezen u Kliničku bolnicu Dubrava.
U ostalim susretima Mladost je u Obedišću bila bolja od Tučenika 2:0, dok je Lipovec na svom terenu poražen od posljednje ekipe s ljestvice Žabnice 2:1.

 

Veterani Ivanića prošlog su tjedna izgubili na gostovanju kod Inasa 3:2. Dvostruki strijelac za Ivanić je bio Darko Kljajić.
Nakon 12. odigranih kola Ivanićani su drugi na ljestvici 2. lige, skupine B Zagrebačkog nogometnog saveza s 25 bodova, šest manje od prve ekipe Studentskog grada Zagića.
Upravo utakmica s vodećim na rasporedu je danas u 18:15 u Sportskom parku Zelenjak.

 

KARATE
U subotu je u organizaciji karate kluba Stijena održan 19. Memorijalni Karate Cup Zagreb. Nastupilo je 435 natjecatelja iz Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske.

Od boraca Karate klub KIK, 1. mjesto osvojili su Luka Koščević u kategoriji juniori kate i Maja Paula Kuntić kod učenica koja je tome dodala i 3. mjesto među mlađim učenicama.
S dvije bronce iz Zagreba se vraća Magdalena Blažak i to iz kategorija mlađe učenice te učenice kate.
U završnici kategorija učenika i mlađih kadeta- borbe, u oba navrata u finalu sastali su se predstavnici karate kluba KIK Matej Gorić i Mateo Čukelj. U kategoriji učenika, zlato osvaja Matej Gorić dok je u starijoj kategoriji mlađih kadeta 1.mjesto pripalo Mateu Čukelju.
2.mjesto u najstarijoj kategoriji mlađih kadeta zauzeo je i Filip Cvetko.

Karatisti Mladost u Zagrebu su nastupili u najmlađem sastavu, te su boje kluba predstavljali žuti pojasevi, odnosno djevojčice i dječaci od 7 do 10 godina u katama i osvojili dvije medalje.
Nina Cvijanović osvojila je 2. mjesto u kategoriji mlađih učenica B, kate, a Nika Špoljarić 3. mjesto u kategoriji cicibanke kate.

 

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić