U Ivanić- Gradu otvorene 22. Sportske igre mladih

Danas su u Sportskom parku Zelenjak u Ivanić- Gradu svečano otvorene ovogodišnje Plazma Sportske igre mladih.

Igre su otvorene paljenjem plamena Turneje radosti koji su zajednički zapalili državna tajnica središnjeg ureda za sport Janica Kostelić, bivši olimpijac Branko Zorko i mladi karatist i rukometaš iz Ivanić- Grada Jakov Bunjevac.

U sportskom dijelu programa sudjelovalo je preko 1200 djece iz osnovnih škola s područja Grada Ivanić Grada, Općine Kloštar Ivanić, Križ, Dubrave, te Rugvice.

Službena natjecanja održala su se u graničaru i utrci na 60 metara.

U graničaru kod 1. i 2. razreda najbolji su bili ekipa Šrumfova iz Kloštra Ivanića, drugo mjesto osvojili su Malci, također iz Kloštra Ivanića, dok su kao treći završili Prvašići OŠ Stjepana Basaričeka.
Kod 3. i 4. razreda prvo mjesto je osvojila ekipa „Opakih 8“ iz Rugvice, drugi su bili „Munjeviti“ OŠ Stjepana Basaričeka, a treći „Spineri“ iz Rugvice.

U atletici u kategoriji 1. i 2. razreda djevojčice, prva tri mjesta osvojile su učenice OŠ Stjepana Basaričeka i to redom: prvo mjesto Marija Lovrić, drugo Maša Pavlić i treće Ea Mažić.
Kod dječaka najbrži je bio Ivano Babić iz OŠ Stjepana Basaričeka, drugi je bio Lukas Blažinović, također iz Basaričeka, a treći Jan Međaković iz Kloštra Ivanića.
Kod 3. i 4. razreda djevojčice, postolje su zauzele učenice OŠ Đure Deželića i to prvo mjesto Lea Mareković, drugo Rea Silvija i treće mjesto Zara Broz.
Među dječacima prva dva mjesta pripala su Rugvici, Ivanu (Ivano) Hladniku i Ivanu Šošiću, a treće mjesto zauzeo je Niko Škrinjar iz OŠ Đure Deželića.

Pobjednici u svojim kategorijama plasirali su se na državnu završnicu Sportskih igara mladih koja će se održati krajem lipnja u Savudriji.

U natjecanju u malom nogometu, 2003. godište i mlađi, na županijske kvalifikacije plasirala se ekipa Neustrašivi 3 iz OŠ Dubrava.

Na događanju su bili postavljeni i informativno – edukativni korneri za djecu i mlade u okviru velike nacionalne preventivne kampanje Ministarstva unutarnjih poslova, te šatori glavnih sponzora igara u kojima su djeca mogla birati najboljeg sportaša i sportašicu Hrvatske ili raspravljati o nogometu.

Nakon sportsko- zabavnog dijela, uslijedio je večernji dio programa koji će započeo vatrometom, a završio koncertom Mirka Švenda Žige za sve građane.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić